1,6 százalékon áll a Lollipop

Hirdetés

A Google minden hónapban közzéteszi az Android verziók részesedésével kapcsolatos adatokat. A kördiagramon ábrázolt szeletek között eddig nem szerepelt a Lollipop, ám az utóbbi hét nap eredményei alapján ez most megváltozott. A zöld robotos rendszer történelmében a grafikonon először feltűnő 5.0-s verzió jelenleg 1,6 százalékon áll, ami nem rossz eredmény annak fényében, hogy a készülékek mindössze 0,1 százalékán szerepel a nyalókás szoftver.

Android Lollipop részesedés

A múlt havi jelentéshez képest nem ez az egyetlen változás, hanem a KitKat 39,1-ről 39,7 százalékra történő erősödése is, így még mindig kvázi a legnagyobb önálló verzió. Az Android 4.1-től 4.3-ig viszont mindent Jelly Beannek hívtak, így szelet tekintetében a zseléscukorka áll a legjobban, 44,5 százalékos részesedéssel. Az Ice Cream Sandwich 6,7-ről 6,1 százalékra, a Gingerbread pedig 7,8-ről 7,4 százalékra zsugorodott, a Froyo viszont megtartotta 0,4 százalékos arányát. Az eredmények a következő hónapokban tovább fognak változni, mivel egyre több lollipopos telefon kerül majd forgalomba, plusz nőni fog a frissített készülékek száma is.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

Hirdetés