Bragi Dash - az eredeti okosfülhallgató

Érintésvezérelt kezelőfelület, pulzusmérés, aktivitáskövető rendszer és mozgásérzékelés mellett a zenehallgatás csak sokadlagos funkciója lehet egy ilyen kütyünek.

Hirdetés

Bevezető, külső

The world's first hearable, így hirdeti magát a Bragi Dash, ami egy módfelett sikeres Kickstarter-kampány után most jut el oda, hogy szélesebb körben is piacra kerüljön. Az okosfülhallgatók termékkategóriájának megteremtése egyértelműen a Bragihoz kötődik, de ne feledjük, hogy időközben a Samsung is piacra dobott hasonló megoldást, az IconX kimondottan meggyőző termék lett, még ha funkcionalitás szempontjából nem is képes mindarra, amire a Dash.

Megérkezett hozzánk tesztre a Bragi okosfülhallgató, a Dash
Megérkezett hozzánk tesztre a Bragi okosfülhallgató, a Dash [+]

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi mindent tud ez a két apróság, elsődlegesen egy pulzusmérővel egybekötött aktivitáskövetőt láthatunk benne futáshoz, úszáshoz és kerékpározáshoz, de kiválóan funkcionál önálló zenelejátszóként, tájékoztat minket a pontos időről és mobilon keresztül természetesen telefonálhatunk is vele.

Meglehetősen nagy doboz jár hozzá
Meglehetősen nagy doboz jár hozzá [+]

Nem kimondottan bonyolult a Dash csatlakoztatása a mobilhoz, ettől függetlenül nem baj, hogy a könyvszerűen lapozható doboz tájékoztatja a felhasználókat az első lépésekről, a felszereltség pedig egyáltalán nem érződik hiányosnak: megvan a microUSB kábel a töltéshez és az adatátvitelhez, a levehető fém burkolattal szerelt töltőegység kiválóan használható tokként, hibát az illesztékekekben sem találtunk: összesen négyféle méretű szilikon harang jár hozzá, ezen kívül pedig adnak hozzá fülhorgot, ami a fülkagyló-üreget támasztja a stabilitás érdekében. Az egyetlen zavaró tényező, hogy ehhez egyéni, az általánosnál jóval keskenyebb vetőcső-átmérő társul, ha elhagyjuk a megfelelő méretet, nehézkes lesz a pótlás.

Beltartalmához képest meglepően aprócska, mellette a Meizu EP51 látható
Beltartalmához képest meglepően aprócska, mellette a Meizu EP51 látható [+]

A fülhallgatók visszafogottabb méretben öltenek testet, mint azt gondolnánk. Egy hagyományos, dupla armatúrás fülhallgató is volt már nagyobb és nehezebb, a Dash csupán 8-8 grammot nyom, tele mindenféle segédszenzorral. A hozzá tartozó töltőkapszula 114 grammos, ezen kapott helyet a microUSB-csatlakozó, tehát tölteni ebbe csatlakoztatva lehet. A fülhallgatókon nincs külön feltüntetve, hogy melyik fülbe valók, de mivel aszimmetrikusak, könnyű megkülönböztetni őket, ráadásul a tokjukban lévő pozíciójuk is megjelöli az oldalak helyét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Bragi

Azóta történt

 • Két új fülhallgató is jön a Pixelekhez

  Az egyik egy kábeles, de természetesen Type-C csatlakozós in-ear, a másik pedig egy vezeték nélküli fejhallgató.

 • Bragi Dash Pro - okosfülhallgató újratöltve

  Érett már a modellfrissítés a gyermekbetegségektől hemzsegő Dash kapcsán, az újdonság szerencsére pont ott javít, ahol igazán nagy szükség volt rá.

 • Erato Verse - egyszerűen jó

  Nagyon stabilan működő, egyben jó hangminőséggel megáldott, teljesen vezeték nélküli fülhallgató, a kategórián belül kedvezőnek számító áron. De vajon van kereslet efféle termékekre?

Előzmények

Hirdetés