Asus Eee Pad Slider - Racsni, alakulj át!

Bevezető, tartozékok

Nemrég a moziban ülve egy robotos filmben hangzott el az alcímben olvasható mondat (vagy legalábbis valami hasonló), belőlem pedig hobbibiciklista lévén majdnem kitört a nevetés. A racsni ugyanis a kerékpár része (a hátul található fogaskerék-csoportról van szó, hogy pontosabbak legyünk), így felettébb viccesnek találtam, hogy egy hősiesen harcoló szuperrobotot így nevezzenek el; ráadásul nem is biciklinek álcázta magát az ebadta. A mondat után pedig elhatároztam, hogy az első adandó alkalommal fel fogom használni eme zseniális gyöngyszemet. Na de elég a moziélmények taglalásából, lássuk, mit tartogat számunkra a Slider!

Asus Eee Pad Slider
[+]

A Slideren látszik, hogy Asus követi az Eee Pad Transformer által kitaposott ösvényt, hiszen tesztalanyunk is teljes kiosztású fizikai billentyűzetet kapott. Ezt viszont az elődnél tapasztaltaktól eltérő módon nem csatlakoztathatjuk le és fel kedvünkre, a klaviatúra ugyanis tesztalanyunk szerves része, az elővarázsolása pedig hasonlít a slider, azaz csúszka formatervvel ellátott mobiloknál alkalmazott módszerhez. Ezzel a kis extrával a masina szinte egy teljes értékű netbookká lépett át, hiszen nagyjából mindent megtesz, amit az említett termékektől elvár az ember; igaz, ezt egy szignifikánsan nagyobb áron teszi. Így adja magát a kérdés, hogy egy Androiddal telepített drágább masina valós alternatíva lehet-e a piacon; cikkünkben erre is megpróbálunk választ adni.

Asus Eee Pad Slider
[+]

Az Asus magyarországi képviseletétől kapott táblagép egy igen nagy dobozban érkezett, amely a szokásosnak mondható hálózati töltő, kézikönyv és speciális adatkábel kombón kívül egy törlőkendőt és egy tokot is tartalmazott. Utóbbi nagyon kedves gesztus, a vastag velúrból készült tatyó strapabíró hatást kelt (és véleményünk szerint az is), a védelem pedig elkél a 150 ezer forintot kóstáló táblagépnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés