HTC Desire 820 - korlátozott vágyak

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A HTC Desire 820 természetesen képes 4G hálózatokra felkapcsolódni 150 Mbps-os maximális letöltési sebességgel, 3G-n a jól megszokott 42 / 5,76 Mbps a felső határ. A Wi-Fi modul kétcsatornás, 802.11a/b/g/n szabványokat ismer, a hotspot és direct funkciók is megvannak. A Bluetooth 4.1-es verziószámú, az USB 2.0 szabványú, az OTG is tökéletesen működik. NFC chip és GPS-vevő is van természetesen, GLONASS műholdak jeleit is igénybe vehetjük, ennek megfelelően a pozíciószerzés kifejezetten gyors. A beszélgetési hangminőségre nem lehet panasz, stabil a vétel, a mikrofon jó, a beszédhangszóró is átlagon felüli.

HTC Desire 820 Screen Shot HTC Desire 820 Screen Shot

A Google szoftvercsomagnak köszönhetően a Chrome is használható böngészésre, de az alapértelmezett program AOSP-alapú, néhány extra funkcióval. Flash támogatás nincs benne, de a görgetés sebessége tökéletes, több lapot kényelmesen kezel, van benne inkognitó mód, képes komplett weboldalakat menteni és offline megjeleníteni, illetve az egyik leghasznosabb funkció, hogy a szövegeket a kétujjas nagyítás mértékének megfelelően tördeli.

HTC Desire 820 az LG G3 társaságában
HTC Desire 820 az LG G3 társaságában. [+]

Értékelés: HTC Desire 820
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 6 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 6 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A unibody készülékház miatt a 2600 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátort viszonylag nehéz lenne házilag, megfelelő szerszámozottság nélkül cserélni, ráadásul garanciavesztéssel is jár. Kikapcsolt energiatakarékossággal teljesen átlagos üzemidőt produkál a készülék, egy óra alatt körülbelül 23 százalékot merül, ha közepes fényerőn élő TV streamet nézünk, ez nagyságrendileg 4 órás kijelzőidőt jelent, a napi használatban is kényelmesen tud teljesíteni ennyi kijelzőidőt, ami egy napra kényelmesen elég. Akinek pedig ez kevés lenne, az kétféle energiatakarékossági módból is választhat. A hagyományos energiatakarékos funkció testre szabható, a CPU-órajel lassításával, a fényerő visszafogásával, a rezgő visszajelzés kikapcsolásával, illetve az adatkapcsolat korlátozásával ér el hosszabb üzemidőt. Ha ennél is szorultabb helyzetbe kerülünk, akkor van Extrém energiatakarékos mód is, ami csak az alapvető funkciók elérését teszi lehetővé (telefon, üzenetek, levelezés, naptár, számológép).

Nagyon nehéz ítélkezni a HTC Desire 820 fölött. A fentiekben rengeteg hibáról, apró mellényúlásról, szándékos butításról esett szó, de összességében a készüléket mégis nagyon jónak nevezném, a BoomSound hangszóró a telefonok körében zseniális, normál használatban a kijelző is rendben van, a HTC Sense a gesztusvezérlés nélkül is rengeteg hasznos funkciót tartalmaz, az összeszerelési minőségben nincs komoly hiba, de valamiért mégis nehéz megszokni, hogy nem árasztja magából azt a prémium érzést, amit a gyártó csúcskészülékei kapcsán tapasztaltunk eddig. A kamerán bőven volna mit reszelgetni, a kiindulási alap jó, lehet, hogy egy szoftverfrissítés múlva máris jobb fotókat lőhetünk a Desire 820-szal, de egyelőre az sem teljesen biztos, hogy a phablet megkapja a Lollipop rendszerverziót, ami egy 100-110 ezer forintos eszköznél 2015-ben elég aggályos. Szürkeimportos, tartozékok nélküli konstrukcióban természetesen be lehet szerezni már 80 000 forint körül is, de ha hivatalos garanciát és minden tartozékot szeretnénk hozzá, akkor hatszámjegyű az összeg, amivel találkozunk, ennyi pénzért pedig már nagyon sok kiváló eszközt vásárolhatunk.

Ott van például az LG G3, de az óriástelefon-vonalon maradva a nem sokkal rosszabb hardverrel felszerelt, de phabletként jobban használható Samsung Galaxy Note 3 Neo is rendelkezésre áll a fent említett összegért, illetve szépen-lassan a csillagrombolóként aposztrofált Lenovo Vibe Z2 Pro is beesik erre az árszintre. Ha pedig valaki idejét és türelmét nem sajnálja, akkor ennek az összegnek maximum a kétharmadából rendelhet magának egy Meizu m1 note-ot is, ami szintén egy kiváló eszköz. Érett a HTC Desire 820-nak egy plecsni, de túl sok az apró baki és nagyon erőteljes az árcímke.

szentkuti11

A tesztkészüléket az XXL GSM biztosította, köszönjük! Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: vágy és vezeklés

  Mai műsorunk főszereplője a HTC Desire 820 lesz, mely a méretes készülékház mellett 5,5 hüvelykes HD kijelzőt, Sense 6 felületet, valamint Snapdragon 615 chipsetet kínál.

 • HTC Desire Eye - szemmel ver

  A HTC gondolt egyet, és piacra dobott egy 13 megapixeles szelfikamerával megtámogatott mobilt, aminek hardveresen sem kell szégyenkeznie.

 • Bemutatkozott a Desire 820 és a Snapdragon 615 az IFA-n

  Méretes kijelző, nagy felbontású elő- és hátlapi kamera, új generációs rendszerchip és az Android L frissítés ígérete jellemzi a HTC új felső-középkategóriását.

 • HTC Desire 610 - műanyagba zárt drága erő

  A tajvani gyártó újdonsága négymagos processzorral, sztereó előlapi hangszóróval, LTE-támogatással támad, a külső viszont elég szegényes, az ár pedig magas lett.

Hirdetés