- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
valyogvisko
csendes tag
Ez jól hangzik, de magát az xml-t nem én írom, én csak keresek benne/bennük. De majd akkor szerkesztgetem kicsit, köszi.
-
valyogvisko
csendes tag
válasz
valyogvisko #7637 üzenetére
Ehh, szerkeszteni már nem tudom, de a második részét megoldottam, csak az érdekelne, hogyan lehetne a note-okat korrektül megjeleníteni, köszi.
-
valyogvisko
csendes tag
válasz
Froclee #7636 üzenetére
Királyság, mondtam hülye vagyok, így működik
Köszi.
Mint kiderült, van még mit finomítani a megjelenítésen, példán keresztül egyszerűbb:
itt egy példaxml:
Ebből keresésnél ez lesz (noveny1,2,3):
Amit én szeretnék, az két dolog:
- "vigye át" az entert a megjelenítésbe (Wordpad, Notepad++ tudja, ez meg nem foglalkozik vele)
- új keresésnél legyen megint üres a listview, bár ezt talán én is meg tudom oldani, ha goyrsan megy, inkább megkérdezem ittEzek (főleg az első) hogyan oldhatóak meg?
Előre is köszi.
-
valyogvisko
csendes tag
válasz
BTminishop #7634 üzenetére
Köszi a választ.
Lehet, hogy ez jó megoldás, viszont szül egyéb problémákat (az alatta lévő sor definíciója innentől nem jó, az utána következő buttonöket nem ismeri fel, etc) Mint mondtam, meglehetősen friss vagyok még a témában - részleteznéd egy kicsit pontosabban, milyen egyéb módosításokkal jár még ez?
-
valyogvisko
csendes tag
Sziasztok,
volna egy (valószínűleg számotokra primitív) kérdésem, kérnék némi segítséget: szeretnék egy progit írni, ami megnyit egy xml fájlt, és tudok benne keresni és kilistázni dolgokat.
A lényeges rész így néz ki:
private void openButton_Click(object sender, EventArgs e)
{
OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
ofd.Filter = "XML|*.xml";
if (ofd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
XmlDocument doc = new XmlDocument();
doc.Load(ofd.FileName);
}
}
private void searchButton1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (searchInput1.Text != null && searchInput1.Text.Length >= 3)
{
foreach (XmlNode node in doc.DocumentElement)
{
string name = node.Attributes[0].InnerText;
if (name == searchInput1.Text)
{
foreach (XmlNode child in node.ChildNodes)
{
listView1.Items.Add(child.InnerText);
}
}
}
}
else
{
MessageBox.Show("Invalid Input");
searchInput1.Text = string.Empty;
searchInput1.Focus();
}
}Alapvetően minden jó, kivéve a "doc.DocumentElement" részt, mert egy olyan doc-ra hivatkozom, ami ott, abban a private részben nem létezik (lévén hogy egy szintén private részben nyitottam meg, ha jól értem a problémát). Amit én szeretnék, hogy az "openButton" úgy nyissa meg az xml-t, hogy az mindenhol a későbbiekben "látható" legyen. Maga a progi minden használatkor egyetlen xml-t fog megnyitni, tehát biztos hogy lehetne valahogy egyszerű módon megoldani a gondot, de nem minden használatkor ugyanazt, ezért én nem tudom, hogyan kellene
Kérlek nézzétek el nekem a nem megfelelő szóhasználatot, 3 napja láttam először C# kódot, bőven van még mit tanulnom belőle, szóval ha lehet akkor tételezzünk fel határtalan intelligenciát és nagyon kevés tárgyi tudástKöszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest