2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Huawei Y6 Pro - hosszan tartó hatás

A Huawei üdvöskéje a takarékos hardver mellett erős akkumulátort is felvonultat, és az árcímke így sem vészes. A piac ugyanakkor manapság kiélezett, így a sikerre nem vehetünk mérget.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Huawei mobilokkal csak néhány éve találkozhattunk először, manapság pedig már szinte tradicionális gyártónak lehet őket nevezni, elkészítették a legfrissebb Google Nexus referenciamodellek egyikét, és olyan kiváló modellek fémjelzik nevüket, mint a Mate 8, vagy a dupla kamerás P9. Remekül kitalálták almárkájukat, a fiataloknak szóló, egyszerűbb és olcsóbb, de technológiailag hasonlóan fejlett Honor-brandet, aminek legfrissebb tagja, a Honor 8 elképesztő sikereket arat, nagyon rövid idő alatt fogyott el belőle másfél millió darab, és természetesen még sokkal többre számíthatnak év végéig. Ez a sikertörténet azonban nem a semmiből jön, a Huawei már akkor Kína egyik legnagyobb vállalata volt, mikor itthon maximum mobilinternetes stickeken lehetett látni a nevüket, nagyon apró betűkkel.

A Huawei logója ma már inkább menő, mintsem ciki.
A Huawei logója ma már inkább menő, mintsem ciki. [+]

A Huawei mobilos sikere mögött állhatnak a HiSilicon lapkakészletek, amik grafikai szempontból nem mindig hozzák a szintet a konkurensekkel, viszont megbízhatóak, üzemidő szempontjából jól vannak optimalizálva, elegendő memória mellett így az átlagfelhasználó szinte soha nem érez lassulásokat, pedig a gyártó saját EMUI felülete jóval több extrával büszkélkedik, és szemvonzóbb is, mint a gyári Android rendszerbe integrált kezelőrendszer. A visszafogottabb árszegmensben idén is az Y-szériával próbál menetelni a gyártó, az Y6 Pro pedig ezek közül is az egyik legfrissebb, és bár a neve valami nagyra és különlegesre utal, valójában egy korrektül összerakott öthüvelykes belépőmodell, amibe MediaTek rendszerchip, HD felbontású kijelző és Android Lollipop (5.1) rendszerverzió került, ráadásként azonban elég combos akkumulátort pakoltak be, 4000 mAh-nyi kapacitással gazdálkodhat a tulajdonos.

A piros dobozban csak a legszükségesebb tartozékok foglalnak helyet.
A piros dobozban csak a legszükségesebb tartozékok foglalnak helyet. [+]

A fekete, arany és fehér árnyalatokban megvehető mobil piros színű dobozában headsetet sajnos nem találhatunk, tartozékok szempontjából be kell érnünk a microUSB kábel és az 1 amperes töltőfej párosításával, a használati utasítás és a gondosan becsomagolt mobil alapvetőnek mondható. A papírvékony, fröccsöntött műanyag hátlapot le kell szednünk a kártyák behelyezéséhez, a telepet viszont nem távolíthatjuk el, így nem is kell külön keresnünk a csomagolás szegleteiben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.