Méregdrága telefon lett a Porsche Design Mate RS, de olyan is

Amikor már azt lehetett gondolni, hogy a Huawei elnöke, Richard Yu befejezi a P20-as család bemutatóját, hirtelen kiderült, hogy van még egy telefon a tarsolyában, ami egy teljesen más kategóriában versenyző eszköz, a Porsche Design Mate RS. És itt nem csak arról van szó, hogy kapott egy piros színt a Mate 10 Pro, ennél sokkal többre képes a telefon, mert ami innovációt a Huawei fel tud mutatni, az ebben mind benne van.


[+]

Először is úgy néz ki, mint egy Mate 10 Pro, tehát nincs notch, nincs előlapi ujjlenyomat-olvasó. Vagyis van, de nem úgy, ez ugyanis a Huawei első, kijelző alá épített biometrikus szenzora, amit a 6 inches, 2K felbontású OLED panel alá rejtettek úgy, hogy közben megtartották a hátlapon is, tehát konkrétan két szenzor van a telefonban. Plusz arc alapú feloldás is, ha már. És még sztereó hangszórók is odafértek alulra és felülre.


[+]

A hardver itt is a Kirin 970-re épül, mellédobták a szokásos, 6 GB RAM-ot, viszont nem fukarkodtak a tárhellyel, az "olcsóbbik" (1695 euró) termék 256 GB-ot kap, a drágábbik (2095 euró) a világon először 512 GB-os háttértárat kínál. Mindezt megfejelték azzal, hogy a P20 Próban látható hármas kamerarendszer ide is átköltözött, az akkumulátor mérete maradt 4000 mAh-s, de ami új, hogy ez az első Huawei, amely képes vezeték nélküli töltésre is.


[+]

Pirosban és feketében kapható majd a termék (a hazai bevezetésről még nem tudni semmit), okvetlenül ez most a Huawei abszolút csúcsmodellje és nem csak a méregdrága ár, valamint a Porsche Design miatt, hanem tudásban, teljesítményben, funkciókban is a legtöbbet próbálja nyújtani. Tippünk szerint az ősszel érkező új Mate készülékcsaládnál nem lenne nagy meglepetés, ha hellyel-közzel ezt a terméket láthatnánk egy új chipsettel együtt.

Azóta történt

  • Nem kért a notchból a Porsche Design

    Bár a P20 családdal együtt mutatkozott be, a Porsche Design Huawei Mate RS mégsem használ szenzorszigetet, két ujjlenyomat-olvasót viszont igen. Egy interjúból kiderül, miért.

Hirdetés