Hirdetés

A készlethiány ellenére jól fogyhat az iPad Pro

Az aligha okoz bárkinek meglepetést, hogy az Apple legújabb "hatalmas terméke" iránt meglehetősen nagy a kereslet, az igazán érdekes kérdés inkább az, hogy az iPad Pro mennyire fogy jól. A cupertinói vállalat szeret játszani a számokkal, hol rekorderedményeket közölnek, hol pedig inkább nem mondanak semmit. A kategóriájában óriásinak számító, 12,9 hüvelykes kijelző tablet esetében az utóbbi szempont érvényesül, ám a kimutatások szerint ez egyáltalán nem jelent rosszat.


(forrás: Apple) [+]

A KGI Securities ismert elemzője, Ming-Chi Kuo szerint a termék életciklusának első negyedévében körülbelül 2,4 és 2,6 millió darab kerül leszállításra, a következő esztendőben viszont körülbelül 10 százalékos visszaesés lesz tapasztalható, így 2,1 és 2,6 millió közé teszi a boltok megrendelésének számát. Az Apple modellek eddigi sikereit figyelembe véve valamennyi jóslat igencsak csalódást keltő, ám nem szabad elfeledni, hogy ez még mindig csak a tapogatózós fázis.

Nem beszélve arról, hogy egyelőre gyártási nehézségekkel küzd az Apple, főleg a Pencil, vagyis a toll az az eszköz, amire jóval nagyobb az igény, mint amennyi rendelkezésre áll belőle, aki most rendel, annak legalább négy hetes várakozási időre kell számítania. A táblagépnél sem fényes a helyzet, hiszen állítólag rendkívül bonyolult az összeszerelési folyamat, és még a hardveres komponensekből sem készült el elég eddig.


(forrás: Apple) [+]

A legnagyobb problémát mégis a kijelző legyártása okozza, ami az eddigieknél nagyobb felbontású és méretű, ráadásul egyelőre csak a Sharp készíti, bár lehet arról hallani, hogy hamarosan a Samsung is beszáll a buliba. Az A9X lapkákért a TSMC, a képernyő háttérvilágításáért a Radiant, a érintésérzékelőkért pedig a GIS és az LCM felel, szóval eléggé széttördelte a folyamatot az almás vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés