ASUS Transformer Prime - méregdrága autobot

Szoftverek, kamera

Az Asus mérnökei nem nyúltak a beépített honeycombos alkalmazásokhoz, melyek mindennemű változás nélkül állnak a rendelkezésünkre, így ezek bemutatásától most eltekintünk. A gyári szoftvercsomag mellé viszont rengeteg extrát kapunk, a pakkban egyaránt helyet kaptak hasznos és felesleges programok; szerencsére előbbiek vannak túlsúlyban. Az App Backup segítségével biztonsági mentéseket készíthetünk az alkalmazásainkról, az App Lockerrel pedig jelszavakkal védhetjük meg őket. A MyLibrary elektronikus könyvek olvasására és vásárlására használható, a Press Reader pedig újságok és magazinok böngészésére van kihegyezve; kár, hogy utóbbi csak próbaverziós. A MyCloud az Asus saját felhőszolgáltatását takarja, amely három különálló funkciót kínál. A My Content egy 8 GB kapacitású ingyenes tárhelyet takar, a My Desktop távoli asztal- és fájlelérésre szolgál, az @Vibe-on keresztül pedig médiatartalmakat érhetünk el. Az internetes tárhelyet az Asus Webstorage névre hallgató alkalmazással is elérhetjük; egyelőre rejtély számunkra, hogy egy funkció miért kapott két parancsikont. Ezek mellett találunk még egy fájlkezelőt, egy DLNA-klienst (MyNet), egy panorámafotók készítésére szolgáló appot (Photaf Lite), egy teljes verziós irodaszoftvert (Polaris Office) és egy noteszt (SuperNote).

Asus Transformer Prime Asus Transformer Prime

A táblagépben rejlő hardveres erő demonstrálására az Asus jó néhány előre telepített játékkal is meglepett minket. A leglátványosabb talán a Riptide GP névre hallgató jetski-verseny, de a Shadowgun névre hallgató FPS sincs nagyon lemaradva; igaz, itt az irányítás nehézkessége csorbította a játékélményt. Ezek mellett egy flipper (Zen Pinball THD), egy logikai (Sprinkle), egy újabb FPS (Davinci THD) és egy verekedős (yssk) játék is fent volt a háttértáron, valamint természetesen a Tegra Zone teljes kínálata is elérhető. A tesztkészülék ráadásul két techdemót is tartalmazott (Glowball és Bladeslinger), melyeket nélkülöznünk kell majd a boltok polcaira kerülő modellből.

Asus Transformer Prime Asus Transformer Prime

A Transformer Prime hátlapján egy autofókuszos kamera is helyet kapott, mellyel maximum 8 megapixeles, azaz képpontos fényképeket készíthetünk. A kameraszoftverben állíthatunk a vakumódon, a fehéregyensúlyon, a fókuszmódon, az érzékenységen, a képarányon és a méreten, valamint színhatásokat és jeleneteket is megadhatunk. A képek minősége nem az igazi, a dinamikatartomány lehetne szélesebb, a zajszűrő algoritmus pedig túl magasra van csavarva, így sok részletet elmos. Videókat maximum 1920 x 1080 képpontos felbontásban, másodpercenként 25 képkockás sebességgel rögzíthetünk. Itt egy kicsit szerényebbek a buherálási lehetőségek, mindössze a vakumódon, a fehéregyensúlyon, a fókuszáláson és a felbontáson (FullHD, HD vagy VGA) állíthatunk, valamint néhány színeffektet is kapunk. A felvételek minősége meglepően jó: a dinamikatartomány és az élesség korrekt, a gyors mozgásokat is simán lekezeli a gép; a Transformer Prime simán lekörözi az olcsóbb FullHD kamerákat. A tesztvideó ezen a linken érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés