Testhőmérséklet-szenzoros okosórát mutatott be a Realme

A gyártó almárkája a Realme 9 5G és 9 5G SE mellett hordható okoseszközöket is bemutatott.

A Realme 9 5G és 9 5G SE mellett bemutatkozott a TechLife Watch S100 óra és a TechLife Buds N100 füles is. Utóbbi egy sima vezetékmentes, nyakpántos kialakítású fülhallgató, előbbi viszont a szokásos szenzorokon kívül testhőmérséklet-mérőt is kínál. Létezik már ilyen megoldás, például a Garmin Forerunner 55, a Gudruits gyerekórába integrálta a technológiát, a Honor éppen most mutatott be hőmérős fülhallgatót és elvileg a Samsung is rajta van az ügyön, a Watch5-ben, illetve a Galaxy Buds új generációjában már lehet lázmérő.

Hirdetés

A legkomolyabb kihívás a technológiában a környezeti tényezők kiiktatása, a csuklón mért hőmérsékletet szignifikánsan befolyásolja a víz, napsütés, szél és nagyjából minden, ami  képes picit is beleszólni a testfelszíni hőmérséklet alakulásába. A TechLife Watch S100 alig 9 ezer forintos árszinten valószínűleg csak a tájékoztató szintet üti meg, de a véroxigén és pulzus mérésén kívül a testhőt is képes értelmezni.

Az IP68-as minősítésű óra 1,69 hüvelykes, négyzetes LCD panellel dolgozik, az app több, mint 110 számlapot kínál, mozgásformákból pedig 24-et támogat, tehát egy meglehetősen egyszerű, belépő szintű aktivitáskövetőről van szó, ami nyilván az árazásból is érezhető volt. A 12 napos üzemidőt ígérő TechLife Watch S100 Indiában kerül forgalomba március 14-től.

Előzmények

Hirdetés