ASUS Transformer Prime - méregdrága autobot

Külső

Azt hisszük, minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy az Asus mérnökei remek munkát végeztek, a Transformer Prime ugyanis gyönyörűre sikeredett. A szálcsiszolt fém borítás és az ultravékony, alig 8,3 milliméteres kivitel nagyon elegáns külsőt kölcsönöz a masinának. Az anyaghasználat pedig nem megy a hordozhatóság rovására, a Transformer Prime ugyanis mindössze 586 grammot nyom, amely kimondottan könnyűnek számít táblagép-fronton. Az összeszerelés minősége is patent, nem zörög semmi, a billentyűzetes dokkoló is pontosan illeszkedik.

Asus Transformer Prime
[+]

Az előlap a szokásos felépítést követi: a legnagyobb területet a képernyő foglalja el, az egyéb elemek az azt körülőlelő, a kelleténél egy kicsit szélesebb kávában kaptak helyet. Bal felül egy halványszürke Asus feliratot láthatunk, középen pedig a fényérzékelő és a másodlagos kamera kacsint ránk. Maga a kijelző nagyon korrekt: egy 10,1 hüvelykes képátlójú Super IPS+ panelről van szó, amely az óriási betekintési szögek mellett igen komoly fényerővel rendelkezik. A jobb alsó sarokban található menüben bekapcsolhatjuk a Super IPS+ névre keresztelt üzemmódot, ami tovább növeli a panel fényerejét a jobb kültéri láthatóság érdekében; ez egy 680 nit körüli értéket jelent. A felbontása 1280 x 800 képpontos, a megjelenített színek száma pedig 16 millió; a kép éles, a színek pedig szépek, bár egy fokkal lehetnének élénkebbek is, komoly gond azért nincsen. Az érintéseket kapacitív technológiával érzékeli, egyszerre akár tízet is; a Gorilla Glass üveg pedig a karcolások és egyéb behatások ellen hivatott megvédeni a megjelenítőt.

Asus Transformer Prime
[+]

A készülék hátlapját az igen elcsépelt egyszerű, de nagyszerű szófordulattal lehet jellemezni. A szálcsiszolt fém itt is elviszi a prímet, egyedüli díszítőelemként pedig egy Asus feliratot kapunk, amely középen foglal helyet. A fényképező felül középen található, tőle jobbra pedig egy LED-es villanó csücsül. Az alig látható külső hangszóró a hátlap bal oldalára került, ami nem a legjobb választás. Egyrészt a táblagépet két kézzel fogva az ember önkéntelenül rámarkol a hangkeltőre, fokozva a dobozhang-hatást. Másrészt pedig kicsit idétlen, hogy csak az egyik oldalról szól a gép; kár érte. A hangzás egyébként erős közepes a táblagépek mezőnyében, a hangerő és a dinamikatartomány is lehetne jobb.

Asus Transformer Prime
[+]

Az Asus követi az első Transformer által kitaposott utat, a Prime oldalán is bőséges interfész-kínálat fogad minket. A hangerőt bal oldalt szabályozhatjuk, a gombok mellett pedig egy microHDMI-aljzat és egy microSD-kártya foglalat lapul. A 3,5 milliméteres kimenet a jobb oldalra került, alul pedig egy speciális 40 tűs csatlakozóval futhatunk össze, amely az adat- és töltőkábel, valamint a billentyűzetes dokkoló kapcsolódási pontjaként funkcionál. Felül mindössze egy mikrofont és a ki- és bekapcsoló gombot találjuk, amely a képernyő lezárására és feloldására is használható. Az interfészkínálat tovább bővíthető, a billentyűzetes dokkoló ugyanis kínál még néhány finomságot; de erről majd később.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés