HTC Desire 820 - korlátozott vágyak

Extra alkalmazások

További hiányosság, hogy kimaradt a Motion Launch, ami a HTC gesztusvezérlési rendszere. Ezt a funkciót már a vállalat rengeteg készülékében láttuk és kedveltük, de a 820-ból hiányzik, ez valószínűleg arra vezethető vissza, hogy csak gyorsulásérzékelő szenzort kapott, giroszkópot nem. A Google-szoftvercsomag természetesen a gyári felszereltség része, az alapvető funkciókat pedig jellemzően AOSP-alkalmazások látják el, kivételt képez ez alól a Galéria. Extra szoftverek kerültek bele bőven: bár a hazai jogszabály tiltja, hogy vezetés közben a telefonunkhoz nyúljunk, de a tajvani gyártó Car Mode névre hallgató felülete pont ezt könnyíti meg: hatalmas ikonok, könnyű kezelés, csak az autózás közbeni legfontosabb funkciók (időjárás, zene, navigáció, tárcsázó) elérése lehetséges, a lehető legegyszerűbben. A HTC Zoe a képeinkből, videóinkból és zenéinkből csinál jópofa klipeket, a Kid Mode a gyermekeknek szánt egyszerű felület, ahol egyszerűbb játékokat, meséket lehet elérni.

HTC Desire 820 Screen Shot HTC Desire 820 Screen Shot

Van továbbá HTC Útmutató, ahol magyar nyelven kérhetünk segítséget a gyártó alkalmazottjaitól, ha valamit nem sikerül megoldani. Ezt egyszer ki is próbáltam a HTC Átviteli Eszköz kapcsán, ami elvileg annyit tud, hogy minden menthető adatot áttölt magának a régi mobiltelefonunkról. Gondoltam, hogy a jó öreg Nexus 4-ről való gyors átköltözésben ez hasznos lesz, nem is kellett volna mást tennem, mint feltelepíteni a régi masinára HTC Átviteli Eszköz névre hallgató szoftvert a Play Áruházból, a többit szinte elintézi egymás között a két eszköz, de ez sajnos nem sikerült. Egy gyors segítségkérés után kiderült a turpisság: annyi volt a gond, hogy ezen a néven nem lehet megtalálni az alkalmazásboltban a programot, csak akkor, ha HTC Transfer Toolként írjuk be. Ez elég furcsa megoldás, de a lényeg, hogy sikerült megoldani a problémát, a vonal túlvégén segítőkészek voltak, és néhány perc alatt minden fontos adatom, fényképekkel, videókkal, üzenetekkel együtt valóban felkerült a Desire 820-ra.

HTC Desire 820 Screen Shot HTC Desire 820 Screen Shot

A Firka alkalmazással egy általunk választott háttérre rajzolhatunk, írhatunk, a kész alkotásokat pedig e-mailben azonnal megoszthatjuk. A POLARIS Office 5 segítségével értelemszerűen a dokumentumainkat kezelhetjük, nem csak olvasásra, hanem szerkesztésre is alkalmas a szoftver. Az Időjárás és a Fájlkezelő működése értelemszerű, ez utóbbi az USB OTG miatt különösen hasznos, tökéletesen működött a külső tároló használata a tesztidőszak alatt. A Biztonsági mentés névre hallgató funkció is viszonylag egyszerű, ugyanakkor nagyon hasznos, a HTC fiókunkhoz kapcsolja a mentéseinket, amikbe gyakorlatilag mindent belefoglal, még az alkalmazásaink adatait és beállításait is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: vágy és vezeklés

  Mai műsorunk főszereplője a HTC Desire 820 lesz, mely a méretes készülékház mellett 5,5 hüvelykes HD kijelzőt, Sense 6 felületet, valamint Snapdragon 615 chipsetet kínál.

 • HTC Desire Eye - szemmel ver

  A HTC gondolt egyet, és piacra dobott egy 13 megapixeles szelfikamerával megtámogatott mobilt, aminek hardveresen sem kell szégyenkeznie.

 • Bemutatkozott a Desire 820 és a Snapdragon 615 az IFA-n

  Méretes kijelző, nagy felbontású elő- és hátlapi kamera, új generációs rendszerchip és az Android L frissítés ígérete jellemzi a HTC új felső-középkategóriását.

 • HTC Desire 610 - műanyagba zárt drága erő

  A tajvani gyártó újdonsága négymagos processzorral, sztereó előlapi hangszóróval, LTE-támogatással támad, a külső viszont elég szegényes, az ár pedig magas lett.

Hirdetés