Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #6863 üzenetére

    A spagettiszörny vicces dolog, de nekünk itt van Jézus. Az, hogy ő létező személy volt, nem kitaláció, és nem is mese. Ami kérdés lehet, az az isteni mivolta. Elfogadjuk, hogy Jézus Isten, aki emberré lett, vagy sem.

    És ezen a ponton figyelmedbe ajánlom az evangéliumokat. Szerintem érdemes elolvasni. Nem azért, hogy megtérj, hanem mert nincsen káros következménye, érdekes, bővíti az ismereteidet, és ha csak úgy olvasod Jézus szavait, mint egy bölcs emberét, már abból is sok mindent meg lehet szívlelni. Próbáld ki. Próbáld ki ellenszenv és előítéletek nélkül. Csak szabadon, mint egy könyvet. Ne terheljen az, hogy ez a Biblia, amit neked nem szabad komolyan venned. Ezeket vesd le, és csak olvasd. félned sem kell, mert nem fog történni semmi. Sem bizsergés a talpadon, se szívmegállás, vagy durva látomások. Viszont ismerni fogod a tartalmát, és biztosan csak a hasznodra fog válni.
    (Gandhira is nagy hatással volt Jézus hegyi beszéde, pedig nem volt keresztény, és nem is lett azzá)

    Ja, és ez nem tukmálás, legalábbis nem akarnám, hogy úgy tűnjön. Meg úgy is te döntesz, mit és hogyan olvasol el. De ahogy én szeretném Dawkins: Az isteni téveszme című könyvet elolvasni, fordított helyzetben is el tudok képzelni hasonló kíváncsiságot. Főleg, ha már ennyi ideje tépjük a szánkat a vallás topicban. Legalább tudjuk, miről alkotunk véleményt.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák