Jövő héten érkezik a Honor 20S, de milyen operációs rendszerrel?

Nem is a szerényebb Honor 20 variáns érkezése az érdekes, hanem a kérdés, hogy milyen OS futtat majd a kameralukas phablet.

Hirdetés

Azzal, hogy felkerült a Huawei az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium feketelistájára, a jövőben megjelenő termékei esetében ugrottak az amerikai forrásból érkező alkatrészek és szoftverlicencek, hacsak a partnerek külön engedélyt nem kapnak a szervezettől. Ez konkrétan azt jelenti, hogy bár a Mate 30 család az Android nyílt forráskódú változatát használhatja, a Google Play keretrendszert és szolgáltatáscsomagot jelen állás szerint nem, és ugyanez minden bizonnyal a következő Honor termékekre is igaz.

A Honor 20 nálunk is megfordult. Hamarosan jöhet S utótagú variációja
A Honor 20 nálunk is megfordult. Hamarosan jöhet S utótagú variációja [+]

Ez a kínai piacot abból a szempontból nem érinti, hogy ott eleve nincs jelen a Google szolgáltatásaival, a sencseni óriás mindenesetre bemutatta az androidos alkalmazások futtatására is képes HarmonyOS operációs rendszerét, ami potenciális jelölt a jövő Huawei/Honor telefonjaira. Az persze kérdéses, hogy mikor futhat be egy ilyen készülék, ha egyáltalán – a sencseniek szeretnének a zöld robotos rendszer mellett maradni – erődemonstráció gyanánt mindenesetre érkezhet egy ilyen ketyere, elvégre a Honornak HarmonyOS-t futtató tévéje már van.

(forrás: GSM Arena) [+]

A márka várhatóan jövő héten leplezi le a Honor 20 S utótagú variációját, ami némileg variál az általunk is tesztelt phablet képletén, és a GSM Arena azon filozofál, hogy vajon EMUI 9.1-et futtat-e majd Android 9 Pie alapokon, avagy a brand meglepetésre készül. A HarmonyOS persze még nem feltétlenül áll készen a mobilos premierre, a Honor 20S viszont igen, amelyhez egy rakás hivatalos promóanyag befutott.

(forrás: GSM Arena) [+]

A Kirin 980-nal várt ketyere láthatóan marad a kameracseppes dizájnnál, rendkívül kevés kávával a megjelenítő körül, hátul pedig továbbra is a színátmenetek dominálnak. Itt változhat ugyanakkor leginkább a recept: a 48 megapixeles főkamera, a 8 megapixeles ultraszéles egység és a 2 megapixeles mélységérzékelős modul sávja mellől hiányzik az alapmodell 2 megapixeles makróoptikája. Mindez logikusan olcsóbb árazást vetít előre, ám válaszokat majd csak a hivatalos bemutatón kapunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

  • Kirin 810-re váltott a Honor 20S

    A Honor 20 széria új tagja olcsóbb, viszont a kameracseppes csúcsmodell több jó tulajdonságát átveszi, a 7 nm-es SoC pedig kellően gyors lehet.

Előzmények

  • Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem

    Végre ideért a Honor aktuális csúcsmodellje, ami tud újat mutatni még a Huawei néven futó termékek mellett is, árban pedig most is kicsit kedvezőbb.

  • Honor 20 - jobb későn, mint soha!

    Különösen igaz ez a Honor 20-ra, ami remek felszereltséggel és kiemelkedő ár/érték aránnyal mutatkozott be, de már a piacra kerülése is bizonytalan volt.

  • Bemutatkozott a Honor 20i

    Ez még nem az a Honor 20, amire sokan várunk, viszont nagy felbontású előlapi kamerája mellett korrekt chipsetet és kedvező árat tud felmutatni.

Hirdetés