Aktív témák

• wanderer

csendes tag

válasz guest #81 üzenetére

Sajnos igaz, kedves Guest. Nem vicc, mint ahogy az sem, hogy azokban az időkben fordult elő, hogy a számítógép alapszintű ismereteire kellett volna tanítanom más kolleginákat is. Első lecke: először a perifériákat kapcsold be (nyomtató, monitor), s csak utána a gépet. Másnap az egyik hölgyemény jött, hogy nem tud semmit sem csinálni a gépén (maximum reggelizni a billentyűzeten), ugyanis hiába nyomogatja a gombokat, semmi nem jelenik meg a monitoron (''azon az izé, tévén'', mondta ő). Megkérdeztem, mit tett? Azt válaszolta, hogy mindent, ahogy tanítottam. Először bekapcsolta a monitort, majd a nyomtatót, sőt, azután még a billentyűzetet is - bár ezt nem mondtam neki, de huncut módon kitalálta, hogy azon is van váltókapcsoló - , s csak ezek után a gépet.
    -A billentyűt?? Hogyan? - kérdeztem vissza.
    -Hát az alján lévő gombbal.
    S furcsamód átváltotta a billentyűzetet AT-ről XT-re (akkoriban még voltak ilyenek), s büszke volt, hogy a billentyűzetet is bekapcsolta, noha én azt kifelejtettem a felsorolásból...
    Ezt is az élet írta, s ez is fájdalmas. Eme események előtt egy másik állami intézmény alkalmazottja voltam, s ott is megesett egy s más, amely történetek méltó párjai lehetnek az itt említetteknek. Azon históriák összessége inkább a katonasággal kapcsolatos viccfórum siralmasan igaz, s könnyfakasztóan kacagtató hozzászólását képeznék.

Aktív témák