ASUS Transformer Prime - méregdrága autobot

Netbook helyett?

Egy billentyűzettel felszerelt Transformer Prime-ot első blikkre simán összetéveszthet a témában kevésbé jártas szemlélő egy netbookkal. Tény ami tény: a korrekt felbontású kijelző, a teljes kiosztású fizikai billentyűzet és a bivalyerős hardver a masina akár egy teljes értékű számítógépként is szuperálhat az átlag felhasználó számára. Mint azt már említettük, a klaviatúra ideális a gépeléshez, hosszabb szövegek esetén sem fárasztó vagy kényelmetlen a dolog, így ezt kipipálhatjuk. Egy átlag felhasználó számára a szoftveres oldal is adott: van böngésző, van Office, a zenéket és videókat le lehet játszani, a továbbiakra pedig ott a Market. Persze ez a felhozatal nyilván édeskevés, ha valaki például fejlesztésre vagy épületek tervezésére használja a számítógépet, de ne feledjük, nem is tartoznak a célcsoportba.

Asus Transformer Prime Asus Transformer Prime

A teljes értékű használathoz fontos, hogy a gép megfelelően kezelje a külső eszközöket, mint például egy monitort. A microHDMI-aljzatnak köszönhetően ezt ki is tudtuk próbálni egy FullHD felbontású monitoron. A Transformer Prime 1280 x 800 képpontos felbontású képet küldött át a külső képernyőre; a két kijelzőn egyazon kép volt látható, azaz nem kapunk kiterjesztett asztal módot. A táblagép becsukásával pedig a külső monitor sem kap képet.

Asus Transformer Prime Asus Transformer Prime

A billentyűzet jobb oldalán található usb2.0-aljzaton keresztül további perifériákat is csatolhatunk a masinához. A billentyűzetet és egeret gond nélkül megette a gép, az USB-s karácsonyfa is szépen világított, amikor a Transformer Prime-ra csatlakoztattuk. A külső meghajtókkal is simán megbirkózik (feltéve természetesen, hogy nem igényelnek külső áramforrást), mi egy USB3.0-ás külső SSD-t kötöttünk rá, a tartalma szépen megjelent a rendszerben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés