Huawei P20 - ez is kétkezes lett

Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikáció és szenzorok terén szinte biztosan nem lesz okunk panaszra, egyszerűbb a hiányzókkal kezdeni: dual active mód ebben sincs, ez gyakorlatilag minden készülékből eltűnt az utóbbi időben, illetve kimaradt a légnyomásmérő és az infraport. Ezeken kívül minden van, adott az akár gigabites LTE (Cat 18), illetve a kétcsatornás WiFi, ami a Huawei technológiájának köszönhetően a 4G-vel együttműködve maximálja a sávszélességet. Adott az NFC, a 4.2-es Bluetooth, ami A2DP-t és LE-t természetesen tud, de audiokodekek szempontjából is teljes, van aptX HD és LDAC is.


[+]

Villámgyors és stabil a navigáció, a GPS és GLONASS műholdakon túl a BeiDou sem okoz fejörést neki. A Type-C csatlakozó 3.1-es USB adatátvitelre képes, természetesen OTG-vel. Beszélgetési minőség kapcsán is pozitívumokat említhetünk, fülhöz tartva és kihangosítva egyaránt átlagon felüli a hangerő, torzításról szó sincs, a többmikrofonos zajszűrésnek köszönhetően pedig a mi beszédünk is érthető lesz.


[+]

Értékelés: Huawei P20
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

3400 mAh kapacitás már elméleti szinten sem rossz, a kijelző szerencsére nem extrém nagy felbontású, a Kirin 970 rendszerchip pedig a csúcslapkák között kimondottan visszafogott fogyasztással büszkélkedhet, így a mindennapi, átlagos használatban gond nélkül elérhető a kétnapos üzemidő, vegyes használattal, a ciklus végére 7-9 óra közti üzemidővel. A legaktívabb tesztnapon, benchmarkok többszörös lefuttatása után, sok játékkal, zenehallgatással, fotózással és videózással, folyamatos szinkronizálással, levelezéssel és telefonálással is kijött az 5 órás kijelző ébrenlét, de nap végére már szükség volt töltőre. A dobozban lévő Huawei SuperCharge töltőfej segítségével akár egy félórás töltés is elegendő lehet, 35 perc után a P20 már 50%-os töltöttséget jelzett, a teljes töltés két órát vett igénybe.

Összegzés. Nyilván örültünk volna, ha a Huawei nem azzal próbál piacot szerezni a P20 Prónak, hogy a valódi különlegességet nyújtó tripla kamerarendszert, a sztereó hangszórót vagy az IP68-as védettséget spórolják ki a tömegmodellé válásra esélyes P20-ból, miközben a 128 GB-os, egyébként elképesztően komoly sebességű tárolót benne hagyják. A Kirin 970 ma már nem a leggyorsabb rendszerchip, de így is bivalyerős a telefon, a 4 GB RAM-ot pedig egy pillanatra sem éreztük kevésnek, legyen szó gyakori alkalamzásváltásokról vagy több lapon böngészésről. Az OLED helyetti IPS technológia szerencsére nem fájó pont. Mindent egybevetve, figyelembe véve az idei csúcsmodellek közti, rendkívül kedvező, 180-200 000 forint körüli árát a P20 egy jó vételnek tűnik. Ha rövidesen befut a Snapdragon 845-ös Asus Zenfone 5z, illetve a OnePlus 6, az jó eséllyel újrarendezi a piaci viszonyokat, ugyanakkor a Huawei jelenleg jó helyzetben van, hiszen az LG V30 ThinQ-nál és a Samsung Galaxy S9-nél is olcsóbban tudják kínálni a mobiljukat. A legnagyobb szívfájdalom, hogy a könnyed egykezes használatról lassan a Huawei P-széria esetén is le kell mondani.

Huawei P20

szentkuti11

A tesztkészüléket a VIP-Phone küldte el nekünk, ezúton is köszönjük a felajánlást. A vásárláshoz, kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés