2019. január 18., péntek

Gyorskeresés

Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

Hirdetés

Adatátvitel, akkumulátor, végszó

Adatkommunikációs fronton ezúttal tényleg minden van. Gigabites LTE (mondjuk hálózat hiányában ez egyelőre tökmindegy), kétcsatornás WiFi (amit össze tud fogni a mobilnettel is a telefon, hogy gyorsabb legyen a letöltés), NFC, infravörös port, 4.2-es Bluetooth (A2DP, aptX HD), gyors és pontos GPS modul, illetve 3.1-es USB. Tényleg nincs mibe belekötni, ennél több egy telefonba alapvetően felesleges. Illetve lehetünk szőrszálhasogatóak: a két SIM csak dual standby módban működik együtt, de már évek óta nincs releváns telefon a piacon dual active képességekkel (a Honor 8 volt az egyik utolsó mohikán), pedig vannak páran, akiknek ez fontos.


[+]

Az akkumulátorra sem panaszkodhatunk, a 4000 mAh-s telep már a Mate 10 Próban is bizonyított szögre ugyanezzel a hardverrel, plusz bónusz az OLED kijelző takarékosabb mivolta, szóval simán hozza átlagos felhasználás mellett a két napos üzemidőt. A Huawei gyorstöltést is ad a telefonhoz, 58%-ot lehet 30 perc alatt beleküldeni az akkumulátorba, ami bőven megfelel az elvárásoknak, nyilván vannak különböző energiatakarékos lehetőségek, de nem hiszem, hogy túlzottan rá lesz ezekre bárki kényszerülve. Viszont jár a fejcsóválás a vezeték nélküli töltés hiányának, üveg hátlappal ez már nem lett volna nagy probléma, ráadásul a Mate RS-ben benne is van és tök evidens, hogy nem ezért kerül az kétszer ennyibe.

P20 Pro és Galaxy S9+
P20 Pro és Galaxy S9+ [+]

Értékelés: Huawei P20 Pro
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 9 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Szögezzük le: a Huawei P20 Pro egy irgalmatlanul frankó telefon. A notch ellenére még azt is mondhatjuk, hogy szép, az összeszerelés minősége makulátlan, megvan az IP67-es védelem, az OLED kijelző, a combos akkumulátor, a villámgyors hardver és az egyedülálló kamerás felhozatal. De mindig van de. Most is: nem bővíthető a belső tárhely, nincs vezeték nélküli töltés, nincs 3,5 mm-es jack csatlakozó és bár megvan a fotós-videós vonalon a potenciál, még láthatóan nem teljesen kiforrott a dolog. Viszont a 270 ezer forintos ár abszolút nem túlzás, a Sony Xperia XZ2 ugyanennyi, a Galaxy S9 Plus (ez az igazi vetélytárs) drágább, az Apple szintén, a HTC is ebben a ligában mozog az U11+ kapcsán, és a Huawei tényleg tud olyan trükköket, amiket más telefonok nem. És hiányzik pár trükk, amit pedig mások tudnak, de akinek az a fontos, hogy mindenféle fotós előképzettség nélkül látványos képeket csináljon, sokáig bírja egy töltéssel a telefonja, legyen gyors, legyen megbízható, legyen minőségi, annak bizony a P20 Pro abszolút az ajánlott kategóriába esik. És mivel mindenféle felmérések szerint pont ezek a legfontosabb elvárások egy okostelefonnal szemben, ezért nálunk is kiérdemli ezt a plecsnit. Viszont én nagyon úgy érzem, hogy bár láthatóan roppantul igyekeztek mindenféle módokon kihasználni a három kamerás rendszert, ezen még kell kicsit dolgozni és a Mate RS-t alapul véve az a benyomásom, hogy az ősszel esedékes új Mate-re fog úgy istenigazából összeállni az egész, de ez nem von le semmit a P20 Pro értékéből.

Huawei P20 Pro

Bog

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.