- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hogyhogy a többit nem ajánlod? Biztos, hogy a túlforgalmazásért fizettél? A Telenornál talán 1-2 olyan tarifacsomag van, aminél van túlforgalmazás. Viszont a hó közben aktivált netcsomagnál, a következő hónapban felszámítják a teljes csomag árát, az elsejéig terjedő időszakra. Persze "cserébe" megkapod a teljes adatforgalmat, ami nem biztos, hogy örömteli a számodra. Nekem legalábbis nem volt az, amikor közölték, hogy 26. -ától, 1. -jéig fizessek 3rugót, viszont ezért lesz 2GB -om. 4 napra. Köszi, de ha mobilneten akarnék TV -zni, akkor nem 2GB -os havi csomagot vennék!
-
törölt tag
válasz
n@p@lm #11218 üzenetére
Majdnem 3 éve fizetek nekik havidíjat egy asztalfiókban levő kártyára, amin soha, semmilyen forgalom nem volt. Az tény, hogy elmadásban voltam. Ma bementem, hogy tegyünk pontot az ügy végére. Először kicsengettem a havidíjak kb. dupláját, majd közölték, hogy ezzel nincs vége, mert folyamatban van még egy mittudoménmi. Kérdeztem, hogy mennyi az, ami még "folyamatban van", mert én erre most érek rá, most szeretném lezárni. Azt nem tudják megmondani (egy használaton kívüli kártyánál), de írjak alá egy papírt. Abban az állt, hogy kötelezem magam a T által, a továbbiakban még kiszámlázandó összeg azonnali kifizetésére. Kérdeztem, hogy ebben arról az összegről van szó, amiről még ők sem tudják, hogy mennyi? Hááát igen... Na, ezt nem írtam alá. Ugyan mitől nem tudják, hogy mennyi és mikor van ügyfélfogadás annál a bizonyos Rendszer úrnál, aki szerintük tudja?
-
törölt tag
válasz
instantwater #11211 üzenetére
Közben a rádióban egyfolytában úgy reklámoz a Voda, hogy a Telenor júliustól emel és ha a kedves ügyfélnek ez nem tetszik és egy pénzügyileg megbízhatóbb szolgáltatót szeretne, akkor térjen át a Vodához.
Tényleg, mennyivel jobb, hisz csak augusztustól emel! Sztem egyik kutya, a másik eb. Ma a T ügyfélszolgálatról jöttem el, mert nem voltam hajlandó aláírni azt az aljasságot, amit elém toltak. Közben végig egy név világított a gondolataimban: Molotov. -
törölt tag
Ahogy előttem is írták, egykártyással is megy. Csak annyi vele a gond, hogy ha a szolgáltató korlátozza a VOIP -ot, akkor nem jó a gyári SIP kliens (már ha egyáltalán van, mert nem minden teló menüje tartalmazza). A MobileVoip -pal viszont zűrösebb megoldani, hogy ne csörögjön bele egy bejövő GSM a VOIP -ba. Vagy Callback -kel telefonálsz. Kétkártyásoknál (MTK SOC) VOIP híváskor deaktiválni lehet a másik SIM slotot (persze automatizáltan, nem manuális kapcsolgatással).
-
törölt tag
válasz
instantwater #11089 üzenetére
Érdekes, pár hete velem pont a fordítottja történt. Dollárban számolt a BC. Lehetséges, hogy ez a regisztrációnál használt IP -től függ? Amikor regeltem, akkor épp egy amerikai VPN -en voltam.
-
törölt tag
Ha már a regisztrált számoknál tartunk, egy furcsaságot tapasztaltam. Az ActionVoip fiókomban két szám volt aktiválva. A barátnőmé és az enyém. Ez kb. két éve lett beállítva, azóta változatlan. A telón az enyém volt beállítva a MobileVoip -ban. Nemrég regeltem egy BC accountot. Nick és cím más, de a kártyaadatok és a telefonszám azonos. Miután aktiváltam a számomat, a barátnőmé teljesen eltűnt az ActionVoip fiókomból. Ezt csak azért írtam, mert ha valakinek van talonban aktivált, de már fiktív száma, az így elveszhet.
-
törölt tag
válasz
felhasználóx #11052 üzenetére
A VOIP kimenő esetében híváskor küldesz egy kérést a VOIP szolgáltató felé, hogy GSM -en hívjon fel egy számot és kapcsoljon össze vele. Ekkor a Te készüléked kódolja a beszédet internetes adatfolyammá és a sávszélességeden továbbítja a szolgáltató felé. Ez átalakítja GSM adatfolyammá és továbbítja a hívott felé.
Callback esetén azt a digitális kérést küldöd neten a VOIP szolgáltatónak, hogy hívjon vissza téged GSM -en, egyúttal hívja fel GSM -en azt, akivel beszélni szeretnél és kapcsolja össze a két hívást. Értelem szerűen ekkor csak maga a kérés történik interneten. A központ már GSM -en hívja mindkettőtöket, tehát ez a Te számodra is GSM bejövő hívás. Tehát nem fogyasztja a netedet és a minősége nem függ a netes sávszélességedtől. Cserébe mindkét GSM hívást Te fizeted VOIP - GSM tarifa szerint, plusz a VOIP szolgáltató felszámít egy kapcsolási díjat. -
törölt tag
válasz
instantwater #10961 üzenetére
Engem nem érdekel a mindenki. Az egy másik fórumozó igénye volt. Én magamnak szeretnék egy GSM-VOIP átjárót, hogy GSM -en tudjam hívni az otthoni Asterisket de ne a visszahívós megoldással, hanem a másik kártyát előhívóként használva, elküldeni a számot. Mint most, a Local Access módnál, csak a "local" ingyenes lenne. De már látom én is, hogy ez havidíjas szolgáltatás, csak másképp csomagolják.
-
törölt tag
válasz
instantwater #10938 üzenetére
Találtam egy érdekeset. Vodafone Max. Feltöltős és két Max ingyen hívja egymást. Vmi egy hónapot ír, hogy addig érvényes a feltöltött csomag, de ezt nem pontosan értem. Remélem, az ingyen hívásra ez nem vonatkozik. Így már érdekes az a GSM-VOIP átjáró. Nagyon gondolkodom egy számhordozásos átvitelen. Szerintetek megéri? Milyen mostanában ez a csodafon? Régebben elég negatív tapasztalatokat szereztem velük.
-
törölt tag
No, a hívás részét így már értem. De ennek a felhasználási módnak továbbra sem látom az értelmét. Ha jól rémlik, havi 10 rugó körül van egy ilyen kártya. Ok, összedobják tízen. De csak egy beszélgerést tud egyszerre kiszolgálni. Fe lenne osztva a nap, hogy ki, mikor, mennyit használhatja? További előfeltétel, hogy az Asteeisk minden kliensből hívható legyen. Vagyis minden telón mobilnet, méghozzá beszélgetésre alkalmas sávszélességgel. Akkor miért nem hívják egymást neten, közvetlenül?
-
törölt tag
De a SIM -en keresztül csak azzal beszélhet ingyen, akivel egyébként a SIM engedélyezi (családi csomag, üzleti előfizu, flotta, stb.) Akkor hívhatnák egymást közvetlenül is, GSM -en. A GSM-VOIP átjáró csak két SIM GSM kapcsolatát teszi lehetővé. Tegyük fel, hogy neten felhívom az Asterisket. De hova küldi ki a hívást GSM -en úgy, hogy az ingyen legyen? Csak a SIM -mel egy csoportba tartozó számokra lehet. De azok közvetlenül is ingyen hívnák egymást. Ha nem GSM -en, hanem neten küldi ki, akkor minek a GSM modul? Az mit csinál? Sztem azt a VOIP -ot nem natolt ip -re is ki lehet küldeni. Vagyis közvetlenül a telóra. Pont úgy, ahogy egy Reenger hívás is kimegy.
-
-
törölt tag
válasz
csimpas #10924 üzenetére
Ezt gondold át! Ha neten kapcsolódsz, akkor miért nem közvetlenül a telóról hívod a VOIP -ot? Mit nyersz a stick közbeiktatásával, ha nem GSM hívással teremtesz kapcsolatot? Neten stick nélkül is eléred azt az eszközt, ami működteti a sticket, ha az egyébként online van az otthoni neteden keresztül.
-
törölt tag
Igen, értettem. De sztem az egész VOIP dologban nem az a pár Forintos hívásköltség a necces pont, hanem a mobilnet. Az behatárolja a hardvert, potenciális hibaforrás és a GSM -hez képest, viszonylag kevés helyen elérhető (legalábbis kellő sávszélességben). Ezért inkább a hívó oldal és az Asterisk közé illeszteném be az átjárót, nem a végződtetéshez.
-
törölt tag
Ha Ő VOIP -on hív, akkor nem sok értelmét látom a dolognak. Ebben az az okosság, hogy GSM - GSM - VOIP - GSM útvonalon hív egy másik mobilt, amiből az első rész ingyenes, tehát csak egyetlen VOIP tarifa terhelődik. a GSM végződtetésé. Viszont a mobinet így kimarad, ami jótékony hatással lehet a hangminőségre és elég egy butateló. Valamint egyszerűbb automatizálni, mint a visszahívós megoldást, mivel nem felépült hanghívásban kell elküldeni a hívandó szám kódját.
-
törölt tag
válasz
csimpas #10899 üzenetére
Nem nagyon értem hogy mit értesz ezen a több emberes módon. Ha két szám ingyen tudja hívni egymást, akkor az egyiket egy GSM-VOIP átjáróba beletéve összeköti a GSM hívást a VOIP -pal az otthoni netedet használva. Persze ez visszafelé is igaz. Ehhez léteznek készen kapható céleszközök (150$ körül indulnak). Ilyenből léteznek több kártyát befogadók is, egészen az ipari kivitelekig. A házi játék úgy működik, hogy egy hekkelhető usb modemet hanghívásra alkalmassá tesznek és ezt párosítják a Raspberry -n futó Asterisk -kel. Így jön létre a GSM-VOIP átjáró. A több felhasználós mód nem tudom, hogy lehet megvalósítható egyetlen GSM csatornán (vagyis egy sim -mel).
-
törölt tag
válasz
szuszinho #10894 üzenetére
Van PP accom, de ennyire nem érdekel ez a része. Fogom a kártyámat, feltöltöm az egyenlegem és jónapot. Az Euro -s rész csak azért érdekelt, mert néha Euróban is esik be egy kis lóvé és van hozzá kártyám. Úgy kimaradna az árfolyamos rész. De ennél az összegnél nekem nincs benne annyi, hogy érdemben foglalkozzak vele. Ha dollár, akkor legyen dollár.
-
törölt tag
Az előbb csináltam egy BC reget, USA VPN -en keresztül. Dollárban adta meg az összeget. Ez mitől függ? Lehetett volna választanom Eurót is? Vagy IP alapján dönti el? Vagy csak dollár van?
-
törölt tag
válasz
pokers #10786 üzenetére
Valószínűleg korlátozva van ugyanúgy, mint sok esetben a hazai mobilszolgáltatóknál. Próbáld meg MobileVoip -pal, mert az nem a szabványos VOIP útvonalon kommunikál! Azzal én min. 6ország benzinkútjainál telefonáltam és nekem eddig mindenhonnan működött. Feltéve, hogy épp nem néznek 10-20 streamen videót a kamionos kollégák.
-
törölt tag
válasz
instantwater #10782 üzenetére
Sztem Lugosi teljesen jól látja. Ezt lehetne kliens oldalon, szoftveresen kezelni. Lehet, hogy nem lenne teljes értékű, mert mondjuk csak elutasítás lenne, de az is jobb, mint hogy beenged egy másik hívást a folyamatban levő beszélgetésbe. Ebből a szempontból szerencsés vagyok, hogy Samum van, mert ebben van hívásszűrő. Ezt a Secure Settingsen keresztül tudják kezelni az automatizálók. Úgyhogy nálam amíg a VOIP alkalmazás fókuszban van, addig tiltott minden bejövő GSM hívás. Persze az MTK -s dual simes megoldás az igazi, csak ahhoz túl sokat kéne forrasztgatnom az S2 -n.
Bocsi az offért! Csak egy bugyuta kérdésem lenne. A számlavezető bankhoz tartozó ATM -nél lehetséges pénzt tenni a bankszámlámra, vagy csak kivenni lehet? Kéne Dellmont egyenleget töltenem, de nincs lé a számlán és ez olyan praktikus megoldásnak tűnik és technikailag sem látnám akadályát.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Valaki tapasztalt már bármilyen változást az új MobileVoip -nál? Mit takarhat a használatban az, hogy "bugfixes"?
-
törölt tag
válasz
kerti008 #10643 üzenetére
Ne is említsd az ilyesmit, mert a hátamon feláll a szőr! A barátnőm Spanyolországban él, én pedig kamionozok. Szerinted hányszor szembesülök ezzel a problémával? A legszebb az volt, amikor nekiindultunk a szöszivel (már perfektül kommunikál spanyolul) egy feltöltős, netes kártyát szerezni. Nem sikerült. Amikor rákérdeztünk VOIP tiltásra, vagy sávszélességre, az olyan volt, mintha ezek a kifejezések nem léteznének a spanyol nyelvben.
-
törölt tag
válasz
ericssonfan2 #10606 üzenetére
Lehet, hogy érdemes lenne egy "instant VOIP mélyvíz"
, mert a dolog működik, tehát emelkedni fog a "portolt" eszközök száma.
-
törölt tag
Sztem nem. Ezek egyszerű, Linux terminálparancsok. Akár egy Android telón is kiadhatók, Terminal Emulatorban. A wget egy letöltés parancs, a chmod -dal a fájl jogosultságok módosíthatók, az sh pedig a shell -t jelenti.
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #10494 üzenetére
Azért egy Fritzbox egész más kategória és persze más árfekvés. Itthon nem is nagyon láttam. Nekem csak egy alap (bár jól moddolható) NAS -om van. Vinyó nélkül 20 ropi volt újonnan. De már ebben is annyi ram van, mint egy sohoban felső kategóriás routerben. A prociról nem is beszélve. Külön eszköz, plusz áram? Sztem nem. Mire is torrentezne a router? 2,5 -ös vinyóra? Hát én biztos nem küldeném át a routeren a vinyó meghajtásához szükséges áramot. Tehát külső tápos tár kell. Pont ugyanúgy, külön eszköz, csak a NAS alapból tudja pl. a spin down funkciót, ami egy külső tárnál nem ilyen egyértelmű.
-
törölt tag
válasz
instantwater #10485 üzenetére
De a Bandwidht limitter -rel pont az a gond ebben a felállásban, hogy IP (vagy mac) alapján szabályoz (vagyis eszközöket különböztet meg, nem folyamatokat). Ráadásul ahogy nézem, gyárilag elég ecccerű szegénykém. Fix limit és ennyi. Pedig a lényeg a prioritás lenne. Miért ne menjen a torrent fullon, ha más épp nem igényel sávszélességet?
-
törölt tag
válasz
instantwater #10469 üzenetére
Ezért is preferálom a külön eszközt. Nálam a router arra van, amire kiralálták. Útválasztó. Torrentezni nem szoktam, de tárakról letölteni igen. Ez a NAS feladata. A Tomatoban pedig lehet prioritás alapon sávszélességet osztani az eszközök között. Ez hatékonyabb, mint a p2p -szál szabályzás, pláne amikor a torrentet is a router végzi, vagyis a saját sávszélességét kéne szabályoznia. Ha sikerülne végre Linuxot varázsolni a miniPC -re (reggelre eldobta a Gdrive -ról a Picuntu 5.1 letöltést
), akkor az kapna egy kis, alap sávszélességet, de magasabb prioritást, mint a NAS, vagy a többi kliens. Így mindegy, hogy hány gép lóg a neten és azok épp mit csinálnak. A VOIP elsőbbséget élvez.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
betyarr #10407 üzenetére
Nem. A Tomato nem tudja fogadni az Asterisket. Van az a 180 megás csomag, a Tomatoware. Ez elvileg tartalmazza az Asterisket. De ezt csak külső tárolóra tudod tenni. De hogy ez mi a túrótól ekkora, arról gőzöm sincs. Meg hogy miért nem jó símán, Entware alá felpakolni. Ja, abból a 180 megásból is van 5 féle verzió. MMC, meg JFFS (na, oda hogy férne fel?), meg mittudoménmi. Ködös ez nekem.
-
törölt tag
válasz
betyarr #10399 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Az egy dolog, hogy többnyire milyen eszközzel használják/használjuk. De a VOIP telefonálás minden internet alapú kommunikációt magába foglal, nem csak a mobiltelefonról történő kommunikációt. Az Asterisk pedig elég alap VOIP szempontból. Ráadásul épp egy mobiltelós használattal kapcsolatos módot boncolgatunk. Sztem teljesen ide tarozó téma.
Szerk.: Bocs, nem akartam rátrillázni csak mire megszültem, addigra más is kifejtette ugyanezt az álláspontot.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #10381 üzenetére
Ma totál elhavazás volt a melóban. Remélem, holnap tudok vele foglalkozni. Egyelőre még nem értem abban az Asteriskes linkben, hogy miért van egy külön partíció az Entware -nek és egy a Tomatoware -nek. Meg hogy egyáltalán mi ez a Tomatoware.
Betyarr:
A Shibby Tomato telepítés/csere nem ügy, tényleg pofon egyszerű. Kb., mint ha egy gyárit frissítenél. Asus -ra és Linksys -re is telepítettem. De annak a Tomatoware -nek a mérete 180MB.
Az RT-N16 egyébként 500MHz körül rezeg és 128MB ramja van. A Linksys E3000 prociban kb. ugyanott van, viszont csak 64MB ramja van és csak 8MB tárhely. Pl. a 8MB -os BIG -ben nincs CIFS csatolás (film a NAS -on, miniDLNA a routeren), az AIO -ban meg van.Viszont az Asusnak csak 2,4GHz -es a wifije, az E3000 pedig dualband, méghozzá párhuzamosan. -
törölt tag
válasz
instantwater #10358 üzenetére
Áhhh. Tele a hócipő. Az alap az volt, hogy nem buknám be a mostani Shibby Tomato -t. Szóval Entware + Asterisk. Rögtön az elején bukta volt, mert nem találom a PuppyLinuxos pendrive -omat. Ennyit a Gpartedről. Komoly küzdelem árán, Android alatt csináltam a penre egy ext3 -at, meg egy swapot. Még jó, hogy a NAS miatt a JuiceSSH ismerős. Elkezdek belemélyedni a telepítés rejtelmeibe. Hát a leírásban 2db ext van. Egy az Entware -nek, egy meg egy Tomatoware nevű dolognak, ami az Asterisket tartalmazza. Most először meg kéne értenem, hogy hogyan is áll össze ez a rendszer. Mondjuk ez a routeres megoldás amúgy sem a szívem csücske. Ha nem veszett volna el a 16GB -os mikrosd -m is, akkor már rég felraktam volna a Linuxot az egyik Android miniPC -mre. Az legalább ismerős pálya. Csak 16GB -os kártya kéne hozzá.
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #10324 üzenetére
Igazad lehet, ha az OpenWRT tartalmazza az Asterisket és felmegy a routerre. A Shibby Tomato -ban nincs Asterisk, azt külön kell felrakni. Viszont ha a Tomato az egyéb extrák miatt elfoglalja a tárhelyet, akkor meg kell "toldani" valahogy. Mekkora ez az OpenWRT Asteriskestől?
-
törölt tag
válasz
betyarr #10309 üzenetére
Ott az RT-N16 -ra Shibby Tomato -t írnak. Én pontosan ilyet használok az Asuson és a Linksys E3000 -en is és egyszerű, mint a faék. De ha problémád lenne vele, akkor a Tomato topikban ott van Intruder2k5, aki vérprofi és nagyon segítőkész. Én is nagyon sokat köszönhetek neki. Valószínűleg ez az Asterisk nem a műfaja, ezért nem írt a kérdésemre. A Shibby Tomato több verzióban létezik attól függően, hogy a kompatibilis routernek mekkora a firmware számára használható tárhelye. Az E3000 csak 8MB, ezért ott válogatni kell a lehetőségek között. Az RT-N16 -nak viszont 32MB, vagyis arra felmegy az AIO verzió (All In One). Abban már benne van a Transmission torrent kliens és a MiniDLNA médiaszerver is. De ahogy olvasgatom a hsz -eket, ehhez az Asterisk -hez kevés az alap firm, kell hozzá, mondjuk USB -n egy Entware is. Na ilyet még nem csináltam, mondhatni azt sem tudom, hogy eszik, vagy isszák. De egyszer mindent el kell kezdeni.
-
törölt tag
válasz
sipi25 #10246 üzenetére
Ott egyértelműen az adapter volt a probléma. Ezzel nagyon gyakran jönnek a miniPC -s topikokba. Nem véletlenül hangsúlyoztam. Nincs külön, külső ismertető jele. Van három, külsőre tök egyforma adapterem. Az Asix chipes hozza, amit kell. Az RD9700 -ason és a harmadikon (nem emlékszem a chip típusára) csak vánszorog az adat. Sajnos, itthon a legtöbb ilyen adapterben RD9700 van.
"Mester" alatt Vargalexre gondolsz?
Kár volt eladni. Csak egy normális adapter kellett volna. -
törölt tag
válasz
betyarr #10241 üzenetére
A Youtube vidót most nem lelem, de a kütyüről Itt egy link. Ez a legolcsóbb alap modell. Multimédiára nem igazán alkalmas, de ilyenre én már telepítettem Linuxot. Ezen futó Asterisk -kel nincs személyes tapasztalatom. Ha elakadnék, nem valószínű, hogy meg tudnék oldani egy problémamegoldást. De Instantwater talán igen. Ez csak két magos, nincs kékfog, beépített RJ45 és olyan extrák, mint SPDIF 5.1 hangkimenet. A Wifije is elég karcsú, de Asterisk szempontból ez mind lényegtelen. Kell hozzá egy kb. 4dolláros USB-Lan adapter, egy memóriakártya a dual boothoz és ennyi. Állítólag lehet belső táron is a Linux, de ezt még nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
betyarr #10239 üzenetére
Nekem van egy pár 3066 -os miniPC -m. Egyet felajánlottam instantwater -nak kísérletezésre. Ha sikerül összehozni, akkor lesz válasz a kérdésre. Szerintem megoldható, mivel Youtube videó is van RK3066 és Asterisk kapcsolatáról. A 3066 -os filléres tétel, kompakt és kétszer izmosabb, mint a Málna.
-
törölt tag
válasz
kerti008 #10220 üzenetére
Nem. Teszteltem. Reenger 21 -es számot hívtam feltöltősről úgy, hogy előtte lekérdeztem az egyenleget, mértem a hívás idejét, majd utána is lekértem az egyenleget. Az eredmény megfelelt a Telenor vezetékes hívó tarifának. Ugyanez mobil tarifa szerint nagyságrendekkel drágább lett volna. De felhívtam az ügyfélszolgálatot és ők is megerősítették, hogy ez vezetékes hívásnak minősül.
-
-
törölt tag
válasz
betyarr #10213 üzenetére
Elvileg igen, azt viszont nem tudom, hogy ez teló oldalon mennyire automatizálható. Local Access esetében be lehet írni úgy a számot a névjegyzékbe, hogy vonalas behívószám - szünet - hívott szám. Így nem több tortúra, csak több idő eljutni a beszélgetésig.
Ami a mini PC -t illeti, ebben az esetben a Raspberry talán jobb megoldás, mivel léteznek rá step by step leírások. De van itthon MK808 -am és MK802IV -em is. A 808 -ra már raktam egyszer linuxot. Megpróbálom majd ezt az Asterisk ügyet, csak itthon nem tudom tesztelni, mert nincs elég netem egy stabil VOIP -hoz. -
törölt tag
válasz
betyarr #10208 üzenetére
Nem olyan egyszerű erre válaszolni. Nem egyformák a kütyük. Attól függ, hogy mire használnád és milyen beszerzési forrást preferálsz. Itthon általában a 220Volt és a Concorde a jó lehetőség (típustól függően). Külföldről pl. a Geekbuying megbízható. Három SOC -cal érdemes foglalkozni. Rockchip RK3066 (2mag, 1GB ram), RK3188 (4mag, 2GB ram), Amlogic S802 (4mag, 2GB ram). Az utóbbiból jelenleg csak Android van, Linux még nincs. Ebből a csúcs a Tronsmart Vega S89-H. A Linux vonal az MK808 -tól indul (RK3066). Ez 42 Dollár körül van. A gyártók közül a Rikomagic -nak a legjobb a Linux támogatottsága. Létezik Android-Linux dual boot -tal és tisztán linux is. Rikoban, RK3066 -tal MK802III (Android), MK802III LE (Linux Edition), RK3188 -al MK802IV, MK802IV LE. Ezek stickek. A Concorde a Riko -t brandeli, itthon CC201BT és CC402BT néven árulják, de csak az Androidost. Erre neked kell Linuxot tenni. Dobozosban MK902. Ebben beépített RJ45, több usb port és analóg audio kimenet van. Ezekhez léteznek olyan távirányítók, mikrofonnal és hangszóróval. Vagyis a távirányítóval tudsz otthon VOIP -ozni. Ha viszont nem a Linux a fontos, akkor csak Androiddal nem ezek a legjobb választások. Aztán ott vannak a boardok, de az egy teljesen más story. Ilyet itthon a malnapc.hu -n találsz. Persze vannak ütősebbek is. Sőt nemrég volt a Kickstarteren egy routerrel egy beépített board, nagyjából a 4magos Wandboard alapra, ami nem egy rossz elképzelés, mivel sata, gigabites lan és rs232 portjai vannak. Egyszóval először azt kéne tudni, hogy pontosan mire kellene a kütyü.
-
törölt tag
válasz
betyarr #10187 üzenetére
Én úgy értettem a szövegkörnyezetedből, hogy lecserélni a routert egy olyanra, ami alkalmas erre a feladatra is. Erre írtam, hogy ha most van egy működő router, akkor sztem nem annak a cseréjével kéne ezt megoldani. Ha egyáltalán nem akarsz beruházni, akkor persze sokkal egyszerűbb a képlet. Vagy tudja/elbírja a mostani routered, vagy dobod az ötletet. Látom, az utóbbi.
-
törölt tag
válasz
betyarr #10185 üzenetére
Én inkább előnyt látok abban, hogy külön eszköz. Ha egy kütyübe integrálsz mindent és azzal vmi gond van, akkor minden integrált funkciónak lőttek. Plusz ami mindenre alkalmas, az igazából semmire sem. Pl. nekem okos routerem van (Linksys E3000 + Shibby Tomato firm), ami önmagában is képes NAS funkciókra. De ezeket nem lehet egy lapon említeni a mögötte levő, szintén okosított, Zyxel NSA310 képességeivel és kényelmi szintjével. Ami a fogyasztást illeti, egy RK3066 -os mini PC (2x1,6GHz CPU, 1GB ram, Mali 400MP4 GPU) teljesítményét teszteltem. Alapban (képkimenet kikapcsolva) volt kb. 3W, csúcsra járatva kb. 7W. Ennek átlaga, nonstop üzemben kb. 2000Ft/év. Ebbe belefér még néhány "extra" funkció. Pl. kis Youtubozás a TV -n, vagy lakásautomatizálás.
-
-
törölt tag
Kellett egy kávé is, de köszönöm, hogy rávezettél! Mindenkitől elnézést kérek, leesett a tantusz, hogy mi ebben az okosság. A vicc az, hogy van itthon egy pár db. Androidos miniPC -m, amikből még a 3066 -osok is kétszer erősebbek, mint a málna. Remélem, hétvégén lesz időm az egyikre feldobni egy Picuntut.
Weiss: Szerinted ezt az Asterisket fel lehetne telepíteni az új málna -linux alá? Arra a ramból futó, 25MB -osra gondoltam. Azzal biztosan táltosabb lenne a málna, mint ha kártyáról fut.
-
törölt tag
Ööö... Hogyan hív vissza jóárasítva? Hozzáteszem, hogy butatelóról van szó.
Weiss: ezt gügyögöm én is, de a málna még kevés. Meg kell teremteni az ingyenes GSM kapcsolatot is. Szóval kell egy okos modem és egy társkártya, flotta, családi csomag feltöltőssel, üzleti előfizu, stb.
-
törölt tag
válasz
instantwater #10140 üzenetére
Vagyis ehhez kell egy otthoni net, egy éjjel-nappal üzemelő számítógép és ebben az esetben vonalas tarifával felhívhatom. Bocs, de ez engem kísértetiesen emlékeztet a Local Access -re. Csak ez kicsit bonyolultabb, kicsit drágább.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #10130 üzenetére
Tudom, hogy nincs indítója és én sem találtam elfogható intentet. Azt nem értem, hogy egy ilyen régi, profi, alap programnál miért nem oldották meg a Tasker kompatibilitást. A Te megoldásod nekem azért nem szimpatikus, mert két, valóságos fájlműveletet tartalmaz. Ha nem másolás lenne, hanem csak áthelyezés, már akkor is kíméletesebb és gyorsabb lenne. A partíción belüli áthelyezésnél ugyanis nem történik valós adatmozgás, csupán átcímződik az adat. De a Titanium még ettől is trükkösebb. Nem történik semmilyen adatmozgás, mert az egészet symlinkeléssel oldja meg és csak a linkeket csereberéli. Mindkét adatprofil mappája ott van készen és vagy az egyiket, vagy a másikat linkeli a megfelelő helyre. A VOIP program számára a link ugyanúgy, teljes értékűen használható elérési út. Az az igazság, hogy konkrétan terminálból még nem csináltam symlinkelést, ezért nem tudom, hogy az ln -s parancsot lehetséges -e közvetlenül alkalmazni, vagy csak Busyboxon keresztül lehet meghívni. De a lényegen ez nem változtat, vagyis automatizálóval is alkalmazható, a Titanium módszere.
-
törölt tag
válasz
fujifilm1 #10126 üzenetére
Miért nem Titanium Backup -pal csinálsz több adatprofilt az alkalmazásnak? Megcsinálod, belemész az alkalmazás adataiba, meglátod, hogy mit is csinál ilyenkor a Titanium és rögtön rá fogsz jönni, hogy símán meg tudod atomatizáltan csinálni, pár shellparancs segítségével.
-
törölt tag
válasz
Fecogame #10113 üzenetére
Ezek csak ötletek, de sztem már "kicsit" több, mint elmélet.
Vásárlós verzió
Alul még van pl. a Dinstar DWG2000, amit talán érdemes megnézni.
Csináld magad verzió
Itt is vannak még más lehetőségek is. Android miniPC, Bluetooth kapcsolaton Android telóval kommunikáló eszköz, stb. -
törölt tag
Működik. De szerencsés csillagegyüttállás esetén vannak más lehetőségek is. Ha egyébként van otthon normális net és nem nagy plusz egy másik flottás kártya, vagy családi csomagban még egy sim, akkor lehet otthonra venni/hekkelni egy GSM-VOIP átjárót. Akkor tudsz bármilyen készülékről, otthoni netes/GSM minőségben telefonálni. Előhívónak nem a VOIP szolgáltatód vonalas számát használod, hanem a társkártyádét, amit ugye ingyen hívsz, majd az átjáró továbbítja a hívást az otthoni neteddel, a VOIP szolgáltatódon keresztül.
-
törölt tag
válasz
lugosi #10102 üzenetére
Mint írtam, én is azt használom és nekem nem foglaltat jelez a hívónak. Nem tudok arról, hogy a telómon lenne erre bármilyen beállítási lehetőség. Ha nincs, akkor viszont ez a labda a szolgáltatónál van. Mintha valaki írta volna korábban, hogy a T-mobile -nál volt vmi opciója rá, de váltott és a másik szolgáltatónál nem volt ilyen lehetőség.
-
törölt tag
Telenoros kártya esetén ne temessük el a Local Acces -t! Még így is bőven 10Ft alatt van egy perc (nem az első, mert azon van kapcs díj), működik butatelóról, ami viszont elmegy több napot is egy töltéssel és van, akinél ez lényeges szempont. Szóval vannak előnyei is. Működik, próbáltam, hívtam vele, hozzá tudtam adni a névjegyhez a számot olyan formátumban, hogy automatikusan hívja a gyári (Android) híváskezelő.
-
törölt tag
Hát vazze! Amikor együtt vagytok, akkor indíts egy VOIP hívást és közben hivasd fel magad vele! Mingyá kiderül, hogy mennyire hatékony. Ez egyébként egy elég jó alap is lehetne, mert csak akkor monitorozna amikor fókuszban van az alkalmazás. Így spórolhat az energiával, ugyanakkor aktív. Persze sztem a leghatékonyabb a kétkártyás, MTK SOC -os teló, mert azoknál az MTK Control -lal le lehet választani az egyik slotot. Szóval egy GSM és egy adatkártya és amikor a VOIP aktív, akkor olyan, mint ha a zsebemben lenne a GSM SIM. Így monitorozni sem kell, a hívástiltó is fölösleges (legalábbis VOIP szempontból).
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #10086 üzenetére
Technológiailag igen, gyakorlatilag nem teljesen van így. Pont ezért írtam, hogy gyári alkalmazást használok. A külső programok, ahogy Te is írod, az Android API -kon kerseztül értesülnek a bejövő hívásról, csak ez után tudnak beavatkozni. Ezeknél valóban lehetnek a reakcióban akár komolyabb késések is. Egy gyári alkalmazásnak (vagy egy jól megírt, típusspecifikus alkalmazásnak) viszont van lehetősége korábbi fázisban, akár kernel szinten monitorozni, beavatkozni. Hívó szempontból ez nem változtat az eredményen, de nálam a reakcióidőnél komoly különbségek lehetnek. És vannak is. A szintén root joggal telepített Avastnak is van hívásszűrő opciója. Ezt párhuzamosan használom a gyárival. Ha az Avast tiltás él, akkor bizony bejön egy pillanatra a hívás, néha még a híváskezelő is megjelenik. A Samsungos tiltónál soha nem tapasztaltam ilyet. A moderátornak írom, hogy ezeket a hsz -eimet szándékosan nem teszem offba. Szerintem túlnyomó részben Androidot használunk és egyáltalán nem megoldott rendszer szinten a VOIP és GSM együttes kezelése. Ezért lényegesek VOIP szempontból az ilyen user beavatkozások.
-
törölt tag
válasz
lugosi #10080 üzenetére
Hát nekem attól nem lesz foglalt. A túloldalt cseng egyet, aztán ugyanaz a reakció, mint ha manuálisan elutasítanám a hívást. Hozzáteszem, hogy nem külső alkalmazással intézem, hanem gyári, Samsung hívástiltás opcióval. Szóval nem tudom, hogy milyen módon lehet foglalt jelet generálni egy elutasítás művelettel. De ha lehet, akkor ez szolgáltatói beállítás, nem kliens oldali.
-
törölt tag
válasz
lugosi #10077 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy lenne ilyen. Én dobatom (elutasíttatom) a bejövő GSM hívásokat, amikor VOIP -on beszélek. De a "foglalt" jel sztem független a telódtól. Az a szolgáltatónál generálódik, ha foglalt a GSM csatorna és ezért nem tudja kiküldeni a hívást. Nem hiszem, hogy ezt kliens oldalon lehetne befolyásolni.
-
törölt tag
Én értem, hogy matematikailag rendkívül aggasztó, hogy duplájára, triplájára emelkedtek az árak. De ha az összegszerűséget nézem, akkor NEM TÖK MINDEGY? Nekem ne mondja senki, hogy egy másodpercig is el kellett gondolkodnia azon, hogy miként tudja kigazdálkodni a fizuból az emelt díjat.
-
törölt tag
De, jól érted. A NAT nem csak a mobilkommunikációnál létezik. Nagynénémnek is kedvesen felajánlott a szolgáltató azonos havidíjért, nagyobb sávszélességű csomagot (otthoni net). Aztán csak kibújt a szög a zsákból.
Egyébként én is feltöltős vagyok. Havonta veszek netet és ennyi. Nincs GSM kimenő hívásom. -
törölt tag
Én nem írtam olyat, hogy ez neked jó, hisz honnan tudhatnám, hogy neked miért lenne jó. Ahogy Te is írtad, ez akkor jó, ha egy távoli készüléket kell managelned. Ha ez nálad nem fordul elő, akkor nyilván nem lesz rá szükséged. Nálam előfordul, mivel nem csak telefonálásra használok Androidot. Pl. egy Androidos telefon szolgál a motoromban jeladóként, ami a nálam levő telónak jelez. Lényegesen olcsóbb és egyszerűbb beépíteni, mint egy pageres riasztót.
-
törölt tag
Nem mondom, hogy nem örülnék egy Tapatalk lehetőségnek, de megértem az indokaikat, amiért nem teszik kompatibilissé az oldalt. Ezen kívül viszont én elvagyok itt. Most is 10mp alatt találtam rá a korábbi hsz -edre. Mindezt Androidon, mivel én asztali környezetben is ARM Androidot használok (Android miniPC). Szvsz. inkább Neked kéne kis rutint szerezni a fórum kezelésében, ha nekünk, többieknek ezzel nincs problémánk. Egyébként sem tartom etikusnak egy fórumon a "csináljunk másik fórumot" ötletelgetést.
Ami a reagálást illeti, én erre válaszoltam korábban (csak egyet kellett visszalapoznom): #9923.
Kicsit mindketten tévedtünk. Én abban, hogy Te Callback -et írtál, ami menni fog 1X2G + 1X3G slotokkal is, mivel a hívás kéréshez elég a 2G, a többi úgyis GSM -en megy.
Te abban tévedtél, hogy Callback esetén ugyanúgy aktív a GSM hálózat, hiszen ezen bonyolódik a kimenő hívás.
Nem használok Vibert, ezért nincsenek vele tapasztalataim, hogy miként tud vele DS -be menni a teló (ha tud), miközben a fogadás -figyelés aktív marad. -
törölt tag
Korábban reagáltam egy felvetésedre. Akkor kimaradt egy infó, ami talán lényeges lehet a számodra. Nekem nincs MTK -s telóm, de tudomásom szerint a két slotból csak az egyik 3G -képes. Tehát az megy, hogy abba a netes kártya, a másikba a GSM. De szerintem 2X3G kapcsolatot nem tud lekezelni. Ennek nézz utána!
Szerk: hú, kicsit egymásba bonyolódtak a hsz. -eink.
De, ki tudja lőni az alkalmazást. Sőt, Te is kilőheted, vagy kilövetheted automatizáltan is. De akkor mi figyeli/fogadja a bejövő VOIP hívást?
-
törölt tag
A Dellmont klónoknak van budapesti száma. 003618088122. Számoljunk egy kicsit! Kezemben a butafon, Telenor kártyával. Vezetékes hívás 7Ft/perc + 5Ft kapcs. díj + a VOIP tarifa (alap tarifa, ez nem Callback). Ennyiért hívnám a barátnőm spanyol mobilszámát, net nélkül. Mennyibe is kerülne ez közvetlen GSM hívásként?
-
törölt tag
Feltaláltad a Spanyolviaszt.
Egy párszor már vázoltam, hogy én így használom. Azt is írtam, hogy korlátozás alá esik, mivel szabvány porton kommunikál. Igen, vezetékes hívásnak minősül. A Telenor 7Ft/perces vonalas hívója is "megeszi" vonalasként. A remélt üzemidő növekedés nem reális. Sőt! Ha aktív a fogadás opció, akkor a Reengernek állandóan futnia kell, hogy reagálni tudjon egy bejövő hívásra. Ezért a teló sokkal több energiát emészt fel, mivel nem tud DeepSleep -be kerülni.
-
törölt tag
Válasszuk ketté! Szerver sokmindenhez hasznos. Pl. FTP szerver fájlátvitelhez. Másik telón, vagy PC -n így csak egy kliens kell. Ezt lényegesen egyszerűbb összehozni, mint egy szervert, ha épp nem saját eszköz a kliens. Szoktam még webszervert indítani, médiaátvitelhez (stream). De ezek többnyire belső hálón történnek. Az elérhető külső IP mondjuk távoli eléréshez praktikus (Webkey). Küldhetek mail -t, vagy Avast sms parancsot a telónak, amit az automatizáló (E-Robot) érzékel és aktiválja, amire szükségem van. A Servers Ultimate programot használom, ami egy plugin is egyben, így az automatizáló közvetlenül tudja kezelni.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #9890 üzenetére
Teszteltem, működik. Telenor feltöltőshöz, 2GB +Deezer. Indítottam mobilneten egy webszervert és egy másik készülékkel símán csatlakoztam rá. A jelenlegi APN -em (amit nem írok, az "nincs beállítva", vagy "nincs megadva" státuszban van):
Név: Telenor Online
APN: Online
MCC: 216
MNC: 01
APN típusa: default,supl
APN protokollja (szürke): IPv4
Hozzáférésipont-név engedélyezése/letiltása (szürke): pipa, vagyis engedélyezve.Sajnos, nincs mentésem a NAT -olt APN beállításokról, így nem tudom, hogy van -e különbség, illetve, hogy elég -e a készüléken beállítani, vagy a Telenorral is kell -e hozzá egyeztetni. A lényeg, hogy megoldható, csak nem szabad hagyni a lerázást. Leírom az én "elérési útvonalamat":
Az "előszűrő", vagyis az ügyfélszolgálatos kapásból azt mondta, hogy ennél a csomagnál csak ez a NAT -os beállítás lehetséges. A "melyiknél van nem NAT" kérdésre fogyott el a tudomány, így jutottam el a következő szintre, a technikushoz. Itt az "és önnek szüksége van ilyen elérhetőségre" kérdésre a "persze, hiszen szervert futtatok a készüléken, ami így nem elérhető" válasszal jutottam a megoldáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Egyedi ékszerdobozka
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest