Hirdetés

Erato Verse - egyszerűen jó

Nagyon stabilan működő, egyben jó hangminőséggel megáldott, teljesen vezeték nélküli fülhallgató, a kategórián belül kedvezőnek számító áron. De vajon van kereslet efféle termékekre?

Hirdetés

Bevezető, tartozékok, külső

Az embernek szinte fel sem tűnik, mennyire zavarja a telefonig futó fülhallgatókábel, amíg ki nem próbálta, milyen ugyanez vezeték nélkül. Erre reagálva már nagyon régóta lehet kapni különféle Bluetooth-fülhallgatókat, egyre jobb hangminőséggel és egyre kényelmesebb kivitelben, az pedig már tényleg szinte senkit nem zavar, hogy elöl vagy hátul össze van kötve a két fülhallgatóház, így téve egyszerűbbé az akkumulátor és a kommunikációs modul integrálását. De a gyártók természetesen nem álltak le a fejlesztéssel, és úgy érezték, a felhasználók pozitívan fogadnák a teljesen vezeték nélküli fülhallgatókat – csak a piaci premierük nem sikerült zökkenőmentesen.

Apple AirPods – nem is az első, nem is a legjobb, mégis szinte mindenki ehhez viszonyít
Apple AirPods – nem is az első, nem is a legjobb, mégis szinte mindenki ehhez viszonyít [+]

A Bragi, aki az okosfülhallgatók úttörőjeként jellemzi magát? A legelső Dash rengeteg kommunikációs problémával szenvedett, pedig méregdrága volt. A Motorola VerveOnes? Tele volt apró, idegesítő gyermekbetegséggel. A Samsung-féle első Gear IconX gyorsan lemerült, nem működött benne a pulzusmérés és a beépített toucpadjének érzékenysége is messze volt az ideálistól. Mire eltelt egy-két év és elkezdtek befutni a valóban jól használható termékek, már az Apple is előjött a saját megoldásával, így szinte egyértelmű, hogy a többség már ehhez a termékhez viszonyít, ha efféle termékről hall. Pedig az AirPods messze nem a kategória csúcsa.

Régóta piacon van, de aligha vált ismertté az Erato. Ők nem okosfülhallgatóként jellemzik termékeiket, a Verse is röviden-tömören úgy foglalható össze, hogy nem nyújt semmi extrát, de működik. A fehér kis dobozát kibontva egyszerű felirat nyugtat meg minket: minden itt van, amire szükségünk van. Ez persze nem sok, a töltőkapszulában lévő fülhallgató mellett egy rövidke microUSB-kábel lapul, és ha a használati utasítást nem számítjuk, ezzel véget is ért a felsorolás.

Egészen pici a kapszula és a benne lévő két fülhallgató
Egészen pici a kapszula és a benne lévő két fülhallgató [+]

A külső kapcsán a kedvező méreteknek örülhetünk leginkább, a töltőkapszula nagyjából akkora, mint egy fogselyem doboza, könnyedén zsebre vágható, és a fülhallgatók sem túl nagyok, noha van ember, akinek a fülében úgy néz ki, mint ha egy-egy lőszer nézne be a hallójáraton: hiába pici, annyira azért nem lehet apróra venni, mint egy kábeles társat. A kapszula fedelét felnyitva azonnal látjuk, mennyire vannak feltöltve a fülhallgatók, illetve maga a töltő. Mágneses kapcsolat van a kettő közt, szinte elrontani sem lehet a csatlakoztatást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

    Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

  • Erato Muse 5 - nincs érzéke hozzá

    Korrektül sikerült vezeték nélküli fülhallgató remek passzív zajszűréssel, de elég nagy méretben, és egy nem túl hasznos funkcióval.

Előzmények

Hirdetés