Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
Azért ne mossuk össze azt, hogy nehéz helyzetben van a könyvkiadás azzal, hogy nem olvasnak az emberek. Én se vettem könyvet iszonyú rég óta, de elképesztő mennyiségű anyagot olvasok .PDF-ben, .EPUB-ban vagy más formátumban.
Dolgoztam a zeneiparban, ott a '80-as, '90-es és 2000'-es évek legeleje volt az aranykor, a magnókazetták és CD-k világában. Aztán jött az internet és ez a feje tetejére állt. Ott sem a zene lett rosszabb, egyszerűen a könnyebben hozzáférhető, felhasználóbarátabb és persze olcsóbb elérés felé mentek a felhasználók.
Ugyanez zajlott / zajlik a TV világában, a TV csatornák elsorvadnak, a sztream meg hasít, mivel a felhasználók akkor és azt nézhetnek, amit Ők akarnak, nem kell műsoridőhöz alkalmazkodniuk.
A könyvkiadásnál is ezt látom, a tartalomgyártók bátran fordulhatnak és fordulnak is más formátumok felé, aztán megy a sírás, hogy nem olvasnak az emberek. Hát kérem, ezt fejlődésnek hívják, attól, hogy nem haladsz vele, nem azt jelenti, hogy a világ butult el vele...Ami a beszédstílust, szókincset illeti, ott én másképpen látom, 40 évvel ezelőtt sem volt jobb szerintem az átlag ember szókincse és fogalmazási képessége, "csak" nem jött szembe olyan könnyen vele, mert a rádióban, TV-ben, újságokban nem alkalmaztak olyat, aki vállalhatatlan volt. Az elmúlt évtizedekben azonban a kommunikáció az internetnek és a hozzá kapcsolódó lehetőségeknek (szociális média, youtube, tiktok, stb.) hála sokkal szélesebb körben elérhető lett. Tehát szerintem csak a "láthatatlan" réteg felbukkanása miatt gondolják sokan, hogy drasztikusan romlott a minőség.
Hozzá teszem, egyetemen mostanában azt látom, hogy az igényesebb tanár az első órán elmondja, hogy kell egy e-mailben megszólítani a tanárt, mit kell tartalmaznia a levélnek (megszólítás, írásjelek és kerek mondatok, elköszönés és aláírás). Itt azért elgondolkoztam, hogy miért nincs rögtön az első szemeszterben egy 0 vagy 1 kredites kötelező tárgy az ilyesmikről. Igen, értem, hogy nevetséges, de erről szól az oktatás. Ha valaki képtelen rá, akkor meg nem szabad tovább engedni. ( Ehhez képest azt látom, hogy lassan csak az nem tud diplomát szerezni, akinek nincs pulzusa... )
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 246 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest