Samsung Gear IconX - okosodó fülhallgató

A borsos árú kiegészítő nem csak azért különleges, mert egy teljesen vezeték nélküli in-ear, hanem pulzusmérő és zajszűrő mikrofon is került bele.

Bevezető, tartozékok

A ténylegesen vezeték nélküli in-ear fülhallgatók eddig aligha voltak megtalálhatók a piacon, és nem is voltak kimondottan elterjedtek, nem valószínű, hogy az Earin, vagy éppen a Bragi Dash túl sok embernek lenne ismerős. Mindazonáltal már az év elején is úgy tűnt, hogy szép lassan bekerül a köztudatba ez a termékkategória, a barcelonai MWC-n már a hazánkba visszatérő Motorola standjánál is láttunk ilyen megoldást, nem kizárt, hogy a jack csatlakozót a telefonjáról hamarosan eltüntető Apple is készül hasonló fülallgatóval, illetve a Samsung is bemutatta vonatkozó termékét, tesztasztalunkra most ez utóbbi, a Gear IconX került.

A kis kapszulában rejtőzködnek a töltés alatt álló fülhallgatók.
A kis kapszulában rejtőzködnek a töltés alatt álló fülhallgatók. [+]

A Samsung esetén sok mindenről árulkodik a névválasztás, és az, hogy ez nem egy Level-szériás termék, hanem egy Gear, az pontosan arról tájékoztat minket, hogy ezt a gyártó jóval többnek gondolja egy fülhallgatónál, és tulajdonképpen több is: a fülbe helyezhető kütyü zajszűrős headsetként, aktivitás- és pulzusmérőként, illetve médialejátszóként funkcionál, és ha belegondolunk, hogy touchpad is került rá, van benne akkumulátor, belső tároló, kommunikációs egység és még valami hangkeltő is, akkor máris konstatálhatjuk, hogy megdöbbentően kis méretű házba sikerült bepréselni az IconX-et: viszonyításképpen egy kábeles, többarmatúrás fülhallgató szinte biztosan nagyobb nála, egy Shure SE846-nál jóval kisebb a Samsung, a JH Audio Angie-hez képest pedig szinte észre sem lehet venni, annyira aprócska.

Fülhallgatónak nem kimondottan kicsi, de ha belegondolunk, mennyi minden van benne, akkor máris aprónak tűnik.
Fülhallgatónak nem kimondottan kicsi, de ha belegondolunk, mennyi minden van benne, akkor máris aprónak tűnik. [+]

Villámgyorsan ki is bontottuk a fehér, tesztelői dobozt, amikor megérkezett a szerkesztőségbe. A csomagolás még nem a végleges, viszont a termék és a tartozékai már azok: a sötétszürke kapszulában ott pihent a fülhallgató, amihez háromféle szilikon fülhorog és illeszték jár, a hagyományos microUSB kábelen kívül pedig kapunk hozzá egy microUSB apa -> USB anya átalakítót a telefon és a fülhallgató közötti kábeles adatmozgatáshoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear Fit 2 - szerintem valami követ

    A Samsung első okos-fitnesz karkötő-órájának továbbfejlesztett változata érdemben csak egy, de annál lényegesebb ponton tér el elődjétől, ez pedig a beépített GPS, ami kényelmesebbé teszi a használatot.

  • Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

    A Samsung nagyon komolyan veszi azt az elhatározását, hogy szinte mindenki számára elérhetővé teszi a VR-t, a csúcskategóriás mobiljaikhoz készült szemüveg egyáltalán nem drága.

  • Samsung Gear S2 - egy gyűrű mind felett

    Öt perc használat és kiderül: a kijelzőt körbevevő lünettájával jó irányba mozdította el a Samsung az okosóra piacot. Vajon a Tizen OS és persze a hozzá kapcsolódó fejlesztői közösség is felnő a feladathoz?

Hirdetés