Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cpt. Flint
tag
válasz
üzenetére
Engem igazán az izgatna, hogy változót hogy tudok átadni mondjuk excelből wordbe.
Mert itt a legnagyobb problémánk az volt, hogy a körlevél rekordszám az excelben megfelelő programrésszel meghatározott/szűrt sorok száma kell legyen, de ezt a változót csak az excel tábla egyik cellájából bírtuk kibányászni Wordből indított DDE hívással, ami egy baromi körülményes és vacak megoldásnak tűnik nekem:
lngChannel = DDEInitiate(App:="Excel", Topic:="akarmi.xls")
ig2 = DDERequest(Channel:=lngChannel, Item:="r11c17")
Application.DDETerminateAll
Többek között ez csak a "Munka1" lapról szed, én nem tudtam elérni, hogy más munkalap legyen a forrás, aztán csak a R1C1 stílusú hivatkozás működött; illetve ha nem volt látható a hivatkozott cella (mondjuk el volt rejtve vagy össze volt csukva az adott sor v. oszlop), akkor valami nem jó értéket adott vissza (karakterként négyzet, chr$-ként talán 13?).
Sajnos a DDERequestről eddig nem sikerült normális (a VBA helpnél bővebb) leírást találnom, úgyhogy nem is vagyok tisztában vele, hogy esetleg valami más, értelmesebb, kezelhetőbb formában használható-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- új iPhone 17 Pro 256GB silver ezüst független Apple 1 év garancia
- új iPhone 17 Pro 256GB deep blue mélykék független Apple 1 év garancia
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 17 Pro Max 256GB deep blue mélykék független Apple 3 év garancia iStyle
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Arany János - Kapcsos könyv
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest