Asus Transformer TF101 - a netbook és a táblagép határán

Bevezető, tartozékok

A táblagép-dömping még javában tart, mindenki akar egy szeletet az Apple iPad által kreált piaci szegmensből. Az androidos piacot a Honeycomb uralja, a legtöbb gép az Android 3.0 verziót futtatja, amely egy nagyon szép és futurisztikus felhasználói felülettel rendelkezik, csak éppen minden egyes táblán szinte ugyanúgy néz ki. A gyártóknak így muszáj valami újat és egyedit villantani, amellyel meg tudják fogni a vásárlókat: a Samsung esetében ez a különösen vékony formaterv, az LG-nél a három dimenziós fotók készítése, tesztünk főszereplője, az Asus pedig egy lecsatolható billentyűzettel operál.

Asus Transformer
[+]

A bejelentés óta nagyon kiváncsi vagyok, mit tudnak összehozni egy teljes kiosztású fizikai billentyűzettel, bár a kezdeti lelkesedésem egy kissé alábbhagyott, amikor megláttam a kimondottan gyenge reklámfilmeket. A szpotok az egyébként kitűnő Big Bang Theory című sorozat epizódjainak halvány és erőltetett másai, nem tudom, hogy ezekkel kit sikerült vásárlásra ösztönözni. A marketinggépezet bénázása szerencsére nem hatott ki a mérnökökre, az Asus egy kellemes és jól összerakott táblagépet tett le az asztalra.

Asus Transformer
[+]

A táblagép és a billentyűzet külön-külön megvásárolható, azaz ha az ember csak magát a tabletet veszi meg, nem kap mellé teljes kiosztású fizikai klaviatúrát; persze így árban sokkal olcsóbban lehet kijönni a buliból. A dobozban egy töltőn, egy adatkábelen és a használati utasításokon kívül nem találunk semmit, pedig ezért az árért szerény véleményem szerint bele kellene férnie legalább egy sztereó headsetnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés