ASUS Transformer Prime - méregdrága autobot

Billentyűzet

A Transformer táblagépek jellegzetessége a billentyűzetes dokkoló, amelyet kis hazánkban egyelőre csak a 32 GB kapacitású memóriával rendelkező modell mellé kapunk. Egy teljes kiosztású fizikai klaviatúráról van szó, amely az alul található 40 tűs aljzaton keresztül csatlakozik a tablethez. A szintén szálcsiszolt fém borítással rendelkező gombsor vastagsága 8 és 10,4 milliméter között mozog, a tömege pedig 537 gramm, így a táblagéppel együtt már egy alig több, mint egy kilós eszközről van szó. A billentyűk műanyagból készültek, a nyomáspont és a méret megfelelő; azt mondanunk sem kell, hogy a gépelési élmény fényévekkel jobb az érintőképernyős megoldásnál. Az egyetlen probléma a háttérvilágítás hiánya, enélkül ugyanis sötétben nem egyszerű a gépelés.

Asus Transformer Prime
[+]

A betűgombok mellett jó néhány extra billentyűt is kapunk, melyek a rendszer kezelését hivatottak kényelmesebbé tenni. Ennek megfelelően a szokásos droid-billentyűk (főképernyő, keresés, beállítások és vissza) mellett a hangerő szabályozásán át a zene vezérléséig szinte mindent megoldhatunk a klaviatúra segítségével. Nálunk egy angol példány járt, de hivatalos forrásból megtudtuk, hogy január tájékán a magyar kiosztással rendelkező modell is piacra kerül, melyet egymagában, táblagép nélkül is meg lehet majd vásárolni. A 83 gombot felvonultató billentyűzet alján egy touchpad látható, amely egyszerre két ponton is képes érzékelni, az alsó rész pedig egérgombként funkcionál.

Asus Transformer Prime
[+]

Mint azt már említettük, a dokkoló a fizikai gombsor mellett jó néhány extrát is tartogat számunkra. A klaviatúra bal oldalán a már ismert 40 tűs aljzatot találjuk, mellette pedig egy LED található, amely az akkumulátor töltöttségi szintjének megfelelő jelzésekkel bombázza a felhasználót. Jobb oldalt egy USB2.0-aljzat foglal helyet, amely mellett pedig egy SD-kártya olvasóra bukkanhatunk. A billentyűzetben egy 22 Wh-s lítium-polimer akkumulátor is helyet kapott, amely bónusz energiaforrásként szuperál a táblagép számára. A gombsor csatlakozása után a masina először a billentyűzet akkumulátorát szívja le, csak ez után nyúl a tablethez; utóbbit ráadásul tölti is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés