- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
valyogvisko
csendes tag
Ez jól hangzik, de magát az xml-t nem én írom, én csak keresek benne/bennük. De majd akkor szerkesztgetem kicsit, köszi.
-
valyogvisko
csendes tag
válasz
valyogvisko #7637 üzenetére
Ehh, szerkeszteni már nem tudom, de a második részét megoldottam, csak az érdekelne, hogyan lehetne a note-okat korrektül megjeleníteni, köszi.
-
valyogvisko
csendes tag
válasz
Froclee #7636 üzenetére
Királyság, mondtam hülye vagyok, így működik
Köszi.
Mint kiderült, van még mit finomítani a megjelenítésen, példán keresztül egyszerűbb:
itt egy példaxml:
Ebből keresésnél ez lesz (noveny1,2,3):
Amit én szeretnék, az két dolog:
- "vigye át" az entert a megjelenítésbe (Wordpad, Notepad++ tudja, ez meg nem foglalkozik vele)
- új keresésnél legyen megint üres a listview, bár ezt talán én is meg tudom oldani, ha goyrsan megy, inkább megkérdezem ittEzek (főleg az első) hogyan oldhatóak meg?
Előre is köszi.
-
valyogvisko
csendes tag
válasz
BTminishop #7634 üzenetére
Köszi a választ.
Lehet, hogy ez jó megoldás, viszont szül egyéb problémákat (az alatta lévő sor definíciója innentől nem jó, az utána következő buttonöket nem ismeri fel, etc) Mint mondtam, meglehetősen friss vagyok még a témában - részleteznéd egy kicsit pontosabban, milyen egyéb módosításokkal jár még ez?
-
valyogvisko
csendes tag
Sziasztok,
volna egy (valószínűleg számotokra primitív) kérdésem, kérnék némi segítséget: szeretnék egy progit írni, ami megnyit egy xml fájlt, és tudok benne keresni és kilistázni dolgokat.
A lényeges rész így néz ki:
private void openButton_Click(object sender, EventArgs e)
{
OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
ofd.Filter = "XML|*.xml";
if (ofd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
XmlDocument doc = new XmlDocument();
doc.Load(ofd.FileName);
}
}
private void searchButton1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (searchInput1.Text != null && searchInput1.Text.Length >= 3)
{
foreach (XmlNode node in doc.DocumentElement)
{
string name = node.Attributes[0].InnerText;
if (name == searchInput1.Text)
{
foreach (XmlNode child in node.ChildNodes)
{
listView1.Items.Add(child.InnerText);
}
}
}
}
else
{
MessageBox.Show("Invalid Input");
searchInput1.Text = string.Empty;
searchInput1.Focus();
}
}Alapvetően minden jó, kivéve a "doc.DocumentElement" részt, mert egy olyan doc-ra hivatkozom, ami ott, abban a private részben nem létezik (lévén hogy egy szintén private részben nyitottam meg, ha jól értem a problémát). Amit én szeretnék, hogy az "openButton" úgy nyissa meg az xml-t, hogy az mindenhol a későbbiekben "látható" legyen. Maga a progi minden használatkor egyetlen xml-t fog megnyitni, tehát biztos hogy lehetne valahogy egyszerű módon megoldani a gondot, de nem minden használatkor ugyanazt, ezért én nem tudom, hogyan kellene
Kérlek nézzétek el nekem a nem megfelelő szóhasználatot, 3 napja láttam először C# kódot, bőven van még mit tanulnom belőle, szóval ha lehet akkor tételezzünk fel határtalan intelligenciát és nagyon kevés tárgyi tudástKöszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- Synology DS118 Seagate Iron Wolf (14TB)
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. (VAGY 2TB.) SSD. Digital Edition Kiváló Esztétikai állapot.
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest