Huawei Watch GT 2 - épp ideje!

Zenelejátszással és hívásfogadással bővült a Huawei mutatós és kitartó óraszériája – pár apróság azonban még mindig hiányzik.

Viselés, hanghívás, zene

A viselés a hölgyek esetében mindenképp a kisebbik variáns esetében lesz kényelmes, ehhez többféle szíj is passzol, szabvány szerinti cserével. A nagyobbik méretes férficsuklónak áll jól, úszni pedig a fém és bőr változatok helyett szilikonpánttal érdemes, mert az bírja a víz alá merítést. Ami sajnos nem változott, az a mágneses, egyébként a hátlapra könnyen rácuppanó töltőbölcső: továbbra sincs Qi töltés, pedig egy ideje több Huawei teló kész megosztani saját energiáját, a Freebuds füleseket is töltve.


[+]

A bölcső USB-A végét számítógépre dugva se történik a töltésen kívül semmi: vezetéket, WiFi-t vagy mobilinternetet használó adatátvitelhez nincs hardver, a kommunikáció Bluetooth 5.1 szabványon, BLE, BR és EDR protokollokkal zajlik. Ez azért sajnálatos, mert mindkét modell 4 GB tárolót mellékel a 32 MB RAM mellé (2,2 GB felhasználható fel), és BT kapcsolaton az MP3 / AAC-LC állományok mozgatása az Egészség alkalmazásból darabonként egy-két perc, albumonként pedig kibírhatatlanul hosszú idő. Szerencsére ez a háttérben is folyhat, de a dolog akkor is sokkal fürgébb lenne WiFi-n.


[+]

Bluetooth fülest csatlakoztatva mindenesetre a futás vagy gyúrás idejére otthon maradhat a telefon és düböröghetnek a dallamok, plusz a mobil zenelejátszója is kezelhető a kütyüről, már legalábbis 4.4-es vagy újabb Androidon. A Watch GT2 iOS-es készülékkel is összekapcsolható (legalább 9.0-s főverzióval), ám a zenefunkciók nem érhetők el. A nagyobbik GT 2 egyéni újítása a mikrofon és hangszóró, amivel nem csak a hangos értesítésjelzés opció, hanem a hívásfogadás és a beszélgetés is. Meglepően erélyes a hangszóró egy órához képest, persze beszédkihangosításra és nem zenehallgatásra találták ki.

[+]

Csendes és enyhén zajos környezetben abszolút jól értettük egymást a hívóféllel, metrón és városi morajlásban viszont mégiscsak jobb volt a telefont fülhöz nyomni az óra helyett, és akkor kevésbé néztek rám furán. Más kérdés, hogy egy Viber, Messenger vagy Skype esetében a Watch GT 2 nem használható csak úgy BT-kihangosítóként – a beszélgetésfunkció hagyományos hívásra korlátozott. Fellelhető mindenesetre a hívásnapló az óraszoftverek között, és 10 kedvenc névjegy a GT 2-re mozgatható, onnan kezdeményezve hívást. Ezzel az erővel mondjuk az egész telefonkönyvet szinkronizálni lehetett volna, hogy a kütyüről indíthassunk tetszőleges hívást, de hát majd legközelebb. A kisebb változat mikrofont vagy hangszórót nem kapott, és csak rezgéssel jelez.


[+]

Az értesítéskijelzés korlátjai sajnos megmaradtak: nincs a notiknak csoportosítása, nem mindig nyilvánvaló, hogy egy értesítést melyik app küldte, a levelek és hosszabb üzenetek tartalmába nem lehet belekukkantani, értelemszerűen képek és egyéni emojik sem jelennek meg, ahogy lényegében a válaszadási lehetőség is zérus. Ezen a fronton mindenképp előre kellene lépni: értesítéskezelésben egy Google-féle WearOS kütyü sokkal jobb munkát végez, nem beszélve az ott bővíthető, itt viszont zárt alkalmazásparkról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés