Hirdetés

Amazfit GTS - nem kerek a történet

Az Apple Watchra hasonlító, rendkívül kitartó Amazfit óra kijelzőben erős, tudásban viszont van hova fejlődnie.

Hirdetés

Külső, csomagolás

Az Amazfit GTS úgy néz ki, mint az Apple Watch – célszerű elébe menni az efféle olvasói megjegyzéseknek, mert bár a megállapítás éppenséggel igaz, ha ilyen játékot űzünk, akkor az almások meg a Pebble Time-tól kölcsönözték a formát, egyébként meg minden létező kütyü valamelyik szögletes vagy kerek analóg órától merített ihletet. Pont ott tartunk, mint a mobilok esetében pár éve: véges a dizájnlehetőségek száma, a Xiaomi régi partnere, a Huami klasszikus óraformában pedig az Amazfit Verge-et, Stratost és GTR-t kínálja, szögletes vonalon meg a GTS-t, mindenki válasszon ízlése és belátása szerint.

Az Amazfit GTS férficsuklón
Az Amazfit GTS férficsuklón [+]

Kétségtelenül a kör alakú kijelző a mutatósabb, ám mégis négyzetesen jobb egy hosszabb mondatot elolvasni, a GTS-t az iOS-es vagy Androidos Amazfit alkalmazással beállítva pedig pillanatok alatt felvillantja tűéles, 1,65"-es AMOLED panaljét, amire odafért a dátum, az idő, a pillanatnyi időjárás, az ötnapos előrejelzés, az elégetett kalóriaszám, a pulzusszám és a töltöttség. Ez kapásból olyan remek összefoglaló, hogy a sok tucat másik óralap után valamiért mindig visszatértem a hivataloshoz, ami ráadásul paraméterezhető, így az előrejelzés helyett megjelenhet rajta mondjuk a következő esemény, a pulzusgrafikon vagy a napi lépések adatai. Hasonlóan informatív az alapvető analóg óralap is, csak azért kár, hogy egyik se jeleníti meg középen a legutóbbi értesítést, ami tök jó opció volna.

Az informatív alapvető óralap és a bekapcsoló gomb jobbra
Az informatív alapvető óralap és a bekapcsoló gomb jobbra [+]

A következő sajnálatos tény, hogy az Amazfit appban elérhető tucatnyi, illetve más forrásból beszerezhető, végtelen számú óralapokból egyszerre csak egy új pakolható a GTS-re, Bluetooth kapcsolaton (akár 5.0 szabványon) ez másfél percet vesz igénybe, és az átmozgatás nálam minden második alkalommal megszakadt. Nincs tehát nagyobb tárhely vagy húsz óralap, illetve zeneszámok tárolására, ahogy a WiFi, a mobilinternet és az USB-s adatátvitel lehetősége is kimaradt a hardveres korlátok miatt, a zárt rendszerrel így el is kerülném az okosóra jelzőt.

Az óra női karon
Az óra női karon [+]

AliceWake kolleginának a programkód stílusú óralap mindenesetre annyira megtetszett, hogy lekapta a kezemről a GTS-t, és ugyanazt állapította meg, mint jómagam: a 43,25 x 36,25 x 9,4 milliméteres és 24,8 grammos kütyü meglepően légies és unisex, férfi és női csuklón egyaránt kényelmes viselettel, bármilyen irritáció nélkül. A 20 mm szabványú szíj elég lukat kínál, és pont olyan könnyen siklik végig a csuklón, mint a plasztik hátlap, ami éppoly makulátlanul illeszkedik az alumínium ötvözet vázhoz, mint ahhoz a keret nélküli Gorilla Glass 3 üveglap a túloldalon – igyekezzünk ezt az edzésszerhez nem hozzácsapni.


[+]

Az óra stabilan rögzül a csuklón, ami azért fontos, mert az 5 ATM védelemmel úszni is lehet vele, csak a mély búvárkodást és a vízi sít kerüljük. A hátlap Qi szabványú töltő helyett sajnos egy mágneses bigyót vár, a 220 mAh-s telep másfél órás töltése után a GTS viszont két hétig bírja vegyes használattal, állandó pulzusméréssel és értesítés kijelzéssel, valamint két GPS/GLONASS műholdas edzéssel. Oké: a 47 mm-es GTR erre majdnem rádupláz, de akkor is megnyugtató, hogy egy töltés után az óra hosszú-hosszú napokra a karon maradhat. Adatkapcsolat és pulzusmérés nélkül akár 46 napot, írja a termékoldal, persze nem aszkéta üzemmódban érdemes használni. A csomagolás mondjuk kifejezetten ilyen: az órán kívül csak az USB-A végű töltőkábel és a leírás került. A pakkot mi a Xiaomi.hu-tól kaptuk tesztre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés