Hirdetés

Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

Adatátvitel, akkumulátor

A Kirin 980-as chipset alapvetően meghatározza az adatkommunikációs repertoárt, két SIM, 4G, VoLTE, kétcsatornás WiFi, 5.0-s Bluetooth aptX, aptxHD és LDAC kodekekkel, van NFC, és a pozicionálás is gyors ás pontos, mert a GPS, GLONASS, BeiDou és QZSS műholdakat is használja erre a termék. A böngészést intézhetjük a jól ismert Chrome segítségével is, de a Honor saját browsert is ad, amiben van éjszakai mód és QR-kód olvasó is. Az alsó Type-C interfész csak 2.0-s.

[+]

A hátlap alá ezúttal 4000 mAh-s akkumulátor került, ami korrektnek számít a kategóriában és a mindennapi használat is igazolja, hogy a Honor 20 Pro meglehetősen sokáig elvan anélkül, hogy töltőt kéne keresni. Ha pedig mégis lemerülne, akkor a mellékelt Huawei SuperCharger elég hamar elkezdni feltölteni a telepet, 30 perc alatt majdnem 50%-ot magába szippant a telefon, amivel megint el lehet lenni majdnem egy napig. Vezeték nélküli töltés viszont nincs, egy ilyen árú telefonnál ez fájó hiányosság (azoknak, akik már használták ezt a megoldást más készülékekben, aki még nem próbálta, az egyébként is azt gondolja, hogy tökmindegy). Maximális fényerőn 12 óra videólejátszás jön ki a telepből, ha WiFi-n keresztül streameljük a tartalmat.


[+]

Értékelés: Honor 20 Pro
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 9 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 9 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A Honor 20 Pro egy jó telefon. Viszont nem annyival jobb, mint a sima Honor 20, mint amennyivel többet kérnek érte, bár a kamera tényleg jobb lett és sokoldalúbb is a telés lencse miatt. A 20 Pro legnagyobb konkurense alapvetően házon belül keresendő, de ha megnézzük a cégen kívüli versenytársakat, akkor ezért a 200 ezer forintért bőven van alternatíva, egyrészt ott van szokás szerint a Xiaomi, amely az Mi 9-cel a kategória legjobb vétele, de a Zenfone 6 és OnePlus 7 is opció és ezek mellett bőven vannak érvek a Honorral szemben. A Huawei-nél továbbra is olcsóbb, egyáltalán nem rossz vétel, csak nem kiemelkedő. A jól sikerült kamerás rész az egyik ütőkártyája, a jókora akkumulátor, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó, a kezelhető méret és a combos belső tárhely is mellette szól, de hiányzik az IP-védelem, a vezeték nélküli töltés, a bővíthetőség és az AMOLED kijelző. Az persze szubjektív, hogy ezek közül kinek mi a preferenciája, plusz biztos lesznek, akik a design miatt is a Honort részesítik előnyben, de tényszerűen mi ezúttal úgy éreztük, hogy a Honor 20 Pro nem nyújt annyival többet a Honor 20-nál, mint amennyivel drágább, így aztán most csak egy Tetszett plecsnit tudunk rádobni.

Honor 20 Pro

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 20 - jobb későn, mint soha!

    Különösen igaz ez a Honor 20-ra, ami remek felszereltséggel és kiemelkedő ár/érték aránnyal mutatkozott be, de már a piacra kerülése is bizonytalan volt.

  • Bemutatkozott a Honor 20 és 20 Pro

    A vállalat legkomolyabb eladásait hozó, számozott széria legújabb tagjai újfenn csúcsmodelles adottságokkal és kedvező árakkal érkeznek. Azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy Magyarországra-e!

Hirdetés