2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Huawei Y6 II Compact - ki a kicsit nem becsüli...

A Huawei belépő szériájának tagja sok hasonlóságot mutat az elődjeivel, pár aprósággal többet tud náluk, ami még így sem sok, de megbocsájthatatlan problémák nincsenek.

Hirdetés

Külső, kijelző

Az Y6 II Compact szemből és oldalról megtévesztően hasonlít az első Y6-ra, hátulról pedig az Y6 Próra, ami pedig látszólag az Y6 II formatervét és anyaghasználatát ihlette. Az eltérések apró részletekben ragadhatóak meg, így sem az anyaghasználat, sem a dizájn nem változott számottevően, ami így elnézegetve a készüléket, nem is feltétlenül probléma. A 144,2 x 72,5 x 8,95 milliméteres szerkezet teljes egészében műanyagból épül fel, bár ránézésre a keret akár fém is lehetne, de ezúttal sem az. Az összeszerelés és a felhasznált plasztik minősége továbbra is meggyőző, a nem unibody kialakítás ellenére masszívan egybe van gondolva a kasztni, az Y6 Prónál tapasztalt kellemetlenségeknek nyomuk sincs. Az ergonómia nem szenved fogyatékosságoktól, ellenben a keret nem kicsit csúszik, amit a hátlap enyhe textúrája valamelyest talán mérsékel. De maradjunk annyiban, hogy mindenképpen vastagon kimeríti a csúszósság fogalmát.


[+]

Az előlapra ezúttal egy ismét hagyományos kialakítású, 5 hüvelykes, HD felbontású IPS panel került, aránylag vastag kávákkal keretezve. Ezek közül az alsónak, és nyilván a két szélsőnek nincs olyan jó magyarázata a terjedelemre, mint a felsőnek, ahol szimpla, egytónusú előlapi vakuval ellátott, 5 megapixeles szelfikamera igényel magának helyet a beszédhangszóró, valamint a fény- és közelségérzékelő szenzorok társaságában. Mivel a vezérlőgombok a kijelző aljára kerültek, legalul csak a Huawei márkajelzése töri meg a holtteret. Cserébe a kapacitív vezérlők sorrendje és a navigációs sáv tartalma tetszés szerint variálható. Az eddig minden esetben gondosan beszerelt értesítő LED viszont valami érthetetlen okból kifolyólag ezúttal kimaradt.


[+]

Kijelző- teszt
Mérés Huawei Y6 II Compact Huawei Y6 II Vernee Thor Samsung Galaxy J3 (2016)
Fehér fényerő (max.) 494 nit 464 nit 432 nit 334 / 428 nit
Fehér fényerő (min.) 14,64 nit 13,60 nit 20 nit 4,2 nit
Fekete fényerő 0,35 nit 0,38 nit 0,20 nit 0 nit
Kontrasztarány 1412:1 1221:1 2160:1 végtelen
Színhőmérséklet 7673 K + kézi (6471-8894K) 9038 K + kézi 8535 K + kézi 7515 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A kijelző és a hüvelykenként 294 darab megjelenített képpont által biztosított kép minősége szemből nem kifogásolható, a fényerő szinte kimagasló, a panel kontrasztos, a színek élénkek. A kissé hűvös színhőmérsékleten a beállításokban segíthetünk egészen színhelyes tartományig, vagy csak döntsük kissé oldalirányba az egész cuccot. Nagyjából ötezer Kelvin módosulást fogunk tapasztalni a pillantás irányától függően, vertikálisan pedig igen szembeötlő színtorzulást, inverziót és fényerőcsökkenést. A megfelelő minőségű megjelenítést biztosító betekintési szögek igen szűkek, pedig a felbontás ekkora méreten, illetve a remek fényerő és kellemes kontrasztarány ígéretesnek tűnik első ránézésre.


[+]

Az oldalsó keret sötétszürke, fémes utánérzésű műanyag, amelynek jobb oldalán elsőre a hibátlanul odaszerkesztett és kényelmes nyomáspontú bekapcsológomb esik kézre, felette pedig az egy darabba öntött hangerőszabályozók a fentiekkel megegyező kvalitásban. Alul kétszer hat hangszóró-, illetve a szimmetria és a beszédhangszóró kedvéért odatervezett sima nyílás fogja közre a microUSB portot, a felső élen pedig a fülhallgatót csatlakoztathatjuk a zajszűrő mikrofontól balra. A bal oldal sem maradt mostoha, itt balkezes fogás esetén tökéletesen kézre eső helyen találjuk a valóban okos okosgombot, amit számos funkcióval és képességgel ruházhatunk fel igen széles spektrumban.


[+]

A hátlap nagyon hasonlít az Y6 Pro elrendezéséhez, valamint teljesen megegyezik az Y6 II hátlapját szintén jellemző textúrával, esetünkben még a két tesztkészülék színe is azonos. A kárókockás, enyhe domborfelület a szennyeződéseknek kellően ellenálló, kellemes a tapintása, viszont mint említettük, irgalmatlanul csúszik. Az sötétszürkés hátlap egyszerűségét a felső harmadra fújt Huawei logó töri meg, legfelül pedig a Y6 Próhoz hasonlóan, középen helyezkedik el a hátlap síkjából minimálisan kiemelkedő, ezüsttel szegélyezett, 13 megapixeles főkamera. Az újdonság itt az lesz, hogy az immár dupla LED villanó, egyrészt ugye pont kétszer annyi, mint eddig, másrészt a kamera jobb oldalára került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma

  Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.

 • Huawei Y6 Pro - hosszan tartó hatás

  A Huawei üdvöskéje a takarékos hardver mellett erős akkumulátort is felvonultat, és az árcímke így sem vészes. A piac ugyanakkor manapság kiélezett, így a sikerre nem vehetünk mérget.

 • Huawei Y6 II - phab lett belőle

  Óriástelefon lett az öthüvelykes Y6 folytatásából, amely a RAM, a processzormagok és a tárhely méretére rádupláz, a HD kijelző 5,5 hüvelyken viszont már hátrány a mai piacon.

 • Huawei P9 Plus - nyomós ok

  Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.