-
Mobilarena
WayteQ xTAB-8Q
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebore
csendes tag
kérdés:
6-0 -nál a belső memória és az SD kártya köz9tt nincs átjárási lehetőség ? PC re kapcsolódva is csak az SD-t érem el, a TAB file kezelőben is.
-
trebore
csendes tag
válasz
kalozhun100 #1157 üzenetére
bocs, de én csak szájbarágósan értem meg a dolgokat
-
trebore
csendes tag
válasz
cappa72 #1152 üzenetére
Az átparcuval és minden egyéb kérdéssel kapcsolatosan köszönöm a segítségeket, mégegyszer.
Igaz hogy a gyereknek lesz, de valahogy nem tudok leszakadni róla...
Na még egy egyéb kérdés: Ha pl. egy Igoprimo-t teszek rá, akkor azt a komlett mappát felmásolom a kártyára, de hogy kerül fel az indító ikonja a képernyőre ?
-
trebore
csendes tag
válasz
cappa72 #1148 üzenetére
igen, meg van azok feljöttek amiket írtál, megy is így a file átvitel.
most a tárhely adatok sorban:
Tárhely
összeshely 6,04 GB
Elérhető:5,71 GB
Alkalmazésok 315 MBSD kártya
Összes: 29,27 GB
Elérhető:29,27 GB
stb.ez jónak tűnik. Jó ??
a korábban bekepcsolt USB hibakeresőt kikapcsoljam ?
-
-
-
trebore
csendes tag
válasz
trebore #1127 üzenetére
újból futok neki:
recovedy moode <=
fekvő robot, "NINcs parancs."
nyomo egy bekapcsot,
megint a "Android system recovery <3e> l és lista jön be.
választom a backup-ot "rendszerfrissítés telepítése"
a robot felett megy egy skála kékkel,
"ui: az utolsó bekezdésben leírtak csak a /data partíciót mentik, tehát ha full mentést szeretnél semmihez nem kell nyúlni csak elhúzni a slide-ot."
semmi slide nem jelent meg nekem ?!?
Igen az lett volna cél
akor a blog fekete ablak szerinti 2-es sort a "custom recovey install kell ?
-
-
trebore
csendes tag
Segítség !
Még nem csináltam semmit, de már elrontottam ?
Először a rendszermentést akartam megcsinálni, be is jött valami két sor, már nem tudom mit választottam, de most amit kiír sorban:
Android syst.... recovery <3e>
rebot system now
apply update from ADB
..........sdcard
.........from cashe
wipe data/factory reset
wipecashe partition
bacup user data
restore user datamost hogyan tovább
(8gb kártyám van)
-
trebore
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #1118 üzenetére
rendben
-
trebore
csendes tag
válasz
kelzsoca #1090 üzenetére
Bocs Kelzsocának szántam
Ma jön meg a kártyám.
Tehát ha a jelenlegi állapotot - és itt első sorban a gyári rendszerre gondolok, nem az általam telepített programokra - szeretném lementeni, akkor kvázi egy "biztonsági kártyát" kell rendszereznem, amit majd lezsírozva elteszek, mert ugye nem volna célszerű arra a kártyára menteni, amitől majd esetleg attól tartok hogy egyszer "beáll". Ez a biztonsági kártya mekkora legyen ? (vagy nem jól értelmezem az egészet ?) -
trebore
csendes tag
Ma jön meg a kártyám.
Tehát ha a jelenlegi állapotot - és itt első sorban a gyári rendszerre gondolok, nem az általam telepített programokra - szeretném lementeni, akkor kvázi egy "biztonsági kártyát" kell rendszereznem, amit majd lezsírozva elteszek, mert ugye nem volna célszerű arra a kártyára menteni, amitől majd esetleg attól tartok hogy egyszer "beáll". Ez a biztonsági kártya mekkora legyen ? (vagy nem jól értelmezem az egészet ?) -
trebore
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #1095 üzenetére
Ha tablet vásárlása előtt állnék, ez a leírás biztos meggyőzne (Joooóóó !!), de már túl vagyok rajta. Eddig azt hiszem rendben van.
Sajnos ma nem jött meg az SD kártya, úgy hogy holnapra tolódik a 6-0 bruttósítás.
-
trebore
csendes tag
válasz
kelzsoca #1088 üzenetére
akkor ez lenne az ?
"TWRP recovery
Mielőtt nekilátnánk az átpartícionálásnak, lépjünk be a recoverybe, ezt kikapcsolt készüléknél a következőképpen tehetjük meg:
A hangerő FEL gomb (power gomb melletti) nyomvatartása mellett lenyomjuk a power gombot is, egészen addig tartjuk a két gombot, ameddig egy kis menü nem jelenik meg, itt válasszuk a
recovery opciót a hangerő FEL gombbal, a hangerő LE gombbal tudunk belépni.
A recoveryt érintéssel lehet vezérelni, válasszuk a backup menüpontot, vegyük ki a pipát a boot és system checkbox-ból, majd alul húzzuk el a slide-ot a /data mentéshez, miután végezett (SUCCESSFUL) nyomjunk alul a restart system opcióra, indulhat az átpartícionálás."
-
trebore
csendes tag
válasz
kelzsoca #1081 üzenetére
Tehát ha engedélyezve asz USB keresés, makd a PC-n megjelenő feketeablakos menőből egyből a 6. pontot válasszam ?
és miután lefutott az átparc. akkor a tablet újraindul, ahol is a gyári 3e recovery szerinti factory resetet kell elvégeznem ?
de ekkor nem lesz elmentve a gyári rendszerem ?Én szeretném ha le tudnám menteni a gyári állapotot baj esetére, pl ha a microSD beállna.
-
trebore
csendes tag
Valaki lemeózná esetleg az #1007-es hozzászólásomat?
Más kérdés: ha pl.egy16 megás SD kártyával
csinalom meg a 6-0 t, akkor mondjuk ha kesőbb kicserélném egy 32-esre, Csak PC-n átmásolom és kész is? -
trebore
csendes tag
Kicsit felgyorsultak az események, hétfő helyett ma megjött.
Sajnos az egyik félelmem bejött, tuti nem újat hoztak(pedig direkt beírtam az E.D.-nek) a doboz nem volt leragasztva, kopottas is volt. A tablet tasak-nylonja is gyűrödött, 1-2 heéyen sérült. A legkülső fólia látszik hogy le volt törölve, karcos. A belső védő nem, de az egyik sarkában 1-1 cm nem tapad már + 1-2 pötty.
Egy gar jegy töltő, OTG kábel és kis kihajtható lapocska volt benne mint ismertető, semmi vastag nemzetközi könyv vagy ilyesmi. Akku 100 % Nálatok is ezek voltak ?
Viszont az illesztések, display és élek gombok rendben.
Bekapcsoltam.
Volt róla szó, a fényerőről. Lehet túlzottak az elvárásaim, én többre számítottam, pedig maxra tettem.(az 5 éves 3Gs-em nagyobb fényű, de lehet hogy ez az elvárható a kategóriában.
Wifi-t vette, netre ment.Saját programok, fotók böng.előzmények nem voltak rajta - persze lehet ezeket egy resettel le lehet venni egy pillanat alatt. A webesleírásokban a Fuso-ra írt 14 nap ingyenes prémium filmekre, gondolom ha egyszer el van indítva onnan számítódik. Esetleg ebből lehet beazonosítani hogy volt-e már használva.
Még nem tudom hogy lesz, majd ha a gyerekek lefekszenek nekiállok.
-
trebore
csendes tag
A tervezett művelethez írok egy kis mankót magamnak (forrás : kelzsoca.hu), és esetleg aki hasonló suta a témában mint én. A tervezett partíció kialakítás 6-0.
1. A tableten a Beállítások-Fejlesztési lehetőségek menüpontnál az USB hibakeresés funkció bekapcsolása
2. A PC-re telepítem és futtatom a UniversalAdbDriverSetup6-t
3. A táblagépet (már bekapcsolt állapotban van) hátsó USB porton keresztül csatlakoztatom a PC-hez
4. A PC megnyitom a START-Vezérlőpult-Rendszer-Eszközkezelő -t, ellenőrzöm, hogy nincs –e ismeretlen eszköz a listában, vagyis csak ez kell legyen (MT65xx Android phone)
5. A sárga felkiáltó jellel jelölt "MT65xx Android phone" eszközt jobb klikkezve feladja "illesztőprogram frissítése" ablakot, ahol az automatikus -netes keresés - opciót választom
6. Ha sikeres, akkkor az eszközkezelőben "Android Devices" néven látható a telepített eszköz.
7. Közben a tableten meg kell jelennie egy popup ablaknak, amelyben a hibakeresést kell engedélyezni, kipipálva a "mindig engedélyezze...." jelölőt, majd OK-zni.
8. Majd futtatom a PC-n a már letöltött "wayteq_xtab_8q_mod.exe" file-t, miután egy fekete ablak jelenik meg (0-8 menűpont), ha nincs szöveg, akkor valami nem volt jó a korábbi műveletekben.Itt még kicsit homályos, hogy itt egyből a 6./ pontot kell-e már választanom, természetesen benne van a Class6 microSD kártya, ill azt olvastam, hogy erre előzőleg rá kell másolni valamit
9. Ha a 8-as pont végrehajtódott, akkor a tablet recovery módban újraindul, és itt el kell elvégezni a factory reset-et
Feltételezem, hogy itt a "twrp recovery" fog elindulni, tehát aszerinti műveleteket kell még végrehejtanivagyis érintésses vezérléssel, válasszuk a "Wipe" menüpontot, majd alul elhúzzuk a slide-ot a factory reset lefuttatásához, miután végezett (SUCCESSFUL) nyomunk alul egyet a "restart system" opcióra, és elvileg kész az az átpartícionálás, és mehetnek fel a helyigényes programok.
Ha menet közben nem a tárgyalt jelenségekkel találkozom, na akkor kell kérnem a gyors-segítségeket.
TOVÁBBI HOMÁLYOS DOLGOK:
a./ A gyári alkalmazásokat és tartalmat akkor mindjárt az elején le kell menteni, ill . vissza lehet-e tenni a majd 6-0-ra ? (MinDIG TV, Fuso stb...) Ez hogy is van ?
b. / Alapjában véve gyári állapot szerint a microSD tárhelyre csak pl. fényképek, zene filmek menthetők le ill. lehet bemásolni mondjuk PC-ről?most kb itt tartok, javítsatok ki.
-
trebore
csendes tag
Megrendeltem, hétfőre szállítják.
A megfejtés a következő lesz:
- ha külsőre durva dolgok lesznek, pl. visszacsomagolt, esztétikai hiányosságok, akkor megy vissza.
- ha OK rendben, akkor és megterhelem ahogy volt is róla szó, mondjuk 1-2 játékkal.Mivel Karácsonyi ajándék lesz a gyerekeknek, hogy a mobilunkat "visszakapjuk"
előtte már telepítenem kéne a kurens játékokat is (FIFA, Asphalt stb.),
na ehhez kellene megcsinálnom a 6-0-t. felosztást 1-2 napon belül, hogy majd rögtön tudják használni.Ehhez biztos kérek majd segítséget mert ilyen dolgokban nincs gyakorlatom, még ha jól le is van írva Kelzsoca bloggjában. Persze addig még párszor átolvasom.
Ez a haditerv.
-
trebore
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #977 üzenetére
bocs.. tényleg volt róla szó, már visszaolvastam, meg lehet hogy a 8-ban Samsung kijelző is van.
MM-ban láttam egy 7.9-et, a hátulja valami fém, talán alumínium volt. Ott kiváló volt az illesztés.A x7 fóliánál azt is tapasztaltam, hogy az alsó védőnél is voltak buborékok, amik nem akartak eltűnni.
-
trebore
csendes tag
Sziasztok !
Valaki WayteQ xTAB 8Q tulajdonos tud esetleg segíteni a következő kérdésekben ? (élőben csak egy x7-et láttam és ott ezeket tapasztaltam):
- gyenge volt a fényereje, pedig maxra volt állítva egy Galaxy 3 szinte fénylett mellette
- az összeillesztése hagyott némi kivánnivalót, nem simult szépen, rések voltak az illesztéseknélholnap akarok rendelni 8Q-t, de ezek x7 -nél zavartak
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest