Jól jár a Samsung az iPhone X-szel

Elemzések szerint az iPhone 8 és 8 Plus iránti kereslet mérsékelt volta az iPhone X eladásainak fog kedvezni. Ez pedig a Samsungnak.

Hirdetés

A MacRumors birtokába került elemzés szerint nem csak az Apple jár jól a tizedik évfordulón bemutatott iPhone X kedvezőnek becsült eladási számaival. Az, hogy az iPhone 8 és 8 Plus mérsékelt lelkesedést váltott ki, az eladások üteme pedig lassú, feltehetően az iPhone X sikerét vetítik előre. Mellesleg egyúttal jelezhetik azt is a széria sorban legfrissebb tagjai kevés olyan újdonsággal bírnak a megelőző modellekhez képest, ami készülékcserére motiválná a felhasználókat.

Ahhoz képest, hogy az iPhone X 1000 dolláros áron, itthon 380 ezer forinton nyit, a kereslet óriási, az AppleInsider 50 millióra becsüli az előrendelések végleges számát, ami nagyon sok. A nyereség viszont nem kizárólag az Apple számlájára vándorol. A Counterpoint Technology elemzése alapján a Samsung minden egyes eladott iPhone X-szel 110 dollárt tesz zsebre, tekintve, hogy az OLED paneleket, a NAND flashmemóriákat, az akkumulátorokat és a felhasznált kondenzátorokat is a Samsung biztosítja.

Samsung Galaxy S8 és S8+
Samsung Galaxy S8 és S8+ [+]

Az Apple számításai szerint 130 millió iPhone X kerülhet értékesítésre 2019 nyaráig, ami tekintélyes mértékű profitot jelent a koreai gyártó számára is. Ebben a formában a Samsung konkrétan többet fog keresni az iPhone X-szel, mint az Galaxy S8 párossal. Becslések szerint a gyártó idei csúcsmodelljének eladásai valahol 50 millió körül tetőznek, így a magas eladási számok miatt az iPhone X-ből befolyó összeg nagyobb lehet, mint a 202 dolláros haszonnal értékesített Galaxy S8 és S8+ által generált nyereség.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés