LG Tone Studio - a felszabadult zenehallgatás

Rendkívül érdekes koncepciót valósított meg a dél-koreai gyártó, ám a dolog értelme megkérdőjelezhető, a kivitelezése pedig egyértelműen fejlesztésre szorul.

Hirdetés

Bevezető, elmélet

Az LG mobilos részlegétől nem áll távol az alapvetően jól működő, de merőben szokatlan konstrukciók piacra dobása, előfordult már, hogy a tömegeknek szánt csúcsmodellt dobták fel különleges, moduláris rendszerrel, ami pénzügyi szempontból bukást is jelentett, de ahogy azt Ken Hong is mondta, van nekik annyira fontos az innováció, hogy ez hosszabb távon ne jelentsen problémát. Ne felejtsük el, hogy hozzájuk kötődik a G Flex-sorozat, néhány évvel korábban piacra dobták a világ első kétmagos processzorral szerelt androidos mobilját, illetve a ma reneszánszát élő autosztereoszkopikus 3D kijelzős mobillal is nagyon gyorsan elkészültek. Egyik sem lett túl nagy siker, voltak gyermekbetegségek, de ha kicsit döcögősen is, mindig eljutottak a célvonalig.

A hangszórórácsnak tűnő felület jelzi, hogy nem egy egyszerű fülhallgatóval van dolgunk
A hangszórórácsnak tűnő felület jelzi, hogy nem egy egyszerű fülhallgatóval van dolgunk [+]

Hasonló cipőben lépked tesztünk mai alanya is. Jelenleg még csak Dél-Koreában lehet kapni, ám az Amazonon már beindult a nemzetközi előrendelés: 65 000 forint körüli árával biztosan nem válik tömegtermékké, aki viszont fülhallgatóval és hangszóróval felvértezett nyakpántot szeretne magának venni, az biztosan nem talál jobbat. Hiszen nem is talál mást.

Ilyennek képzeli az LG a felszabadult zenehallgatást
Ilyennek képzeli az LG a felszabadult zenehallgatást [+]

A Tone Studio ugyanis nem véletlenül nyom 150 grammot, azaz nagyjából háromszorosát egy hasonló kialakítású konkurens, hiszen nem csak két kis in-ear hangkeltő biztosítja a hangot, hanem hangszórókat is kapott, egész konkrétan négyet. Ne is gondoljunk azonban arra, hogy itt túl komoly, közösségi zenei élményt kell várnunk, az alsó két egység valójában csak vibrációt közvetít, a felsők pedig elég kis teljesítményűek, épp arra lettek kitalálva, hogy egy hosszú nap után kivegyük a fülünkből az in-eart, és az utolsó szám vége hangszórókon keresztül jusson el hozzánk. Ilyenkor pedig még az sem zavar, hogy cserébe órákon keresztül hordtunk körülbelül 100 gramm fölösleget.

Természetesen led is került a csúszka mellé
Természetesen led is került a csúszka mellé [+]

Mivel még nem lehet megvenni, mi sem a komplett csomagolásban kaptuk, egy teljesen sima zacskóban, tartozékok nélkül vettük át a kütyüt, de a végleges csomagba értelemszerűen több pár, a kütyü színéhez igazodó gumiharang (ami jelenleg nem nehéz, hiszen csak ezüstben lehet kapni), és microUSB kábel is kerül a töltéshez. Az akkumulátora 700 mAh kapacitású, nem cserélhető, viszont vegyes használatban is könnyedén 6-7 órát teljesít, ámbár a maximális hangereje egyik esetben sem kiemelkedő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés