Evolveo EasyPhone EG - mEGgyőző

Evolveo egyre jobban érzi, hogy adott műfajban mire van igény. Az EasyPhone EG kifejezetten jól sikerült, a termék, egyszerű, minőségi és funkcionális, a 2G hálózat meg legalább stabil és a világ végén is elérhető.

Kialakítás, kijelző, tartozékok

Az Evolveo EasyPhone EG egy rendkívül jól sikerült termék. Alapvetően az idősebb korosztályt célozza, amúgy meg is felel az elsődleges felhasználói réteg igényeinek, de a dizájn teljesen alkalmassá teszi bárki számára, aki egyszerű, nyomógombos mobiltelefont szeretne mindenféle különösebb extra igény nélkül. Legyen egy jól látható kijelzője, nagy, jól szeparált gombjai és térerő mindenhol. A 2G ebből a szempontból jó választás. Egyrészt költséghatékony, másrészt a mindenhol elérhető, harmadrészt nem fogják rövid úton kinyírni, mint a 3G-t.


[+]

Az EasyPhone a világon semmi különöset nem tud, csak van egy kommersz, de már jól bevált formaterve, minőségi anyagokból rakták össze, nagyon egyszerű és kézenfekvő a felhasználói felület, hangosan csörög és lehet vele telefonálni, meg SMS-ezni. Az egyetlen extra (ja, nem is, lesz még egy) és egyébként meglepően jó ötlet, az a telefon megkeresésére alkalmas dokkoló. Tulajdonképpen kész csoda, hogy ez még senkinek nem jutott eszébe. Az nyilvánvalóan nem szorul magyarázatra, miért praktikus, különösen az idős felhasználóknak a töltőállvány, mi is sokat írtunk róla, és az sem kérdés, hogy a telefonkereső miért egy nagyon életképes és elmés funkció.


[+]

Az EasyPhone EG-n már Type-C töltőport van, ez is óriási pluszpont a kategóriában, könnyebb is kezelni, mint az aszimmetrikus microUSB csatlakozót, de az idősebbeknek ezzel sem kell fáradni, praktikusabb, ha a dokkolót használják, ahol egyrészt mindig megtalálják a mobilt, másrészt biztosítja, hogy ne felejtsék el feltölteni. A dokkolón lévő gomb pedig segít megtalálni a lakásban elkeveredett készüléket. A gombot megnyomva a telefon addig csörög istentelen hangerőn és frekvencián, amíg vagy a készüléken vagy a dokkolón le nem állítjuk. Rendkívül egyszerű és végtelenül hasznos.


[+]

Nem igazán derült ki, hogy a keresés milyen adatkapcsolati szabványon működik, a készülékben nem volt SIM kártya, WiFi eleve nincs benne, az 3.0-s Bluetooth viszont tudtommal kevesebb falat és kisebb távolságot tolerál, mindenesetre a készülékkereső remek hatásfokkal funkcionál. Még a hátlapra pozicionált hangszóró sem különösebb probléma, rémesen, de iszonyú hangosan szól a készülék, a légvédelem is elégedetten csettintene.


[+]

A 130 x 56 x 11 milliméteres EasyPhone EG egy rendkívül kézreálló, kényelmes és jól összerakott készülék, a matt, enyhén gumis tapintású hátlap nem horpadozik, kiválóan tapad és nem is igazán maszatolódik, az előlap pedig fémből készült, ami egyrészt esztétikus, másrészt valódi minőségérzetet nyújt. A gombok hatalmasak, tökéletesen szeparáltak, van háttérvilágítás és a kifejezetten nagyméretű numerikus billentyűzet ellenére a 240 x 320 pixel felbontású kijelző sem kicsi. A 2,4 hüvelyk persze nem nagy, de a megfelelő felhasználói felületnek köszönhetően kivételesen jól láthatók az információk. Mondjuk eléggé invertálódik, ha nagyon billegetjük, de összességében ez még mindig jobb, mint a sokéves átlag, a láthatóságot pedig a kontrasztos téma is segíti.


[+]

A hátlap levehető, alatta egy 900 mAh-s telep található, amit Type-C porton keresztül tölthetünk, az akksi alá pedig egy microSIM és egy maximum 32 GB-os microSD kártya fér. A felső élen van a zseblámpa, amit a bal oldalon lévő kétállású fizikai kapcsolóval kezelhetünk, 3,5 milliméteres jack pedig alul, a töltőcsatlakozó mellett, de az FM-rádió beépített antennával rendelkezik, úgyhogy működik fülhallgató nélkül is. A hangerőszabályzók a jobb oldalra kerültek, a hátlapon pedig az SOS gomb hangsúlyos, mellette csak egy elhanyagolható képességű, 0,3 megapixeles szenzor található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Evolveo StrongPhone Z4 - csak telefon

    A StrongPhone Z4 idén levetett minden felesleges képességet és csak telefonként akar funkcionálni. Már csak a kamerától kéne megszabadulni és szerezni egy MIL-STD tanúsítványt.

  • Evolveo EasyPhone FG - kellemes egyszerűség

    Az Evolveonak már több, korrekt butatelefonja is volt, ami alkalmas idős felhasználók számára is, de a rendszer, a forma és a funkció az EasyPhone FG-ben picit jobban összeáll. Csak kicsit bumfordi és a kamera felesleges.

  • Evolveo StrongPhone G5 – megbízható iparos

    Viszonylag kevés, de jól körülhatárolható elvárásunk van a strapatelefonokkal szemben, amiket valahogy rendre nem képesek teljesíteni. A StrongPhone G5 a kivétel.

Hirdetés