CAT S62 Pro - hőtükörbe néztek

Kivettek egy csomó dolgot, ami nem, vagy nem jól működött, viszont fejlesztették a hőkamerát, a hardvert és a formatervet is. És még mindig ez a legdrágább CAT telefon.

Hirdetés

Bevezető

A CAT telefonokat gyártó Bullit Group elég jól érzékelte még 2016-ban, hogy nem lesz elég csak strapatelefonokat gyártani, mert sok-sok egyéb cég is képes ilyesmire, még ha az Ulefone, vagy myPhone, vagy Blackview nevek nem is csengenek annyira jól, mint az egyértelműen ismertebb, fekete-sárga emblémás CAT, ami a Caterpillar munkagépekből tevődött át egy csomó más irányba (például a cipők felé is). A CAT egy jó brand, könnyen azonosítható, ismert és nagyjából mindenki tudja, hogy ez amolyan elnyűhetetlen jellegű termékeket szimbolizál. Az S60-ban volt a világ első, beépített hőkamerája, aztán jött az S61, amibe már lézeres távolságmérőt és légszennyezettség-mérőt is raktak. Na, ezeket most jól kivették, csak a hőkamerára fókuszáltak és igazából ez talán nem is baj, mert sem a távolságmérő, sem a légszennyezettség szenzor nem volt annyira pontos, hogy az értelmezhető munkára alkalmas legyen, ellenben a hőkamerát már az S60-ban is lehetett arra használni, amire igazán való.


[+]

Most sem olcsó a csúcs-CAT (csúcsragadozó?), 260 ezer forintot kell érte letenni az asztalra, de mivel senki más nem ad beépített hőkamerát, ezért nulla konkurens terméket lehet felsorolni. Persze a CAT partnere most is a FLIR, ők pedig kínálnak utólag csatlakoztatható berendezést is, a FLIR ONE Gen 3 ára 200 dollár (plusz a járulékos költségek), de nem is ez van a telefonban, hanem a Lepton 3.5-ös szenzorral szerelt ONE Pro szintje, ami már inkább 400 dollár. A szoftver is elég hasonló, csak hát a macerafaktor nyilván számít. Mindezek mellett persze a CAT S62 Pro amúgy is egy felsőbb kategóriás valami a strapakészülékek között, korszerű(bb) hardverrel, kijelzővel, kamerával és friss Androiddal, ráadásul kicsit kevésbé szerszám jellegű a külseje, mint amilyen az előd volt. Ami egyébként jól bírja, jelen cikkhez kikértük egy villanyszerelő segítségét, aki már több éve az S61-gyel dolgozik, ami többször leesett és van is rajta karc bőven, de ugyanúgy üzemel, mint új korában.

Az S62 Pro az S60 mellett
Az S62 Pro az S60 mellett [+]

Noha persze bőven van változás az S62 Próban az S61-hez képest, ettől még (a borsos ár dacára) ez a termék nem veszi fel a versenyt számítási kapacitás és multimédia kapcsán a hasonló árfekvésű, hagyományos okostelefonokkal. Viszont egy sereg minősítést begyűjtött (IP68/69, MIL-STD 810H), 1,8 méterről eshet acélra, az új Lepton szenzor pedig sokat fejlődött, azt mondja a gyártó, hogy négyszer több pixelen rögzít hőmérsékleti adatokat maximum 30 méteres távolságból. Szóval van bőven előrelépés, de az nem teljesen biztos, hogy az S61-ről azonnal érdemes váltani, erre is megpróbáljuk keresni a választ.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a CAT S62 Pro

    Továbbfejlesztett FLIR hőkamerával és fokozott strapabírósággal folytatódik a gyártó csúcs-szériája.

  • CAT S61 - a szerszámosláda

    A strapatelefonok új királya nemcsak szívósabb a korábbiaknál: a hőkamera mellé lézeres távolságmérést és levegőmonitorozást is bevet, brutális áron.

Hirdetés