Amazfit T-Rex - óra a dínóra

Bemutatták, odaadták, kipróbáltuk. Nem drága, sokat tud, sokáig bírja, de vannak hiányosságai, a neve és a külseje pedig kissé megosztó.

Bevezető

Ha a Huami nevű cég hív meg egy sajtóeseményre, akkor az a legtöbbünknek nem mond sokat, csak pislogunk, hogy ők mégis kicsodák. De azért akik már találkoztak Amazfit termékekkel, azok számára nem meglepetés, hogy a Huami áll amúgy a márkanév mögött, nem mellesleg ők gyártják a Xiaomi számára az összes Mi Bandet. És ami elég kemény, hogy amúgy hét éve léteznek összesen, akkor alapította a céget a CEO.


[+]

Azóta pedig Kína első számú hordható elektronikai gyártójává nőtték ki magukat, tonnaszámra értékesítik a mindenféle kategóriájú viselhető kütyüt, eddig leginkább karperecek és órák voltak fókuszban, de éppen most nyitnak az audió és a komolyabban vehető fitnesz irányába is. A T-Rex azonban az Amazfit fő csapásvonalánál maradva egy sportóra, bizonyára azt gondolták, hogy ha egy vérmes dínóról nevezik el, az kifejezi, hogy mennyire erőteljes és elpusztíthatatlan a termék, de azt nem gondolták át, hogy már most is mém, hogy egy T-Rex hogy a viharba nézi meg a csuklóján az időt. Mert van neki egy relatív nagy feje, ehhez képest pedig két, csökött kis karja, szóval anatómiai szempontból nem okvetlenül ez a világ legjobban eltalált termékneve.

Elég nagy a doboz, de csak az óra és a töltő van benne
Elég nagy a doboz, de csak az óra és a töltő van benne [+]

De a név nem minden (mondjuk több hét után is idétlenül érzem magam, amikor arra gondolok, hogy “hol a T-Rex töltője”, vagy hogy “felveszem a csuklóra a T-Rexet”), számos remek termék készült ostoba megnevezéssel (Nokia Here, Seat Ronda, Nissan Almera Tino…), bár általában csak magyar nyelvterületen volt problémás a dolog. Az Amazfit T-Rex viszont a specifikáció alapján egy ígéretes cucc, egyrészt nem drága (140 dollár), másrészt mindenféle strapateszteknek megfelel, kapott egy AMOLED kijelzőt, relatív sok funkciót és egy papíron igen erőteljesnek mondható üzemidőt. Pont a Zion megmászásánál még nem volt a csuklómon, de utána már igen, szóval keletkezett pár hét tapasztalat, mindennemű spoiler nélkül azt már most el tudom mesélni, hogy 57%-os töltöttsége volt alapból a telepnek, eltelt több mint egy hét, még mindig van benne 8%, szóval ilyen szempontból máris jó hangulatban indul ez az anyag.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés