- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz Calibos #133128 üzenetére
Hadd keljek egy picit a kezdők védelmébe. Az agyhalottság egy dolog, az ellen nem lehet mit tenni, és hamar ledarálják az embert. De vegyünk egy átlagos kezdő játékost, kilép a fedezékből, felderítik és 2-3mp alatt bekap pár lövést és vége. Na ezért bújnak fedezékbe és paráznak a felderítéstől. Elég egy lövés a lánctalpba, majd még egy, javítani nem tudod, véged.
A másik abszolúte nem fer (persze aki top tierben játszik, és minden embere csúcson van 10 képességgel, annak nagyon jó), hogy 3 tier szintkülönbség van összeengedve, de nem csak a tier ami eltér, hanem a képességek is. Ettől egy kezdő számára totál játszhatatlan, esélytelen, és bebújik a szikla mögé meg a bokorba és ki se mozdul. Ki tehet róla? Ki az aki szerint így jól van?
Egyes fórumtársak szerint így lehet tanulni, megismerni az erősebb tankokat... jah a gyerekedet is így tanítsd kérlek majd mindenre, tedd esélytelen környezetbe, és majd mikor az élettől is elment a kedve, tedd fel a kérdést, biztos jól gondoltad?
Hiába vagy másod, harmad vonalban, ha a csapattársaid top vonalban gyengék, véged, sebezni nem tudsz, menekülhetsz, úgyis levadásznak, vagy éppen nagyon jók, menetelsz velük, ha szerencséd van, oldalba vagy hátba tudsz lőni pár erősebb tankot. Persze ha téged nem szúrnak ki és szednek ki 1-2-3 lövéssel, szintén 1-2-3 mp alatt, elbújni nem tudsz, nincs rá idő, vagy nem tudsz menekülni sem.
Nézhetsz videókat, tanulhatod a tankok gyenge pontjait, mivel kezdő legénységgel jó ha eltalálod a tankot, nemhogy még pontosan egy-egy részét.
Természetesen én nem reklamálok, elfogadtam, ilyen a játék, csak ennek következményei vannak. Szerintem abszolúte nem jó a MM, más játékokban megvan a szintfelmérés, és annak megfelelően választ ellenfelet, tesz csapatba. 100-150 ezer játékos között bőven lehet normálisan is osztani, de ha nem hát nem.no brain, no problem
-
lacibacsi
addikt
válasz Zolee11 #133151 üzenetére
Soronként is válaszolhatnék, de felesleges. Összességében azt látom, hogy egy kevésbé sikeres játékos sírja el a vélt bántalmait. A rutin csak a tanulás és gyakorlás útján szerezhető meg. Az IGAZI VÉRPISTI top tier-ben is csak bujkál és kempel, mert ő egy igazi vérpisti. Ezen semmiféle MM módosítás nem változtatna. (3 tier különbség legfeljebb light tankoknál van) A kezdő játékost az különbözteti meg a Vérpisti-től, hogy ő fejlődni akar. Nem elégszik meg a bujkálással, hanem szembe megy a problémának. És igen, így tanul és fejlődik. Ha ezt nem így látod, akkor.... (de itt inkább befejezem)
[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
jozefgucci1
addikt
Azért ez elég érdekes meglátás , hogy a gyermeknevelést párosítod a a Wot-os fejlődéssel ?
Amúgy ahogyan azt Lacibácsi is írta csal Light tankok esetében van +3 tier , minden más esetben csak +2 . Régebben még a béta után ez minden tank esetében +3 Tier volt és láss csodát sokan a mai napig játszunk a játékkal .Ezt írtad "Hiába vagy másod, harmad vonalban, ha a csapattársaid top vonalban gyengék, véged, sebezni nem tudsz, menekülhetsz, úgyis levadásznak, vagy éppen nagyon jók, menetelsz velük, ha szerencséd van, oldalba vagy hátba tudsz lőni pár erősebb tankot.
Pontosan jól gondolod , hogy amíg kezdő vagy és a tankod sem fullos +még alul kezdtél addig érdemes a hátsó sorból osztani az áldást. A piroskák viszont ezt nem érik fel ésszel és mennek előre meghalni aztán persze megy a sírás.Ez a kezdő legénység duma is már elavult. Most , hogy minden küldi mellé kapsz valamilyen boost-ot +3x-os legénységi xp van simán ki lehet húzni egy 100%-os legénységet alacsony tierben is egy délután alatt és akkor még nem mondtam nagyot.Mire eléred a T6-7 -et addigra lesz egy 2 skilles legénységed amivel már el lehet lenni .
És igen a sok videó+stream nézés sokat segít a fejlődésben .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Djuree
félisten
lol, ma nagyon adja, szinte minden csatában top sebző vagyok (úgy hogy t10-el nem megyek egyet se csak t9-el).
30k xp kellett az e4-hez, már csak 10k kell, alig nyomtam pár csatát.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Zolee11
senior tag
Ismétlem én nem reklamálok és nem sírok, hanem ok és okozat összefüggéseit próbáltam elmondani, mivel egyik kedves fórumtársunk, azért nem játszik, mert szét****** az ideg amiatt, hogy nincs normális csapatban. Erről nem a MM tehet?
Én saját magamon érzem a fejlődést, látom, hogy lehet előre menni, nem bujkálok, szerinted honnan ismerős, a pár mp-es halál full HP-ről? De aki nem bujkál, és hozzá még béna is mint én, mert rossz helyre megyek, de van aki mindig, az nem fog mást csinálni mint bujkálni. Az más kérdés amikor a heavy-vel is bujkál valaki, meg hátul marad, ráadásul top tierben... na akkor tudom az első fél perc után, hogy végünk.
Nos visszatérve az eredeti mondandómra, ha lenne egy jobb MM, akkor a jó játékosok, jó játékosokkal tolnának jó és élvezetes köröket, nem azon múlna, hogy hány (hozzá képest jelentősen) gyenge játékos mellett kell játszania. A kezdők meg nem szenvednének a jó játékosok folyamatos alázásaitól. Ez működőképes, vannak játékok ahol ismert az úgynevezett szintfelmérés, itt is van mindenféle mérőszám és társai, nem lehetne ez alapján sorsolni? Dehogynem.
Az is biztos véletlen, hogy hozzászokva más MM rendszerekhez, mindjárt arra gondoltam, hogy az ingyenes játékosokat osztják be a fizetős játékosok alá, legyen mit darálni. Há ezé fizet, nem?
De azóta rájöttem (meg jól meg is mondtátok), hogy nem, tényleg ilyen a MM.
Egyszóval köszönöm szépen, én élvezem a játékot, tanulom, és fejlődök.Azért ez elég érdekes meglátás , hogy a gyermeknevelést párosítod a a Wot-os fejlődéssel ?
Miért is? A WoT-ban mitől lesz jobb a fejlődés, ha felültetnek az állandó sz*p*rollerre? Vagy bárhol az életben, mitől lesz jobb egy tanulási folyamat, ha ahelyett, hogy az elején kezdenéd, kis sikereket elérve a saját szinteden haladva módszer helyett, egyből a nyakadba öntik a megoldhatatlan feladatokat, hogy majd a jó sok sikertelenségtől jól megtanulod. Ez szerintem sehol sem működőképes. Nem vagyok az "ússzál *meg, ússzál *meg, *meg" tanulás elve.no brain, no problem
-
DrDobos
őstag
Udvozlet!
Segitseget szeretnek kerni, hogy most erdemes a 6os lightokbol a 7est lajtot(pl vk 28.01bol a spicet) vagy jobban jovok ki a dologbol ha most varok, es nem veszem meg spicet?
Samsung Galaxy A55 5G
-
4580693
senior tag
válasz Zolee11 #133155 üzenetére
Az elmúlt egy hét alatt többször dezertáltam, mint amióta játszom (két éve).
Amikor a negyedik meg az ötödik kritikált lövöm sebzés nélkül, közben meg elfogyott a csapat mellettem és a 11 másodperces töltés mellett csak egy sebző lövést tudnék leadni (ha nem lenne kritikus vagy nem menne mellé vagy nem pattanna), mert az ellefél rám esik, akkor teljesen kilátástalannak találom a játékot. Inkább kilépek a csatából, átlépek a másik szerverre és másik tankkal kezdem újra a játékot.
Megjegyzem, hogy akkor szoktam kilépni, amikor már csak egyedül vagyok vagy max ketten.[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
-
Flash Gordon
senior tag
válasz Zolee11 #133155 üzenetére
Jah, attól még hogy az MM régen még rosszabb volt, most is egy trágya, de optimalizálva lesz... hajtogatják a WG-nél már vagy 3-4 éve, de most már legalább látni a fényt az alagút végén. Gondolom olvastad, de ha nem akkor ezt nézegesd. Új MM
Persze az új MM sem feltétlen megoldás arra a kérdésre hogy a newbiek hogy érvényesüljenek, mondjuk azért könnyít valamelyest a helyzeten, de ha pl. elérsz a KV-1 ig és közben ésszel fejlesztessz, akciósan vásárolsz, nem húzol túl sok ágat, ne adj isten beszerzel egy tier 8 prémet a kredit miatt és prémelőfizu is van, akkor hamar kifullozol 1-2 tankot amivel egyenlő esélyekkel indulhatsz rövid időn belül...[ Szerkesztve ]
"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
jano_77
nagyúr
A legnagyobb problémája a játéknak - nyilván ez is a pénz miatt - , hogy nincsenek benne szintek, amiket ha vki nem tud elérni, akkor nincs tovább, megreked azon, ahol épp tart! Pedig szerintem ez nagyon sokat lendítene a játszhatóságán! És akkor még az MM-el sem nagyon kellene foglalkozni.
Be kellene vezetni, hogy szintenként - természetesen minden szinten más és más - X számú WG értékelést vagy átlag sebzést kelljen elérni! Amíg ez nincs meg Vérpistinek, nem léphet tovább tier 3-ba, nem vehet ilyen osztályú tankot! Igen, lehet, hogy T10-ben pl sokkal kevesebben játszanának és talán nagyon sokan itt is hagynák a játékot végleg, de sokkal élvezhetőbbé válna ebben biztos vagyok!"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
scyllarus
veterán
válasz jano_77 #133164 üzenetére
Csak akkor TX-ben évente egyszer érne el valaki Top Gunt, pl.
A képesség alapú MM-et azért halogatja a WG, mert most jól fizető réteg a valóban jó képességű lilák, akik rögtön vizuális megerősítést kapnak saját kiválóságukról (jelvények, kitüntetések, xp mennyiség).
Hasonló képességű csapattársakkal és ellenfelekkel a kiemelkedő körök már szinte megszűnnének.
Lássuk be: egy ilyen körhöz többnyire kell a saját csapat és az ellenfél bénasága is."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Zolee11
senior tag
válasz lacibacsi #133161 üzenetére
Vagy... nem akarod meghallani, meglátni és megérteni, élvezed, hogy van mit aprítani.
Attól, hogy valamit élvezek, attól még lehetnek ötleteim és elgondolásaim, hogy hogyan tehető még jobbá, vagy ez kizárja egymást?
Természetesen én sem élvezem azokat a köröket amikor az osztáskor eldőlt, hogy alázás lesz. De vannak jó körök, amikor tényleg van csata, verekedés van és nem verés. Miért is van azokra a körökre szükség amikor csak verés van, és már a csata leosztásakor eldőlt, hogy ki kit fog péppé verni? Én vagyok csak a gyékény aki úgy látja, hogy ere semmi szükség nem lenne? Gyorsabban kerülsz csatába? Ugyan, 100 ezer játékosállományról beszélünk. Nekem ez a mondandóm, mert mint látjátok nem mindenki szed nyugtatókat, nem mindenki bírja ezt idegekkel, és otthagyják a játékot, na ha én ezért még fizetnék is, akkor borulnának azok a bizonyos asztalok, nehogy már az MM döntsön sorsoljon, én nem szerencsejátékot vettem tudtommal.
Szerinted mennyire lenne sikeres, ha egy pl. FPS játékban, kezdőként mindössze egy pisztollyal kezdenél, mások meg meg géppuskával, rpg-vel és társaival lőnének, neked meg még a golyóálló mellényt sem viszi át a pisztolyod. De sebaj lődd a gyenge pontokat. Jah, pisztollyal, több száz méterről...Az ellen én sem reklamálok, amit én csesztem el, pl. nem húztam a legénységet alacsony tierben, magasabb tierben is csak éppen 1-2nek volt bármiféle képessége, stb. Valószínüleg sokan így tesznek. Ez totálisan user error, ahogyan sok más is, de az MM is lehetne jobb, sokkal jobb.
(#133163) Flash Gordon
Köszi a linket. Látom van aki érti miről vakerálok."de ha pl. elérsz a KV-1 ig és közben ésszel fejlesztessz, akciósan vásárolsz, nem húzol túl sok ágat, ne adj isten beszerzel egy tier 8 prémet a kredit miatt és prémelőfizu is van, akkor hamar kifullozol 1-2 tankot amivel egyenlő esélyekkel indulhatsz rövid időn belül..."
Na igen, nem akartam erre terelni a mondandóm. De mint mindig az életben, érdemes feltenni a kérdést: Miért? Miért ilyen amilyen?no brain, no problem
-
Flash Gordon
senior tag
válasz scyllarus #133166 üzenetére
Képesség alapú MM-től mindenki anyázna 1 nap után, persze a superunicumoknak kihívás lenne kb 1 hét erejéig...a tier 10 es ranked is, ha nem raknak bele folyamat eventet díjakkal kongani fog az ürességtől, mert jó esetben mindenki megrekedne a statjával, miközben a bokrokban recskázva várná a spottot, a win rate rövid idő alatt konvergálna az 50% hoz a jelenlegi 60% felettieknél, stb.
#133167) Zolee11
Mert a wg nem máltai szeretet szolgálat, hanem üzlet ami profitot kell hogy termeljen....
[ Szerkesztve ]
"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
Argh!
aktív tag
válasz DrDobos #133158 üzenetére
Ne várjál semmire. Ha megveszed és felkerül T8ba lehet akkor is megmarad vagy pedig kicserélik a T7esre ami lesz helyette. Szóval igyis úgyis meg kell venned a T7est. Az is lehet hogy az XP amit szedsz vele addig az is megy T8ba, nem lehet tudni.
Amúgy a következö nagy verzióval jönnek a TX lightok.
-
rlazol
veterán
A képesség alapú MMet kérem, h felejtsétek el, matematikailag nem jön ki. Annyival lehetne babrálni, hogy azonos értékelésű játékosok azonos számban kerüljenek egy adott csatába.
De felmerül a kérdés: milyen statisztikai mutató alapján? Jelenleg nincs olyan szám, ami hűen tükrözné a játékos képességeit, adottságait, főleg nem tankra lebontva, a felszerlés és a legénység figyelembe vételével.
Nem akarom az MM-et védeni, mert alapjaiban van elrontva, de amíg a fenti kérdésre nincs kielégítő válasz, addig sokkal jobb sose lesz, max a tankosztályok aránya lesz jobb a csatán és a csapaton belül.Zolee11: amit mondasz, az ott sántít, hogy azért vannak különböző tierek, hogy a kezdő ne kerüljön eszetlen hátrányba. Amíg eljut T5-6 ba, lesz egy 100%os legénysége. Persze, hátrányban van a +2T-vel szemben, de ez mindig is így lesz. Hogy kibújik a fedezékből és rögtön meghal? Tanuljon belőle, hogy az adott pályán honnan-mit lehet belőni! A játék alapvetése, hogy tudd, hol vannak a még fel nem spotolt TD-k, hol van egy ablak vagy rés, amin keresztül messziről is támadható a fedezékben lévőnek hitt tank, stb. Ezeket a dolgokat részben videókból, replayekből, részben saját tapasztalatából tanulja meg az ember. Ha ő azt a következtetést vonja le, hogy akkor elbújik a legtávolabbi bokorba, az NEM a játék hibája! Ha azt, h ez a tank szar, és csak éljem túl, h jöjjön a következő, ami már biztos szuper lesz, megintcsak LOL.
Ez a játék a nyers tudásról szól, ezért javasoljuk mindenkinek, h maradjon T5ben egy jól páncélozott tankban, hogy megszerezhesse ezeket az alapokat.
A WOTban a fizetős rendszertől senkinek nem lesz jobb tankja, a prémek semmivel se jobbak, mint a hasonló normálok, csak mások.Azt kéne megérteni, hogy ez nem, játék, hanem üzlet. Ha az emberek ugyanennyit fizetnének akkor is, ha a tankokat szürke téglatestek szimbolizálnák, akkor sose lenne annál több. A WG-nek nem éri meg korlátozni, hogy ki mikor milyen tierű tankkal játszhasson (jano77). A WG-nek az az érdeke, hogy a játékos fizessen, és ha ehhez az kell, hogy sárba tapossa az önbizalmát majd elhiteti vele, hogy az új prém tankban ő lehet a rambó, akkor ezt fogja tenni.
Még egyszer: a fejlesztőknek nem az a célja, hogy jobb legyen a játék, hanem az, hogy fizessen a user. Ehhez +2T kell és örüljünk, h nem több, hogy fogyjon a free XP és a gold lőszer, ehhez csili-vili prém tankok kellenek, ehhez az kell, hogy a 14 küldiből 10 bárki által megcsinálható legyen, mert a hiányzó 4-et akkor már megveszi, stb.4580693 - én nem dezertáltam tegnap, hanem többször, amikor láttam, h bukó a csata, YOLO-ztam, h kezdhessek újat.
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
scyllarus
veterán
válasz rlazol #133171 üzenetére
"A WOTban a fizetős rendszertől senkinek nem lesz jobb tankja, a prémek semmivel se jobbak, mint a hasonló normálok, csak mások."
Ez igaz is volt, kb. két évvel ezelőttig."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
-
rlazol
veterán
válasz scyllarus #133172 üzenetére
Mégis, melyik prém tank lett annyival jobb a többinél? Melyikben lesz Vér István legyőzhetetlen rambó? Mindegyiknek van előnye és hátránya. Mostanában a páncélozottságot részesítik előnyben, cserébe lomhák, sérülékenyek, és még így sem belőhetetlenek.
Vér István csak a haszonstőrűekkel szemben érezheti magát biztonságban vele.
Amúgy az egész japán HT vonal ilyen.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
Emu
őstag
Zolee11:
Rengetegszer ki voltak már vesézve ezek a kérdések, de valamiért mindig újra és újra felmerülnek. Képesség alapú MM...hmmm... Azzal érvelsz, hogy a jók csak jókkal játszanak, de nézzük meg a másik oldalt is. 20wn8-al rendelkező Vér István a frissen vásárolt Defenderével - de akár mondhatnám a Scorpion G-t - bekerül egy olyan csatába ahol a legmagasabb wn8-ú játékosnak 50 van. (A valóságban ez azt jelenti, hogy kb. 10-15 csatánként van egy sebző lövése) Beül kedvenc bokrába, majd miután kilőtték nagy nehezen azt a két embert aki oldalanként előrerohant akkor a maradék 26 játékos a fennmaradó 13 percben gyönyörködik a bokor textúrájában. Ez mennyivel lenne jobb? Ha nem lenne jobb játékos mi ösztönözne a fejlődésre?"Szerinted mennyire lenne sikeres, ha egy pl. FPS játékban, kezdőként mindössze egy pisztollyal kezdenél.." Játszottál már BF1-el? kezdőként szinte semmid sincs, és ahogy haladsz, úgy kapsz minden olyan kiegészítőt meg távcsövet stb. amivel élvezhető lesz a játék. Aki előbb kezdte/jobb annak mindig előny lesz veled szemben. Egyébként anno BF2-ben volt amikor direkt csak pisztollyal mentünk, hogy legyen kihívás...
Amikor a tanklista alján vagy akkor nem neked kell megállítani a másik oldal top nehéz tankjait, még akkor sem ha te is esetleg nehéz tankban ülsz. Ha a saját csapatod egy oldalt nyitva hagy, nem kell mártírként egyedül meghalnod, hogy aztán telefloodold a chatet. Ezek olyan dolgok amik magától értetődőek, mint ahogy az is, hogy egy jó játékos, ha veszni látja az egyik oldalt, akkor visszavonul.
Én sem profiként születtem, mikor rátaláltam erre a fórumra, akkor alig volt 400 Wn8-am, ma 2k felett járok, miközben semmi extrát nem csinálok, csak ha valami nem sikerül akkor a következő körben próbálom máshogy csinálni, vagy kérdezek.
Ahogy rlazol is leírta, a WG nem szeretetszolgálat, hanem egy profitorientált vállalkozás. Előnyöket nem tudsz venni, csak gyorsabb fejlődést.
-
rlazol
veterán
válasz adrian360 #133176 üzenetére
Nem játszom másik játékkal így nincs összehasonlítási alapom. Abban a formában, hogy csupa lila vagy csupa piros kerüljön össze hosszú távon a rendszer biztosan életképtelen, márcsak a rendelkezésre álló épp játékra várók száma miatt is. Az ide-oda csúszkálók, az örökre a sárban ragadtak, a korábbi szép színüket elvesztők miatt túl sok frusztráltságot szülne, állandó újraszámolást igényelne stb.
Az, hogy azonos arányban legyenek pirosak/lilák mindkét oldalon elviekben megoldható, járható út, csak épp nem hiszem, hogy a WGnek érdeke. A lilák azért tudják eltolni 55% fölé a WR-t mert ez nincs, és mivel ők ezt élvezik, erre fizetnek. Nem fognak fizetni, ha 50% körüli a WR. A piroskák meg azért fizetnek, mert abban reménykednek, hogy így felmegy az alap 40%-ról. Nem fognak fizetni, ha anélkül is ott van.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz Zolee11 #133167 üzenetére
Kezdőnek lenni nem szégyen, mindenki úgy kezdi. Kell néhány száz, vagy inkább pár ezer csata amíg ráérez az ember. Ebben a játékban a T1-5 a "tanulószint", ott kell a játék alapjait elsajátítani és begyakorolni. Ott nem fogsz gyakran találkozni superuniqum szakaszokkal és agyontápolt legénységgel. A grindelés is gyors, nem kell sokáig stock tankokkal szenvedni. Ha már low tierben lenyomtál párezer csatát és úgy érzed jól megy a játék, menj fel T6-ra és ott folytasd. Azon a szinten már kifejezetten élvezetesen játszható tankok vannak. Türelem, tanulás, gyakorlás és a hibák nem másban keresése a kulcsszavak a folyamatos fejlődéshez.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Djuree
félisten
válasz jano_77 #133164 üzenetére
így van, ezt támogatom én is.
most pl. T30-al voltam, a végén kb. 5-en maradtunk t8-t9-esek, 2 t9-es td ellen. tudtam, meg gondolom a többi balfasz is, hol vannak. nekem volt kb. 200hp-m, egy lövéses voltam, a többi csapattársnak meg közel full élete (az ellen td-knek is minimális hp-juk volt). már 4200 dmg-nél jártam. írom a taktikot mit kéne csinálni, senki meg se mozdul, mondom menjetek már előre, még ha vki bekap két lövést a td-ktől, akkor is túléli, és meglátom őket és tudom őket lőni, de nem, meg se mozdulnak full hp-val, már beírtam egy kisebb regényt de meguntam, akkor mondom megyek én, majd lesz vmi. nyilván egyből kilőttek, de felvillantak a td-k és nyertünk is. de ezt nem tudták volna maguktól? meg se mozdult senki hiába mondtam mit kéne csinálni. nyilván magasan én sebeztem a legtöbbet, xp-m is nekem lett a legtöbb.
na ezért is kéne vmi wn8 vagy akármi alapján szűrni....akkor nemcsak a kövi t10 tankért lépnék be csatázni, hanem mert értelme is lenne....LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Zolee11
senior tag
Látom sikerült felkorbácsolni az állóvizet.
Konkrétan a BF1-el nem játszottam, de korábbi sorozatokkal igen. Sosem semmilyen más játékban nem éreztem annyira hátránynak, az hogy nekem nincs távcsövem, vagy ilyen olyan markolat, tus, akármi. Nem kell távolsági harcba belemenni, épületek között, közelről, nagyjából egyforma eséllyel állsz szembe a full-extrás játékossal, van esélyed. Itt, odajön, felpasszíroz a falra, és jól... De ez van, +2 tier, nincs mese.
Az olyan apróságokról már nem beszélve, hogy 1-2 lövéssel is ki tudnak szedni messziről, pl. artyk, más játékokban normális szerveren, ha rpg-vel támadsz gyalogosra, viszonkalapkabát. Itt meg simán kikapnak, 750HP-t úgy, hogy közben 50-el vágtázok a VK30-al. Oké, ez van, ez ilyen. De attól még hadd panaszkodjak egy kicsit.Sok igazság van, és jó "gazdasági" érzék, a miérteket illetően, ez tény, ezzel nem lehet vitába szállni, ezért is csak az MM-re szorítkoztam. Ettől függetlenül, még játszok, és mint írtam tényleg egyre jobban élvezem, már látom előre mikor kapunk ki, nem idegeskedek, csak amikor mondjuk egész nap 2-3 óra alatt csak a szívás megy, na az már azért frusztráló, akkor néztem volna meg 1-2 filmet, vagy mentünk volna el sétálni, sörözni, több értelme lett volna. Az ember szórakozni akar, nem pedig szívni, persze lehet, hogy pont azért lesz még élvezetesebb ha épp nyerni tud, és még hozzá jól is teljesít.
no brain, no problem
-
4580693
senior tag
válasz Tuco Ramirez #133183 üzenetére
Ami nem megy, azt nem erőltetem.
Szerencsére ez a játék nem egyenlő a való élettel.Ahogy írtam, akkor dezertálok, amikor teljesen reménytelen a helyzet. Skorpion G-vel többször is előfordult, hogy utolsónak maradtam, magasan a legtöbb sebzést kiosztottam, de amikor rám estek többen is, semmi esélyem sem volt sebezni, mert ilyenkor szokott az ágyú cserben hagyni. Ugye a 11s töltésidő meg rohadt sok ilyen esetekben. Akkor vagy állok, mint jó fasz a lakodalomban, vagy kilépek és kezdek másik tankkal.
A másik meg ahogy írtam, amikor semmi sem megy be, semmit el nem találok. Akkor megunom, kilépek és a játék felé sem nézek néhány napig.
[ Szerkesztve ]
-
Elcan
tag
válasz rlazol #133174 üzenetére
Nem csak vérpistikék veszik meg ezeket a tankokat, hanem átlagos, jó vagy epic játékosok is.
Régebben mi volt a trend? Vettél egy prém tankot, ami a saját tierjében lévőknél gyengébb volt, de kapott korlátozott MM-et (1-2 kivételtől eltekintve), és lehetett vele jól keresni.
Mostanság olyan gusztustalan módon ráálltak a prém tankokra, hogy kb nincs olyan hét, hogy ne tolnának valamit az ember arcába. Ráadásul az új prém tankok olyan OP-k, hogy pl a nyolcasok simán megállják a helyüket még tier X-ben is.
Hol lomha egy OBJ 252-Defender, vagy az AMX 49 Lib.? Ezek sérülékenyek? Vagy most a buff után a Löwe? -
rlazol
veterán
válasz Zolee11 #133184 üzenetére
Elcan: A liberte-n akkora weak pont van szemből, h szégyen nem eltalálni, a Defender trükkösebb, még a gold se feltélen viszi át, de továbbra is az az alapszabály, h nem a low tier med feladata a top tier heavy belövése szemből. Lassú, 2x körbefutom M10vel, mire elindul a tornya egyik v másik irányba.
Mindkettő jó tank, de semmiképp se OP, pont a +2T szabály miatt, a lassúságuk és pontatlanságuk miatt +2Tben jóformán csak free frag. A top tier heavy meg mindig nehéz ügy, tiertől függetlenül. A T29 is nagy legény az 5-ösök-6-osok között, az IS3 is a 6-7esek társaságában.
Bottom tierként a legtöbb top heavy OPnak tűnik akár prém akár nem.Zolee11 - húszszor lerágott csontot vettél elő újra, csak erre páran ugrunk.
"ha rpg-vel támadsz gyalogosra, viszonkalapkabát. "
Ez egy tankos játék, nem hiszem, h gyalogsági harcmodorról szóló játékokhoz kéne hasonlítani. Persze itt is lehetne fantasy vonalra teljesen eltolni, ahol minden járműn van beépített mozsár meg lézer meg gépágyú, de itt a fő vonzerőt épp a II vh-s tankok irénti nosztalgia jelenti.
Itt szintek vannak, nem eresztenek össze mindenkit mindenkivel. Az egyes szinteken belül pedig ki vannak egyensúlyozva a tankok, mindegyiknek van előnye és hátránya, pesze ezekre ellátmánnyal, legénységgel, felszerelésekkel rá lehet gyúrni. De nincs olyan, h OP, max a saját szintjén. Az arty meg olyan, h ma nekem, holnap neked. Ma te anyázol miatta, holnap a te bőröd menti meg az arty és esetleg nem is tudsz róla. Rühellem őket, de a játék részei, meg kell tanulni élni velük.
Panaszkodni, nyavajogni, sírni szabad, max letiltalak, ha rendszeres lesz, ahogy már vagy 2 tucat másik panaszkodót se látok.[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
kchryss
veterán
válasz Djuree #133182 üzenetére
(#133184) @Zolee11:
15 idegen ember játszik 15 idegen ember ellen. Lehet mind más nyelvet beszél. Nem ismer senki senkit, nem tudod mit várhatsz rőlük. Én például sokszor azért nem indulok meg, mert nem tudom hogy ha feláldozom magam akkor lőnének-e egyáltalán bármit a többiek. Régebben rengetegszer volt olyan hogy megindultam beforgattam az ellenséges tankot aztán tőlem 50m-re bambán lestek a többiek és hiába haltam meg.
Ha magasabb szintű játékra vágysz akkor klánozni kell. Ott ismered a többieket, tudod kitől mit várhatsz. Az sh rendszerben kiegyenlítettebbek tudás alapján a csaták.[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
Na a mai meglett elsőre T-34-85M. Ez járt a tegnapért. (Nagy volt a szám, de nem hagyott nyugodni, úgyhogy kb 60 körből behúztam azt is.)
Ma nem is idegelem magam tovább, van jobb dolgom.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
lacibacsi
addikt
-
scyllarus
veterán
válasz ollie #133173 üzenetére
Ez pont néggyel több, mint két éve volt
rlazol: Olvasd el, amit írtam. "Mégis, melyik prém tank lett annyival jobb a többinél?" -Sehol sem írtam hogy annyival. Csak azt, hogy a játék kezdetétől jó darabig nem volt egyáltalán jobb prém. Most sem lesz a 200WN8-as polákból lila ha csak Defenderrel tolja, de maga a tank érezhetően jobb a nem prém társaknál. Ennyi a lényeg. "A WOTban a fizetős rendszertől senkinek nem lesz jobb tankja" -de, már lesz. Nem sokkal, de lesz.[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Jolet
őstag
WOT - lunczgabo youtube: http://www.youtube.com/user/lunczgabo http://ph3lan.hu/replays?uploader=lunczgabo
-
dokee78
félisten
Amióta elkezdtem a játékotc,a csaták 80 %-a úgy kezdődik:
Pár perc és - 5 tank -
BÁ Nutrition
addikt
válasz Zolee11 #133184 üzenetére
Figyu, annyit kell elfogadnod h ha most kezdted akkor ne osszevissza boklassz, kezd el kepezni magad kulonben nem leszel jo jatekos. Nezz videokat replayeket, forumozz, ott az orosz ag ingyér. T-28 nagyon durva dpm-el rendelkezo tamogato med. Tier 6ban is belo szinte mindent szembol. Kv1 meg egy lassu nehez heavy. Ez mar 2 tankagat le is fed. Szepen allj meg es kepezd a legenyeket es tanulj. Ne menj feljebb. Ne menj feljebb. Nem veletlen irtam ketszer.. tolj le sok sok csatat aztan ha jol megy veluk akkor esetleg probalkozhatsz. Ha akarsz ra kolteni akkor esetleg rudy, t34-85m ha lesz. Jobban jarsz mintha tier 8al boklaszol tier 10ben 1500 csataval. Nem irtad melyik vk van meg de ha a vk3001h aztal siman lehet veretni kepzetlenebb legenyekkel is. 221 az atutese apcr-el tier5ben..
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest