- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz tom_tol #50097 üzenetére
Többen használtak ilyen csatit a ház kivezetésénél ha a radi a házon kívül volt, de volt aki csak azért épített be ilyen csatit hogy könnyebb legyen szétbontani a rendszert. Nem olvastam panaszt. Azt kell megnézni, hogy mekkora legszűkebb keresztmetszete, csak hogy ne legyen fék a rendszerben.
-
rup1u5
nagyúr
Szerintetek lehet valami érdemi különbség a Barrow és e között a Formulamod adapter között?
A másik:
Arra gondoltam, hogy kipróbálom ezt a hővezető ragasztót ezekkel a bordákkal az alaplapi VRM-re meg esetleg a VGA RAMjaira ha már 50db-os. Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen Kínai ragasztóval? Azt írják: Thermal conductivity: > 0.671W/m-K Thermal Ez nem tudom mennyire rossz/jó.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Joshi
titán
válasz tom_tol #50104 üzenetére
Igen, sajnos ez a legnagyobb hátránya. Esetleg egy nagyobb csőátmérőhöz való gyorscsati, és egy frappáns átalakító. Talán.
ui.: én a vizes korszakom kezdetekor, használtam sima Festo levegős gyorscsatikat is, még meg is van néhány belőlük. Soha nem szivárgott pedig nem vízhez való. Mondjuk az is igaz hogy merev/kemény levegőcsővel használtam.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz tom_tol #50104 üzenetére
Nekem is lehet kell majd kuplung-csati vagy mi ez - szerencsére 19/13-hoz. (Viszont ahhoz meg nem találtam még ). Vajon létezik?
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Joshi
titán
-
Weareus
addikt
Ez így is pont eggyel több, mint amit én keresgéltem (ti. találtam) a napokban, igaz, csak hazai boltokban néztem.
(#50096) Pöttön: ezek szerint nem.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Pöttön
őstag
Ezekről a gyors csatikról azért nem árt tudni, hogy csak az első összeszerelésre, lesz teljesen megbízható, ha már megbontod utána a könyöknél a toldást, az utána már nem lesz sose 100%-os minőségű kötés. (Tesóm monta, nekli ez a szakmája, csak ért már hozzá )
(#50109) Weareus Köszi, akkor lehet ebben én leszek az első.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
rup1u5
nagyúr
válasz seniman #50103 üzenetére
Azért berendelek egy adagot ha már $1.86 és ingyen posta.
Keresgélek ragasztót vagy thermal tape-et de nem nagyon találok olyat ahol fel is tüntetik a Thermal conductivity értékeket. Tudnál esetleg valamit ajánlani ami jó alaplapi VRM-re?[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
seniman
veterán
válasz rup1u5 #50111 üzenetére
VRM-re én egybefüggő méretre igazított bordát tennék oldható csavar vagy rugós kötéssel és jófajta gap padokkal.Ott szerintem az ilyen ragasztók felejtősek,főleg 2011-nél,ami azért fűt rendesen.Ilyen ragacsot maximum memóriachipre tennék.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Weareus
addikt
Atya gatya, szent ég!
Ehhez hasonlót sem láttam eddig!
[link]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
rup1u5
nagyúr
válasz seniman #50113 üzenetére
Én lennék a legboldogabb ha találnék egybefüggő, pont oda passzoló bordát de sajnos nincs ilyen és a felület sem egyenletes, amire egy darab borda csak úgy szépen rá tudna ülni.
Korábban tettem be képet. A vizesblokk alatti négyszögletes és kerek bisz-baszokat (MOSFET vagy choke vagy mi az) szeretném bordázni mert 100° körül állnak játékok alatt. Nincs lyuk mellettük ami lehetőséget adna csavaros-rugós rögzítésre. A hely is elég szűk ott. Ezért az egyetlen kivitelezhető megoldás valamilyen ragacs és borda lenne, amivel meg tudnám növelni a hőleadó felületet.(#50114) KAMELOT:
Linket kérek szépen valami "rendes"-hez ami kétoldali ragacs, tart is és megfelelő mértékű hővezetésre képes!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Csak sporolas celbol, na meg azert, mert nem szeretnem kidobalni oket. A regebbi 45 es 90 fokos EK adaptereket fel tudom hasznalni hard tubing -ra? Ertem ez alatt, hogy az adapter az megmarad, de arra a hard tube -hoz valo csatlakozokat tekerek. Gondolom ennek semmi akadalya?!
Don't Tread On Me
-
anubis6
aktív tag
válasz rup1u5 #50116 üzenetére
Sima elektrotechnikai boltban lehet kapni hűtőbordákat fillérekért.. vágsz magadnak egy oda illőt, összekötöd esetleg az ajánlott kétoldalú ragasztóval a bordát is meg a vízzel hűtött részt is, és kész
Én az M.2-re raktam egy batárt így, igaz nem tapasztom oda vízzel hűtött blokkhoz, de nem melegszik így se nagyonWeareus #50115 Durva
Én már attól kivoltam, mikor megrepedt egyszer a cpu blokkom.. szépen rácsöpögött a vga-ra és elkezdett képhibákat dobni, majd paff.. a legjobb az egészben, hogy azóta is azt a cpu blokkot használom (javítva), és még a vga is túlélte[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
rup1u5
nagyúr
válasz anubis6 #50124 üzenetére
Most rendeltem ezt. Ebből kéne majd 8db-ot félbevágnom, hogy kb 8*4*5mm-es bordákat kapjak a 8db hűtendő szögletes bigyóra. Még azt is meg lehet csinálni, hogy a bordák oldala a vizesblokkal érintkezzen ahol lehet.
A vágással lesznek problémák. Tudom, talán nehéz lehet egy ilyen erősen buhera-orientált topikban elképzelni, hogy az egyetlen szerszám amivel rendelkezem az egy Leatherman Surge. Amit ezzel nem tudok megcsinálni az felejtős! Max majd addig reszelem míg el nem fogy a borda fele.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
anubis6
aktív tag
válasz rup1u5 #50125 üzenetére
Én a helyedben, egy hosszú darabból csinálnám, és tényleg teljesen felesleges ilyeneket rendelni, ilyet 10-20 ft-ért utánadvágnak egy elektró boltban
Szép szerszám, annyi szent, de erre ez valóban édeskevés legalább egy lombfűrész vagy valami kéne
Van olyan borda is, aminek két oldala is sima 90 fokban a ragasztáshoz, az neked idális lenne.. inkább kicsit túlmértezve csináld, hatékonyabb (persze csak ha elfér a cpu blokk mellett)https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
rup1u5
nagyúr
válasz anubis6 #50126 üzenetére
Egy darab hosszú borda sajnos nem lenne jó, mivel nem egy egybefüggő, sík felületről van szó hanem 8db különálló, egymástól oldalra is eltérő síkban lévő, egyenetlen felületű alkatrészről. Ráadásul úgy kéne megoldani a bordázásukat, hogy a mellettük elhelyezkedő -és 2-3mm-el alacsonyabb-, kerek kondenzátorokat se takarják ki a bordák a levegő útjából. Ideális esetben azok is kapnának bordákat. Az 50-es csomagból nyugodtan kísérletezhetek. Nem lesz baj ha elrontok párat. De mivel ez nem kapcsolódik a vízhez ezért nem is untatnálak titeket ezzel tovább.
Megpróbálom megoldani a rendelkezésemre álló eszközökkel és a következő karbantartásnál meg csinálnám ezt is meg a VGA blokkja is kapni fog 90°-os adaptereket. A 2 eLoop ventit pár napja üzemeltem be és hát brutális amit ezek produkálnak! Arra nem sikerült rájönnöm, hogy a venti sarkaiban lévő fehér, kivehető gumi micsulák mire szolgálnak. Az biztos, hogy nagyon jól be lehet őket nyomni a radiátor lamellái felé mikor már készre van szerelve az egész rendszer, hogy aztán K*-anyázás közben szerelje szét az ember az egész miskulanciát, hogy ki tudja guberálni onnan.
Más "hasznát" eddig nem véltem felfedezni. Rezgést nem csillapít mert nem is áll ki a venti felületének síkjából.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
anubis6
aktív tag
válasz rup1u5 #50128 üzenetére
Gondoltam a difiket megolja a kétoldalas.. vagy egyszerűen ilyen hővezető tapaszt raksz a kockák és a blokk közé és rányomod
Én meg most felfigyeltem egy furcsa hangra a pumpámból.. szétszedem, és ilyen tűhegynyi fémdarabok voltak benne, amik karistolták körbe a mag és a ház szélét.. na ez jó mutatvány lesz kinyomozni, hogy mégis honnan ered, mert ugyan kiszedtem, de ez elég aggasztó egyelőre lövésem sincs miből vált le, ráadásul a szűrő meg a pumpa közt, csak a NB blokk van
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
TaaT
nagyúr
válasz rup1u5 #50128 üzenetére
"egyenetlen felületű alkatrészről."
Ami mondjuk megnehezíti majd a kétoldalas ragasztó használatát. Az arctic Accelero Xtreme bordáit sekisui kétoldalas ragasztóval raktam fel, de nem volt valami űber masszív (le is potyogott 1-2 süni, igaz másodjára már megmaradtak). Viszont a gyári hővezető ragasztó elég combosan oda rögzítette a bordákat (kézzel nem is tudtam utána leszedni őket mert a szélük élesre van marva). De persze egy kis légáramlat sosem árt a VRM-ek körül.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
rup1u5
nagyúr
"megnehezíti majd a kétoldalas ragasztó használatát."
Hát ez az! Pont ezért gondoltam, hogy célravezetőbb lenne a hővezető ragasztó használata.by the way.... két hete sincs hogy szétszedtem, kitakarítottam és új csövekkel összeraktam a rendszert de már fehérek ismét a csövek. Ahogy elnézem 6 hónapon belül újra takarítás lesz és új csöveket is vennem kell majd. Mi a bánattal mossam ki a radiátort? ...gondolom csak a radiátor okozza, nem más...
-
rup1u5
nagyúr
válasz KAMELOT #50133 üzenetére
Elég sajátos ötlet a probléma "megoldására"! Kb mintha azt mondanátok, hogy ne nézzek oda és akkor rendben lesz. Ha nem átlátszót használnék akkor soha nem vettem volna észre hogy koszosodik. Ez nem csupán esztétikai probléma, hatással van a hőmérsékletekre is. Majd ha már nem fogja ezt csinálni akkor lecserélem feketére a csöveket is. Egyébként én szeretem az átlátszó csövet, mert a levegőt is látom benne.
-
rup1u5
nagyúr
válasz KAMELOT #50135 üzenetére
Nálam mindig marad a felső csőben a radiátor legtetején egy kis buborék amit csak a ház körbeforgatásával tudok lejátszani a pumpába. Ez aztán idővel szép lassan vissza vándorol és akkor megint forgathatom az egész gépet. Sajnos ez a jelenlegi elrendezésből fakad. Legalul van a pumpa a levegő meg nem szeret sokáig ott maradni a tartályban.
Hogy mitől koszosodik azt én is szeretném tudni! Csak a radiátorra tudok gondolni, hogy abból jön. Újonnan vettem és lehet hogy azért. Majd meglátom 6 hónap múlva hogy fog kinézni.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
MPowerPH
félisten
Hard tubing -nal Acrylic vagy PETG csovezest valasszam? Olvastam, sokat, igazan nem egyertelmu a dolog. A PETG -vel konnyebb dolgozni, nem annyira serulekeny, nem fog elrepedni. De irjak, hogy az UV szalagot mellozni kell a hazbol, ido utan fakul, es 'kodolhet' is a cso, ami tan hosszabb tavon vizveszteseggel jar, viszont olcsobb lenne. Mi szol az Acrylic mellett?
A keringtetett folyadek gondolom szinten beleszolhat a valasztasba. Mayhems pastel red & black -el lesz a rendszer feltoltve.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Egyebkent vegre raszantam magamat, es belekezdtem ebbe. Regota tetszett a Tower 900, volt sok otlet, de amikor meglattam ezt itt, fall in love. Persze nem ugyan ilyen, de hasonlo, letisztult megjelenest szeretnek. Nagyon nem akarom a merev csovezest, mert ugyan jol mutat, kiallitasokra mar elkepzelhetetlen masik variacio, de ugye otthonra csak a pain, foleg, ha cserelni akarsz valamit. Ebbe a hazba pedig igazabol tenyleg csak az acrylic johet szoba, butan mutatna hagyomanyos modon. Beszerzes alatt van majdnem minden, meg az EK -hoz var egy orderem confirmalasra, nehogy valami kimaradjon.
A haz moddingra vettem PVC foam lapokat, beles gyanant. Nem tudom milyen dolgozni az anyaggal, valszeg nem ordongosseg, de ez is uj lesz. Es sok mas is, amit meg nem tudok, pl. a compartmentek osszekotese, es ugy az egesz munka a merev csovekkel.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jones965
Modder
válasz seniman #50140 üzenetére
Kezdésnek nem is rossz olyannak, aki még kezdő ebben a hard tubing témában.
De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, vagy támpontot adjak.
Mindkettőnek van előnye/hátránya. A PETG alacsonyabb hőmérsékleten lágyul, illetve hosszabb ideig hajlékony marad, így könnyebb korrigálni a megfelelő íveket.Az anyag összetételéből adódóan rugalmas, nem törik, ellentétben a plexivel, ami sokkal rugalmatlanabb. Utóbbi magasabb hőmérsékleten lágyul, jobban kell vigyázni a hőmérséklettel, ugyanis túlhevítés esetén légbuborékok keletkeznek az anyagban, ami nem túl szép látvány. Dolgozni is gyorsabban kell vele. Előnye, hogy sokkal fényesebb, lerakódásra nem hajlamos a cső fala így látványosabb. A PETG is szép felületet ad, viszont a belsejében bizonyos gyártók folyadékai( pl pastel) hajlamosak a belső falat elszínezni. Ez sajnos az anyagtulajdonság miatt van, ezért a cső kiválasztásnál figyelembe kell venni a folyadék gyártók specifikációit. Legtöbb gyártó már feltünteti a folyadékoknál, illetve kontra hogy milyen típusú folyadék/cső használható biztonságosan. -
MPowerPH
félisten
-
czanki90
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy miért haltak ki a számítógépen kívül elhelyezett hűtőtornyok pl. minta a Zalman Reserator , és miért nem fejlesztették tovább ezt a vonalat csak házi bárkacs kütyüket találok ezen a téren.
Mert ne mondja senki hogy nem lenne jobb pl. egy 3-5 literes hűtőközeg (torony) 1 aprócska kussban dolgozó ventivel a számítógéptől 2m-re dizájnosan kialakítva, mint a gépházban 1 vagy 2 radiátor ami kb jó ha van 1,5 liter-es 4-5 ventivel, nekem ez még mindig léghűtés csak jobb hatásfokkal (parasztvakítás)
Na én ezt nem értem -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz czanki90 #50146 üzenetére
Azért, mert a Zalman is kihalt. A nagy vízhűtás-gyártók zömének mai napig vannak ilyen megoldásaik, csak ők -általában- nem olyan mainstream gyártók, mint anno a Zalman volt. Nem jut el a köztudatig. De legott az Alphacool állt elő egy igen pofás kis hűtővel, szerintem roppant tetszetős:
Mielőtt kérdeznéd, 360-as és szettben 120-130k-t kell leszurkolni érte idehaza.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
MPowerPH
félisten
Most is lehet kapni hasonlo elven mukodot, persze ezt Te magad epited meg, lasd a MO-RA3, ami jo passziv hasznalatra is.
Viszont abban nem ertek egyet, hogy az elterjedt vizhutes az dB teren ugyan ott van, mint egy leghutes. Egy, rendes ventillatort kell venni, ketto, ezekben a rendszerekben meg terheles alatt is boven eleg minimalis, olyan 450 RPM kornyeken jaratni oket, amin nincs hangjuk. Idle -ben meg egy jo rendszer elmegy passziv modban is, akkor meg aztan tenyleg hangtalan. Es e mellett a hofokok extrem alacsonyak maradnak egy leghuteshez kepest.
Azert egy leghutesnel terhelve kell egy 900 RPM -en porgo venti a cpu huton, na meg a VGA huteseknek akar joval tobb is, igy azok eleg hangosak tudnak lenni.
Arrol vitatkozhatnank, hogy a rakoltott penzt megeri e. Egyszeruen nem, de ez is amolyan hobbi vagy mi.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
TaaT
nagyúr
Mondjuk ti a "normál" lamellás külső radikról beszéltek, ő meg a ledugózunk egy alumínium profilt és felöntjük pár liter vízzel dolgot. Utóbbi nem véletlenül pusztult ki.
Give them hell Ukraine!
-
jones965
Modder
Pár dolgot már megválaszoltak, kiegészítésként mondanám, hogy az általad példának felhozott folyadék mennyiség különbségnek nincs számottevő jelentősége a hűtés hatásfokán. A felületnek inkább. A bevitt hőmennyiség állandó, max a több folyadék lassabban melegszik fel, de a hatásfok/hődisszipáció nem ezen múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest