Hirdetés

Evolveo StrongPhone G5 – megbízható iparos

Viszonylag kevés, de jól körülhatárolható elvárásunk van a strapatelefonokkal szemben, amiket valahogy rendre nem képesek teljesíteni. A StrongPhone G5 a kivétel.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Funkcionális szempontból igazából nem hiányzik semmi a boldogsághoz. A készülékbe két nanoSIM-et tehetünk, amelyek 4G hálózatokon dual standby módban üzemelnek. Ha erre nincs szükségünk és kevésnek érezzük a bruttó 16 GB belső tárhelyet (igen, annak érezzük), akkor a másodlagos szolgáltatói kártyát lecserélhetjük egy microSD-re, amelyet belső tárhelyként is formázhatunk. Az NFC nagyszerű, az OTG képes Type-C port szintén, a WiFi 802.11b/g/n szabványon kapcsolódik HotSpot és Direct funkciókkal felszerelve, a navigáció pedig a GPS (A-GPS), a GLONASS és a BeiDou műholdjait is használja, noha a specifikáció csak előbbi kettőt említi.


[+]

Szenzorosan gyorsulásmérő, fény- és közelségérzékelő, tájoló, hang- és mágneses érzékelő áll rendelkezésre, az iránytű pedig a gyorsulásmérő és a magnetométer adatai alapján dolgozik (e-iránytű). A gyártó nem specifikál katona szabványoknak való megfelelést, csak az IP-68-at, viszont ütés- és rázkódásállóként határozza meg a készüléket. Ezt általában kénytelenek vagyunk elhinni, amin sokat segít, ha a kialakítás is ennek megfelelőnek tűnik. A masszív készülékház mellett viszont az Evolveo vállalja is, hogy ha egy éven belül, bármilyen okból megsérül vagy betörik a kijelző, egy alkalommal térítésmentesen cserélik.


[+]

Az akkumulátor 5000 mAh-s, ami a szerény szettel és ésszerű méretű és felbontású kijelzővel együtt nagyon jó készenléti időt biztosít, offline videótartalmat lejátszani a szokásos tesztkondíciókkal pedig 20 órán keresztül tudunk. Vezetékmentes töltés és gyorstöltés ezúttal nincs, azt a StrongPhone G9-ben kell keresni. A mellékelt adapter csak egy hagyományos, 10 wattos jószág, de a kábel legalább Type-C-ben végződik.

Evolveo StrongPhone G5
Pro
Egy év kiegészítő kijelzőgarancia
IP68 és megerősített készülékház
Kimagasló fényerő
Hardveres exponálógomb
Jack, NFC, OTG Type-C, FM-rádió
Kontra
Koros hardver
Lassú töltés
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 6 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 6 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (HUF) 69 900

Az Evolveo StrongPhone G5 végre tökéletesen alkalmas arra, amire való. A kialakítással és az anyagminőséggel eddig sem volt probléma a gyártó portfóliójában, az IP68 minősítés hivatalos, a Military Standrad pedig pont nem érdekel senkit, ha az Evolveo vállalja, hogy töréskár esetén egy éven belül egy alkalommal térítésmentesen cseréli a kijelzőt. Azt a kijelzőt, amit végre valahára kültéren, horrible dictu napsütésben(!!4!) is lehet látni. Ebben a műfajban előszeretettel spórolnak nagyjából mindenen, amin lehet, például a kijelzőn. A G5 mérete (5,5”) és felbontása (HD+) is rendben van, a 600 nit fölötti fényerő viszont kimagasló. És még a kamera sem félelmetesen rossz. Dokumentációs célra több, mint alkalmas, már, ha nem sötétben próbálunk megörökíteni dolgokat. Az nem fog menni. Van viszont NFC, OTG képes Type-C, jack csatlakozó, dual SIM, bővíthető belső tárhely, remekül működő ujjlenyomat-olvasó (bár az arcazonosítás is praktikus lenne), korrekt üzemidő, a kamerát kezelhetjük a kijelző megérintése nélkül és legalább iszonyú hangos a zenehallgatásra azért már szerény minőségű hangszóró. Persze a hardver finoman szólva is visszafogott teljesítményű, de a rendszer stabil és üzemszerűen működik, munkaeszközként teljesen rendeltetésszerűen használható. A StrongPhone G5 70 ezer forintba kerül és hirtelen, meg nem hirtelen sem tudok ebben a termékkategóriában olyan készüléket mondani, ami viszonylag kevésnek mondható kompromisszummal megfelelő adatkapcsolati képességeket, használható képalkotó rendszert és megfelelő kialakítást biztosít extra gyártói garanciával az ütésállóságra.

Evolveo StrongPhone G5

AliceWake

Evolveo StrongPhone G5

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • CAT S62 Pro - hőtükörbe néztek

  Kivettek egy csomó dolgot, ami nem, vagy nem jól működött, viszont fejlesztették a hőkamerát, a hardvert és a formatervet is. És még mindig ez a legdrágább CAT telefon.

 • Cat S42 - kívül kemény, belül csirke

  Szokás szerint elnyűhetetlennek tűnik a CAT új terméke, csak éppen hardveresen nem egy erőteljes valami. Ahhoz képest viszont nem is olcsó.

 • Evolveo StrongPhone G9 - eSIM City

  Az Evolveo folytatja a StrongPhone G szériát a kilences sorszámmal. A készülék szerény hardverrel, de IP69-es minősítéssel rendelkezik és igény esetén egy normál nanoSIM mellett akár nyolc eSIM-mel is elbánik.

 • Cubot Quest Lite - könnyű terep

  Kecses, vékony strapamobilt tesztelünk, amely IP-védelmet kapott, katonai teszten viszont nem vett részt. Cserében olcsó, csak ne akarj fotózni vele!

Hirdetés