2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Honor 5X - tisztességes munka

Komolyan előrelépett a Honor X sorozata egy év alatt, a fémház, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a Snapdragon 616 kombinációja viszont erősebb konkurenciával találkozik.

Bevezető

Egymás után futnak be szerkesztőségünkbe a Huawei, vagy a kötelékébe tartozó Honor készülékei, és ez nem azért van, mert a sencseniek kétségbeesetten próbálják a piacot egy rakás ajánlattal izgalomba hozni. Való igaz, hogy sokféle árban és méretben megjelennek a kütyük, a piac viszont meg is követeli ezeket, bizonyíték erre az, hogy tavaly 100 milliónál is több okostelefont szállítottak le. Míg Huawei márkajelzéssel a belépőszinttől a prémiumkategóriáig akadnak tucatszámra ajánlatok, addig a Honor brand kevesebb, ám annál pontosabban pozicionált ár/érték harcosokkal áll elő, és a Honor 7 tavalyi sikere is jelezte, hogy a fémház, az EMUI felület és az ujjlenyomat-olvasó kombinációja komoly népszerűségre számíthat.

Komoly előrelépés a Honor 5X a 4X-hez képest
Komoly előrelépés a Honor 5X a 4X-hez képest [+]

A Honor 7 viszont továbbra is egy felső kategóriás mobil, még ha annak is az aljára lett pozicionálva, míg időközben a Meizu a metallal, a LeTV a Le 1s-sel, a Xiaomi pedig a Redmi Note 3-mal tett le az asztalra egy-egy olyan ütős középkategóriás phabletet, amelyek a drágább telefonokkal is versenyre kelnek. Olvasóink valószínűleg már kívülről fújják a közös tulajdonságokat, így a fémházas kivitelt, az 5,5 hüvelykes FHD kijelzőt, a biometrukus szenzort és a legalább 2/16 gigabájtos RAM/tároló kombinációt, ami mellé kellemes árcédula társul. A Huaweinek a hazai kihívásokra lépnie kellett, és a 720p-s, műanyag házas Honor 4X után az 5X a fenti tulajdonságok mindegyikét megkapta. Helio X10 vagy Snapdragon 650 helyett ugyanakkor a Snapdragon 616-os SoC mellett tették le a voksukat, és a kínai helyett a nemzetközi értékesítésre, az Egyesült Államokban például 200 dollárért hozzá lehet jutni a most terítékre kerülő phablethez.

A fém hátlap most már a középkategóriát is elérte
A fém hátlap most már a középkategóriát is elérte [+]

Az 5X nyilván odahaza is megméretteti magát, a Huawei viszont igyekszik maximálisan kihasználni, hogy összehasonlíthatatlanul előnyösebb a nemzetközi pozíciója fenti riválisainál, úgyhogy, ha a Népköztársaságban több is fogyna a gyakran olcsóbb ajánlatokból, van tere máshol hozni a kiemelkedő mutatókat. Addig biztosan, amíg hivatalos formulában a Xiaomi, a Meizu vagy a LeTV fel nem bukkan a nagy nyugati piacokon. Mindez azt is jelenti, hogy az itthoni, gyártói garancia mellé tökéletesen működő Play-szolgáltatások és színvonalas magyarítás jár, nem beszélve a szélesebb körű LTE támogatásról.

A türkizkék doboz visszatér
A türkizkék doboz visszatér [+]

A Honor 5X a brandre jellemző, türkizkék dobozban futott be hozzánk. A fedél alól mindjárt egy mutatós mobil bukkant elő, amelynek vonásait állítólag a bilbaói Guggenheim Múzeum ihlette, azt mindenki maga döntse el, hogy a közös dizájnelemek tényleg egyértelműek-e. A készüléktálcát leemelve egy 1 amperes töltőfej, egy earbud típusú mikrofonos füles, egy SIM-tű, egy microUSB-kábel és némi leírás került elő. Az 5X kijelzőjén alapból rajta volt a képeken kiszúrható védőfólia, a telep pedig már a hátlap alatt lapult, és ott is maradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Honor 4X - négytalálatos

    A vállalat újdonsága lényegében a phabletek között versenyez az 5,5 hüvelykes HD kijelzővel, jó az üzemidő, erős a nyolcmagos processzor, a kamera jó képeket lő és az árat is sikerült eltalálni.

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​eté​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.