Bemutatkozott a Honor 10

Notch, jack kimenet, Kirin 970, Android Oreo, mesterséges intelligencia, dupla hátlapi kamera és rendkívül versenyképes ár – Kínában már leleplezték, Európába májusban jön a kávamentes Honor 10.

Az előzeteseknek megfelelően ma hullott le a lepel a méltán népszerű Honor széria kisebb méretű csúcssorozatának aktuális szereplőjéről. Azért a kisebb méretű és nem a kompakt jelző, mert az 5"-es Honor 6-hoz képest az 5,84"-es Honor 10 AI jócskán megnövekedett, igaz, rengeteg kávától meg is szabadult. A Honor 10 tehát egy phablet, ám elképzelhető, hogy egy kézzel még éppen el lehet az 1080 x 2280 pixeles IPS panelen navigálni, de ha nem, a szokásos módon egykezes mód is kérhető, ahogy a navigációs gombok kiváltása a képernyő alá odafért ujjlenyomat-olvasó gesztusfunkcióival. A ház 149,6 x 71,2 x 7,7 milliméteres és 153 grammot nyom.


[+]

Mint mindig, a Honor széria a Huawei P készülékektől kölcsönöz rengeteg tulajdonságot, ilyen a P20 képernyőjébe harapó szenzorsziget. A notch két oldalán lévő kijelzőrész háttere alighanem elsötétíthető lesz azok számára, akik nem tartják elegánsnak a dolgot. A fémvázas, üvegszendvicsbe foglalt Honor 10 egyébként szenzorszigettel együtt is mutatós, és akad két változat, amelyik több színben töri meg a ráeső fényt, illetve elérhető a fekete és sötétszürke variáció is.


[+]

Persze sosem a külső, hanem az árcédulához mért belső jelentette a széria erősségét. Az összes kiszerelés a villámgyors Kirin 970-es SoC-re, a Mali-G72MP12 GPU-ra és az i7-es koprocesszorra hagyatkozik, számos mesterséges intelligenciát bevető szolgáltatással és megoldással. 6/64 gigabájtos RAM/tárhely kiszerelésben a Honor 10 Kínában 2600 jüanon indít (104 ezer forint), míg a 6/128 GB-os variáció 3000 jüanba kerül (120 ezer forint).


[+]

Ez roppant versenyképes, főleg úgy, hogy az előlapra 24 megapixeles kamera került, a hátlapra pedig 16 (RGB színszűrős) és 24 megapixeles kombináció (monokróm), egyaránt f/1,8-as rekeszértékkel, bokeh móddal és témafelismerő AI funckiókkal. Olyannyira rámegy egyébként a phablet a mesterséges intelligenciára, hogy a Vmall webáruház egyenesen Honor 10 AI fotóstelefonnak titulálja a friss jövevényt. A fókuszálás fáziskülönbség-érzékelésen alapul, a LED egy elemes. Az előlapi kamerához számos szűrő, AR matrica és 3D mód is tartozik.


[+]

Az Android és EMUI 8.1-et használó phablet két nanoSIM-et fogad be, a Bluetooth 4.2-es, a kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú. A Type-C porton keresztül 3400 mAh-s telep tölthető a mellékelt 5V/4,5A-es szupertöltővel, míg az adatátvitel 2.0-s sebességi rátával történhet. Szerencsére nem maradt ki a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, a dobozban pedig fóliára és védőtokra is rá lehet bukkanni. A kínai előrendelés holnap indul, míg az európai premierre az előzetesek alapján május 15-én, Londonban kerül sor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Íme, a Honor 10, minden színben

    A WinFuture és Roland Quandt szállítja a minőségi, véglegesnek tűnő Honor 10 renderképeket, természetesen szenzorszigettel.

  • TENAA-nál járt a Honor 10

    Tripla kamerarendszert hiába várunk tőle, viszont egy remek ár/érték arányú, csúcshardverrel szerelt mobil mindig számíthat a sikerre.

  • Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

    Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

  • Május 15-én érkezik a Honor 10

    A mesterséges intelligenciát bevető készüléket nem szabad összekeverni a View 10 phablettel. A márka a szenzorszigetet még takargatja.

Hirdetés