Hirdetés

Evolveo StrongPhone Q4 - erődemonstráció

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A legfontosabb egy ilyen telefon esetén a GPS, ami viszont nem támogatja a GLONASS-t, így nem tud szélsebesen pozicionálni sajnos az eszköz (kell legalább egy perc a helymeghatározáshoz), ám legalább az iránytű segítséget nyújthat még a tájékozódásban. A többi felhozatal viszont átlagos, szereltek a készülékbe egy 802.11b/g/n szabványokat támogató WiFi modult, amivel az internetet is meg lehet osztani, valamint egy Bluetooth 4.0-s chipet, ami viszont azért jó hír, mert sok tartozék (pl. a Casio órája is) minimum ezt a verziószámot kívánja meg. Nincs viszont NFC, bár aligha hiszem, hogy sokan egy ilyen cuccal használnák ki a mobilos fizetés lehetőségét. A microUSB kábel töltésre és adatmásolásra használható. A hangminőség jó, bár egy kicsit tompa, ami minden bizonnyal az erős szigetelésnek köszönhető. A lapkakészletnek köszönhetően mobilnetezés esetén 21,1 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebesség érhető el, bár ehhez nagyon optimális körülmények is kellenek. Sokaknak okozhat boldog pillanatot az, hogy a StrongPhone Q4 két SIM-et is kezel, bár ezek csak készenlétben képesek egyszerre a hálózatra kapcsolódni, mivel ha az egyikről hívást kezdeményezünk, akkor a másik addig elérhetetlen lesz, mobilnetezni sem tudunk rajta.

Evolveo StrongPhone Q4 screen shot Evolveo StrongPhone Q4 screen shot

A böngésző csaknem tökéletes. Egy apk fájl vagy egy erre alkalmas browser letöltése esetén még a Flash tartalmat is meg tudjuk jeleníteni, így teljes értékű netezési élményt garantál a termék. A görgetés gyorsan zajlik, még az összetettebb, sok képet tartalmazó honlapok is szélsebesen betöltődnek. Több oldalt meg lehet nyitni, ha pedig valamit később szeretnénk elolvasni, akkor az adott szájt teljes egészében lementhető.

Evolveo StrongPhone Q4
[+]

Értékelés: Evolveo StrongPhone Q4
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Egy biztos, egy ekkora készülékházba nagy akksi fér, és szerencsére ezt az Evolveo sem hagyta figyelmen kívül. A hátlap alá rejtett telep kapacitása 2800 mAh, ami még a mai csúcstelefonokba szerelt energiaforrásokon is túltesz, holott a kijelző jóval gyengébb tesztalanyunkban. Nem kell tehát meglepődni azon, hogy normál használat mellett a két napos üzemidő elérése is gyerekjáték, visszafogottan három-négy napig is bírja szuflával a masina, ami kiemelkedő eredmény.

Az ilyen készülékek rétegtermékek voltak és lesznek, viszont aki okos strapatelefont keres, annak még mindig egy elég szűk termékkínálat áll csak rendelkezésére, amiben jó eséllyel az élmezőnyben végez az Evolveo StrongPhone Q4. A víz- és porálló kivitel kevésbé nagy szám már, hiszen más gyártók csúcstelefonjai közül is sok tudja már ezt, az ütésállóság viszont abszolút tesztalanyunk felé billenti a mércét. Az akkumulátor az okostelefonok között extrém hosszú üzemidőt garantál, így még egy nagyobb túra alkalmával sem kell félni attól, hogy kedvencünk lemerül. A kamerás képességek sokat javultak, ám most sem hoznak lázba senkit, mindenesetre egy tájképet még meg lehet örökíteni így is, szóval akkora gond azért nincs az optikával. A masina sebessége is kiváló, sőt, valóban ez az egyik legerősebb és legellenállóbb okostelefon a piacon. A 90 ezer forintos ár viszont közepesen jó, egy picit lehetne ebből faragni, mivel a Samsung Xcover 2 sokkal olcsóbb (de kevésbé ellenállóbb) ennél, viszont a Caterpillar B15 pont az ellenkező példája ennek, drágább, és hardveresen is gyengébb. A kiváló üzemidő, az ütésállóság és a gyors rendszer miatt viszont ebben a kategóriában még mindig szuper termék a StrongPhone Q4, így bátran merem ajánlani azoknak, akik ellenálló mobilt keresnek. Sokat gondolkodtam a plecsnin, végül egyetlen dolog miatt nem került rá az ajánlott minősítés: kénytelen venni hozzá az ember egy microSD-t is, ha minden funkciót használni óhajt.

Evolveo StrongPhone Q4

Legendd

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés