Hirdetés

Honor 7 Lite - névérték

A Honor tavalyi csúcskészülékének névleg kalóriacsökkentett változata igencsak visszafogott élményt kínál, cserébe a hazai forgalomba szánt verzióból nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei égisze alatt két éve indult brand beváltotta a hozzá fűzött reményeket és határozottan jól nyitott az európai piacon. Az első, itthon is elérhető készülék, a Honor 6 tulajdonképpen beleköthetetlen ajánlatnak számított a maga idejében kiváló teljesítménnyel és még annál is kiválóbb árazással. A lendület töretlennek mutatkozott, a Honor 6 Plusnak sikerült fokozni az élvezeteket a megnövelt képátlóval, dupla hátlapi kamerával, termett bele NFC is, ráadásul a mai napig igen ritkának számító dual active rendszerű kétkártyás megoldást alkalmaz. A szintén dual active Honor 7 sem vallott szégyent. A trendeknek megfelelően már ujjlenyomat-olvasóval szerelt, kifejezetten jó kameraképességekkel bíró, fémházas eszköz némileg meghaladta a bámulatos százezres árszintet, ezért persze arányosan többet is ígért. És be is tartotta.


[+]

A Honor 7 Lite nem igazán emelkedik ki a gyártó középkategóriás kínálatából, így házon belül is erős a konkurencia, mellesleg a Honor 7-hez sem sok köze van, alapvetően önálló identitással bíró termékként indult Honor 5C néven. Tesztalanyunk árban kicsit kedvezőbb mondjuk a Honor 5X-nél, ahol a felárért cserébe nem hibrid dual SIM megoldást, nagyobb kijelzőt és teljes fém kasztnit kapunk, viszont kategóriájukban alapvetően megegyező, mégis gyengébb chipsetet. Ugyanez a helyzet a Huawei P9 Litetal is, ami tökéletesen megegyező hardveres felépítés mellett kompaktabb és áramvonalasabb, valamint nem spórolták ki belőle az NFC-t sem. Ehhez képest itt az NFC-nek ismét nyoma veszett, a kameraképességek nagyjából – megegyezően alacsony - szinten mozognak, ráadásul a kontinens kevésbé szerencsés országai (értsd: kivételesen rajtunk kívül mindenki más) még az ujjlenyomat-olvasót is nélkülözni kényszerülnek. Akár a tavalyi Huawei P8 Lite is szóba kerülhet, hasonló hardveres teljesítménnyel, de lényegesen jobb kamerával és kedvezőbb árfekvésben. Házon kívül pedig tényleg nem érezzük, hogy mit tud felmutatni a remekbe szabott biometrikus azonosításon, a tényleg szép kijelzőn és a sokak által méltán elismert EMUI-n kívül. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a kütyü azért általában teljesen rendben és üzembiztosan, bár néha a kellemesnél kissé ráérősebben teszi a dolgát.


[+]

A csomagolás majdnem teljesen megegyezik a Honor 7, és kábé az összes Honor készülék dobozának dizájnjával, maga a koncepció és színvilág pedig továbbra is kísértetiesen hasonlít az egyik legismertebb, luxus ékszermárka ikonikussá vált megoldásához, amire hölgyek nyálelválasztása általában automatikusan megindul. Mindenesetre a fényűzéshez kötött képzettársítás aktiválására tett kísérlet ügyes elképzelés. A Speedshoptól érkező, jellegzetes türkiz doboz is lite a 7-hez képest, amennyiben kizárólag a márka csillog ezüstösen, felette pedig szintén ez olvasható, ha úgy esik rá a fény, csak nagyobb méretben. Más indikátor nem utal arra, hogy a doboztetőt leemelve melyik modellt rejti a pakk. A tálca alatt üzembehelyezési gyorstalpalót és SIM-tűt találunk, a doboz mélyén pedig egy darab, 1 amperes hálózati töltőfej és microUSB kábel zötyög. A tartozékok továbbra is jelzetten Huawei gyártmányúak, nem mintha különösebb jelentősége lenne, de ezt a kezdetek óta nem sikerült szinkronba hozni a készüléken található felirattal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

Előzmények

 • Elérhetővé vált a Honor 7 Lite

  Az áprilisban bemutatkozott készüléket eddig Honor 5C néven ismertük, viszont itthon Honor 7 Lite néven kerül forgalomba, 79 990 forintos áron.

 • Huawei P9 lite - megörökölt formaterv

  A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.

 • Honor 5X - tisztességes munka

  Komolyan előrelépett a Honor X sorozata egy év alatt, a fémház, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a Snapdragon 616 kombinációja viszont erősebb konkurenciával találkozik.

 • Honor 7 - emeli a tétet

  Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

Hirdetés