Hirdetés

Evolveo StrongPhone Q4 - erődemonstráció

Multimédia, kamera

A hátlapon található kamera 8 megapixeles felbontású képeket képes lőni, ehhez társul a 720p videofelvételi képesség. A ledes villanó sötétben tehet jó szolgálatot, az előlapi 1,3 megapixeles kamera pedig videotelefonálásra mondható bőségesen elegendőnek. Mivel gyári rendszert használtak, ezért szinte minden beállítási lehetőséget elérünk. Külön módosíthatjuk a fehéregyensúlyt, az ISO értéket, az időzítőt, a fókuszmódot, a HDR funkciót és még számos apróságot. Videók esetében is sok dolgot piszkálhatunk, bár a fő szempont a minőséget érinti, ha kisebb tárhelyet szeretnénk felhasználni, akkor akár 240p felbontásig is lemehetünk.

Evolveo StrongPhone Q4
[+]

Nyilván továbbra sem mondható csuda jó kamerának ez az optika, de jelentős fejlődésen esett át a gyártó eddigi modelljeiben látottakhoz képest. A dinamikatartomány egész jó, pedig a HDR üzemmód egyáltalán nem volt bekapcsolva. A makró képek közepesek, nagyjából tíz centiméter kell ahhoz, hogy éles képek készüljenek. A részletesség nem rossz, bár a zajszűrés erőssége miatt egy picit elmosódnak a részletek. A vakuval készült képek viszont használhatatlanok, egyszerűen nem tudja lekezelni a szoftver a hirtelen fellépő túlzottan nagy fényerőt, ezért szinte minden kiég. A videók elég minőséget garantálnak ahhoz, hogy egy-egy pillanatot meg lehessen örökíteni, a linken található tesztfilm is is jól mutatja ezt.

Evolveo StrongPhone Q4
[+]

A zenelejátszó minden szükséges funkciót képes ellátni. A hangminőség egész jó, lármás a telefon, maximumra tekerve a hangerőt már egy kicsit torzít, valamint a mélyeket sem fogjuk nagyon kihallani. A készülékre másolt zenéket albumok, listák, muzsikák szerint képes elkülöníteni a szoftver. Lejátszás esetén csengőhangként tudjuk beállítani a dalokat, plusz elérhető a hangszínszabályzó is. A gyári fülessel ne próbáljon senki sem komolyzenét hallgatni, viszont az FM-rádió működéséhez elengedhetetlen, így érdemes adni neki egy esélyt.

Evolveo StrongPhone Q4 screen shot Evolveo StrongPhone Q4 screen shot

Véleményem szerint nagyon kevesen fogják ezt a telefont videonézésre használni, holott akár a Full HD tartalmakat is könnyedén lejátssza a készülék. A formátum viszont nem mindegy, ugyanis gyárilag nem támogatottak a DivX fájlok. Ehhez egy másik program letöltése szükséges, ezután viszont már teljes értékű filmezést tarthatunk a gyártó üdvöskéjén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés