Hirdetés

Amazfit T-Rex - óra a dínóra

Bemutatták, odaadták, kipróbáltuk. Nem drága, sokat tud, sokáig bírja, de vannak hiányosságai, a neve és a külseje pedig kissé megosztó.

Fitnesz funkciók

Konkrétan 14 féle edzéstípust ismer a T-Rex, ebben az úszás is benne foglaltatik. Ha elindítjuk a tevékenységet, akkor általában a GPS is bekapcsol, a GLONASS támogatással is megspékelt modul relatív hamar, fél percen belül talál pozíciót és elég jól tartja is azt. Ilyenkor a pulzusmérés is folyamatos, illetve természetesen a kijelzőn sem az órát látjuk (azt csak a legfelső sávban), hanem az edzéssel kapcsolatos státuszunkat, megtett kilométer, pulzusszám, eltelt idő, illetve alul az edzés intenzitásának megfelelő színnek megfelelően szövegesen is tájékozódhatunk arról, hogy mennyire terheljük meg magunkat. És az is jó hír, hogy végre nem kapcsol le ilyenkor a kijelző, csak kicsit visszaveszi a fényerőt.


[+]

Igény szerint minden kilométer megtétele után rezeg az óra, ahogyan azt is kérhetjük, hogy ha egy bizonyos szintnél magasabb a pulzus, akkor is szóljon. Van automatikus szüneteltetés, én speciel elmentem egy nagy körrel egyik reggel a kutyával gyalog a közértbe, az eb kint maradt (és türelmesen várakozott), amíg a sajtok között matattam, addig magától leállította az aktivitást az óra, amit újraindítottam, miután folytattuk a sétát.

[+]

Az edzés végén pedig egy igen részletes statisztikát böngészhetünk át, egyrészt kapunk egy térképet, különböző számokat, sebességgrafikont, pulzusszám-diagramot, tengerszint feletti magassággal kapcsolatos információkat, az egészet pedig képként meg tudjuk osztani. Viszont sehol nem találtam GPX export lehetőséget, ami kicsit fájó egy ilyen óránál, ahogyan kizárólag a Strava fiókunk kapcsolható össze a termékkel, egyéb fitnesz applikációkkal nincs együttműködés.

[+]

A rajzolt útvonal egész pontos, de azért vannak benne jó pár méteres pontatlanságok, ami nyilván csak akkor látszik, ha erősen belenagyítunk, de még egy hosszabb edzésnél sem téved többet 1-2%-kal az adatok kapcsán, ami bőven elég a felhasználók túlnyomó többségének. A napi lépésszámunk mellett automatikusan is rögzít hosszabb-rövidebb tevékenységeket, a CES-en mászkálva napközben kilencszer észlelte azt, hogy most egy rövidebb séta történik, ennyi pedig biztos volt is a pakliban, amikor egyik standtól egy másikig kutyagoltam.


[+]

Összességében a T-Rex jó benyomást tett, egyrészt elhiszem róla, hogy tényleg bírja a strapát, másrészt valóban roppant sokáig húzza egyetlen töltéssel. Az AMOLED kijelző jól látszik napfényes időben is, az értesítések rendben megjönnek, bár itt magán a kijelzésen lehetne finomítani. Ahogyan annak is örültem volna, ha egy-két szabványos választ a csuklómról is elintézhetnék (like gomb, köszönöm, igen, nem, jövök stb.), de nincs gond az ékezetek kezelésével és a telefonnal történő kapcsolat is stabil. A fitnesz funkciók kapcsán erős közepes a történet, hiányzik a GPS exportálás, ugyanakkor nagyon áttekinthető módon nagyon sok adatot szolgáltat a felület, az alvásfigyelésről viszont nem tudok érdemben értekezni, mert képtelen vagyok órában csicsikálni. Itthon valamivel kevesebb mint 60 ezer forintos áron kínálják a T-Rexet már most (pedig nemrég volt a bemutató a CES-en), ennyiért nem rossz ajánlat, nyilván elsősorban azoknak, akik komolyabban próbára teszik sziklamászással, síeléssel, maratonnal, Kinizsi 100-zal, azzal a tudattal, hogy nem kell félteniük a készüléket és lemerülni sem nagyon fog. Történtek fejlődések a korábbi Amazfit termékekhez képest (magyar nyelvű app, edzés közben is látható kijelző), szóval részünkről érdemel egy Tetszett plecsnit.

Amazfit T-Rex

Bog

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés