Csendben mutatkozott be a HTC Desire 728

Rendkívül népszerűek Ázsiában a phabletek, és a feltörekvő gyártók közül nem egy nagyméretű mobilokkal tudott tényezővé válni a világ legnagyobb mobilpiacán, a Kínai Népköztársaságban. A nagy gyártók sem akarnak kimaradni a jóból, a HTC például egy sor 9-es szériás mobilt piacra dobott a népes kontinensen (pl. One E9+), most pedig egy kedvezőbb árú versenyzőt küld csatába a vásárlók kegyeiért.

A HTC phabletes termékkínálatát színesíti a HD kijelzős Desire 728
A HTC phabletes termékkínálatát színesíti a HD kijelzős Desire 728 [+]

A Desire 728 legmegnyerőbb tulajdonsága alighanem előlapi sztereó BoomSound hangszórópárja, amely megannyi HTC készüléknek adott karaktert, a felhasználóknak pedig okot a vásárlásra. Ennek az egyik járuléka a méretes készülékház: az 5,5 hüvelykes HD kijelzőnek 157,9 x 77,8 x 7,87 milliméteres műanyag konstrukció ad otthont. Ez nem éppen kis méret, a 153 grammos tömeg viszont egész alacsonynak mondható a phabletek között.

A HTC Desire 728 BoomSound előlapi hangszórókkal hívja fel magára a figyelmet
A HTC Desire 728 BoomSound előlapi hangszórókkal hívja fel magára a figyelmet [+]

A dual SIM-es Desire 728-at a MediaTek MT6753-as SoC-je hajtja meg, amely 8 darab Cortex-A53-as magot tartalmaz. A grafikus feladatokért a Mali-T720MP3 felel. Besegít a munkába a 2 gigabájt RAM és a 16 gigabájtos belső tároló, amely microSD kártyával bővíthető. Az előlapra 5, a hátlapra pedig 13 megapixeles BSI kamera került, a tápellátásért 2800 milliamperórás akkumulátor felel.

A HTC Desire 728 Sony BSI hátlapi szenzora 13 megapixeles
A HTC Desire 728 hátlapi szenzora BSI technológiájú és 13 megapixeles [+]

A készülék szoftvercsomagja a HTC China Sense, amely Android 5.1.1-es alapokon nyugszik. A Desire 728-ból két színkombináció vásárolható meg, és a fehér/arany, illetve a fekete/szürke is 1700 jüanba, azaz mintegy 75 ezer forintba kerül a Kínai Népköztársaságban, ahol jelenleg is megrendelhető. Az európai megjelenésről egyelőre nem rendelkezünk információval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC Desire 620G Dual SIM - súlyos eset

    A Desire 620-at már teszteltük, a mai alany azonban nem csak kétkártyás, de lapkakészletében is eltér az alapmodelltől, négy helyett ugyanis nyolc processzormag dolgozik benne.

  • HTC Desire 820 - korlátozott vágyak

    A HTC Desire-széria felső-középkategóriás phabletje nem sikerült rosszul, de vannak hibái és több fontos dolog maradt ki belőle megindokolhatatlanul.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés