Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz cucka #7100 üzenetére

    "Az állítás, hogy "a jó pásztor életét adja érted, szeret téged, az egyetlen feltétel, hogy te legyél a birka". Úgy gondolom, hogy ez a birka lét pontosan az, ami sem az egyén, sem a társadalom fejlődését nem segíti."
    itt szamomra is van bokkeno: valaki azt mondja hogy csinalj igy meg viselkedj ugy, de o maga maskent tesz, o a kivaltsagos okoskolbasz (amibol gyakorlatilag kialakult a fizetett megmondoember allasa). azt hiszem a keleti vallasok masok, ott ugy vettem eszre hogy mindenki elsosorban magaval foglalkozik es nem masoknak osztja az eszt amig nem kerdezik - persze ennek is megvan a hatulutoje.
    ez nekem is kiakadast jelentett anno mikor a keresztenyseggel ismerkedtem. vegul arra jutottam hogy azert van ez igy mert a birkak boldogabbak mint a pasztorok igyhat vegulis indokolt az ilyen tanitas, es szerintem nem hatraltat semmit fejlodes szempontjabol, de ennek ellenere sem fogok birkakent elni, koszonom.

    nicht kompot

  • JJános

    addikt

    válasz bronin7 #7101 üzenetére

    Mert számunkra ez nem kérdés. Egyébként írtam, csak nem fogadtad el.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz lao ce #7102 üzenetére

    A birka lét sok mindent jelent ám. Két hete jöttem meg görögből, és ott volt alkalmam birkákat közelről megfigyelni.
    A birkákat a pásztor védelmezi. És a pásztorkutyák. Ha jön a farkas, akkor a kutyák rendezik a dolgot. Ha nem megy, akkor fellármázzák a pásztort. A pásztor botjára, parittyájára is támaszkodhat.
    Ha nagy meleg van, akkor a birkák összetömörülnek, és egymás testét felhasználva, egymás hasa alatt táplálkoznak. A fele testük az árnyékban van. Folyton táplálkoztak.
    Ültesd át a valóságba, gyülekezetekre. Működik.
    Majd rakok be képet.

    2007-05-06 óta itt!

  • kymco

    veterán

    válasz cucka #7100 üzenetére

    Igen, és ezt helyesnek tartom, a szekularizáció és az ország/társadalom fejlettsége egyenes arányban áll egymással.

    Ebben nagyon nem értünk egyet, mert szerintem a szekularizációnál kevés társadalom romboló társadalmi jelenséggel találkoztam. Kiszolgáltatottá teszi az embert, és épp azt végzi be, amit te a keresztényekben látsz, csak itt nem veszel észre.....

    A teokrácia pedig köszöni szépen, jól van... :)
    Bár a földi leképezései nem nevezhetők annak, mert inkább az uralkodó istenmajmolásává vált....és talán ez is volt a szándék.... de ez más történet...

    A birka lét abból a szempontból igaz, hogy a fontos kérdésekben a pásztor szavára hallgatnak és a pásztor itt most nem a lelkipásztor. Anno pont itt bukott el az ember, magának akarta a jó és a rossz eldöntését... és ma már ott tartunk, hogy az ember kimondja, hogy nincs rossz és nincs jó...
    Én vállalom ebben a tekintetben a birka létet... de ez nem jelenti azt, hogy nincs döntési szabadságom, mert a törvény csak alapirányt ad meg, a konkrét döntéseket nem hozza meg senki helyettem.
    Az emberi tudatunk és a szellemünk pedig köszöni szépen jól van... esetenként jóval nyitottabbak vagyunk dolgokra, mint az itt fórumozók közül bárki. Kérdem én, hogy közületek ki segédkezett pld fogyatékosok között, az ő életükben élve huzamosabb ideig?
    Vagy kinek van közületek (közelmúltban még az volt) hajléktalan közeli ismerőse?
    Ezzel most saját példát mondtam... A megtérésem előtt sokkal zártabb voltam. Ilyeneknek anno az esélye nulla volt... nyitottabb lettem a világra... talán még titeket is lepipálva...

    Ha a nyitás politikai, közigazgatási, oktatási, stb. területeket érintene, akkor mondjuk én nem szeretném Ezt az álláspontot általában diktatúrák képviselik... tényleg nem egyezik az értékrendünk... én nem szeretnék olyan országban élni, ahol a kendermag egyesület közösségként politizálhat, de egy vallási közösség nem....

    A kereszténység az engedelmességet és a vallási tézisek megkérdőjelezhetetlen igazságát hirdeti. Nos ebben nagyot tévedtél... A kereszténység arról szól, hogy az emberek döntéseinek tartalmat ad. Felelős vagy a döntéseidért... és ezek meghatározzák az életed és a halálod... nincs sunnyogás, nincs kiskapu... a döntéseidnek következményei vannak.... Ez nem az, mit te látni vélsz....

    Továbbá nem túl etikus, hogy túlvilági jutalmat ígér az engedelmeseknek és büntetést a kevésbé engedelmeseknek.

    Tényleg nem túl etikus... de a kereszténység nem is ezt teszi. Azt mondja a bűnös latornak Jézus, hogy ma velem leszel a Paradicsomban, azt mondja a házasságtörőnek, hogy én sem ítéllek el...
    És nekem azt mondja, hogy kegyelemből van az én üdvösségem, nem a cselekedeteimért, és a bűneimről nem emlékezik meg....
    Nem igaz, amit írtál.....

    Az egyszerű gondolkozású emberek tömegének a vallás választ ad az emberiség nagy kérdéseire, Ezt kikérem magamnak....
    A felkészültséged láttán nem látom, hogy a nem kereszténységed bármiben is előnyt jelentene neked a hitemmel szemben...

    www.refujvaros.hu

  • kymco

    veterán

    válasz bronin7 #7101 üzenetére

    Max neked fura... Miért kellene ezt bizonyítani? És mivel? A Biblia nem arra született hogy okoskodó emberek belőle természettudományos alapossággal felvérteződjenek a fajok kialakulása terén. És nem is ez a fő kérdés....
    A Biblia a lényeget leírja, Isten teremtése a látható világ. Ő nem akarta ezt akkor sem bizonygatni, és most sem... én sem fogom. Ez egyszerűen hidegen hagy...

    www.refujvaros.hu

  • lao ce

    aktív tag

    válasz JJános #7104 üzenetére

    "Ültesd át a valóságba, gyülekezetekre. Működik."
    jo a kep amit beraktal :)

    igen, erre gondolok amit irsz.
    csakhogy ez nekem nem tul szimpatikus felallas mert hit dolgaiban en nem vagyok se nem pasztor, se nem birka (meg farkas sem... esetleg a parittya).
    nem fogadok el semmit sem, meg a taoizmusbol sem csak azert mert taoizmus a forrasa. ha valami nem illeszkediuk a helyere akkor (bar nem vetem el) de ugy is kezelem. mondhatod ugy is hogy allandoan nyitva a szemem es probalom a kis puzzle darabkakat a helyukre illeszteni. lehet hogy lesz amit sohasem sikerul majd, de azt tudom, hogy idaig rengeteg kerdesben es ketelyben elobb-utobb kiderult hogy az en tudasom vagy felfogokepessegem volt keves ahhoz hogy megertsek valamit. nem tudom valaha feladom-e a bizonysag keresgelest az aktualis kerdesben, az aktualis kihivasban ami foglalkoztat (amit nevezhetunk ketelkedesnek is).
    a taoizmus szamomra azert is valosagos mert tudom hogy mukodik minden egyes nap az eletemben. ezert hiszek a taoban. en nem tudok beszelgetni istenekkel - mondjuk nem is vagyodok ra. errol jut eszembe: meg kellene nezned a hullamtores cimu filmet ha nem lattad eddig. tetszeni fog (Breaking the Waves ha angolul keresed, jo tiz eves film).

    nicht kompot

  • JJános

    addikt

    válasz lao ce #7111 üzenetére

    Érdekes. Értem.
    Mondanám, hogy Istennek kellesz, és gyere közénk, de tudom ez most még nálad nincs készen. Majd meg fog érinteni Isten akkor, amikor Ő akarja, és akkor tudni fogod, hogy Ő mindennél egyszerűbben fog az életedben "működni"

    Az az igazság, hogy amikor elősször közeledtem Istenhez, minden olyan magától értetődő volt, mint most neked a tao. Aztán megtértem, és mintha mindig erre vágytam volna. Hazataláltam.

    Azóta sem volt soha egyetlen pillanat sem, hogy kételkednék. Azt nem mondom, hogy nem volt útkeresés, és egy darabíg ide-oda csapódtam, mert kerestem azt a közösséget, ahol testvéreim úgy fogadnak el, amilyen vagyok, és szerettem volna azt a sok-sok tüzet átadni, ami bennem ég azóta a nap óta, azoknak, akikben esetleg a kudarcok satöbbi miatt ez meglanyhult.
    Magam sem értem, hogy ez a tűz azóta is lobog bennem.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz bronin7 #7110 üzenetére

    Jó.
    "Az evolúció egy 150 éves tudományos elmélet. Amelyet 150 éve modern tudományos eszközökkel próbálnak cáfolni vagy alátámasztani. A modern tudomány története mindössze 200 éves. Ebből az elmúlt 150 évben szó szerint emberek tízezrei foglalkoztak a témával, sokan az egész életüket arra fordították hogy megértsék, hogyan lehet összeilleszteni a fosszíliákat, a kontinensvándorlást, a genetikát, a fajok létét és földrajzi elhelyezkedését."

    Ezt egy ateista írta le. Ehhez annyit fűznék, hogy az evolúció egy elmélet. Mint olyan nincs bizonyítva. Ha elindulunk az evolúcióval, van egy pár érdekes dolog, amit az evolúció kihagyott a számításból.
    Például a hangyák. Amikor elmennek otthonról, úgy találnak haza, hogy közben számolják a lépteiket, és azt is, hogy milyen irányban mennyit mennek.
    Egyes hangyák lábából levágtak, másokéit pedig megtoldották. A hangyák nem találtak haza! Ez az intelligens tevezést hozza előtérbe. Mert ménöki számításokat csinálnak ezek a kis bogarak! Ezt írja le egy evolúcionista, hogyan lett! Nem fog menni!
    Fürkészdarázs. Elkap egy hernyót, aztán megbénítja izmait, de meg nem döglik, hogy a hús frissen maradjon, hogy a petéknek legyen mit enniük, amiket az anya a hernyó testére tapaszt rá. Ez tervezés, és nem kiválasztódás!
    Harkály. Borzasztó erővel üti a fát. Vajon a kemény csőr alakult ki előbb, vagy az agy köré nőtt puha szövet, ami az ütést megfogja, vagy a hosszú ragacsos nyelv, amihez a kókac hozzáragad. vajon mi a sorrend?
    A csőr? Akkor a koponya széttörne a másodpercenként csapássorozat alatt.
    A koponya? Akkor meg a csőr törik. A nyelv? Akkor meg mitől lesz a lyuk?
    Egyszerre, mondanák az ateisták. Csakhogy ez ellentmondás! Míg az intelligens tervezés esetén ez nem kérdés. Ahogy a tyúk, és tojás kérdése sem. Mert ez kérem tervezés!

    Egy biológus azt mondta, hogy a legkisebb szervezet is annyira bonyolult, hogy nem jöhetett létre evolúció által.

    Tudósok egy csoportja optimális "őslevest" hoztak létre. Optimális környezet, optimális hőmérséklettel. Anyira optimális, hogy ilyen az életben nem valósulhat meg.
    Aztán sok-sok idő után sem lett egyetlen egysejtű sem.

    Talán mert nem is volt soha evolúció.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz bronin7 #7110 üzenetére

    Te egyébként el tudod képzelni, hogy a békalencse, és a rózsa egy közös őstől származik? Én nem!

    2007-05-06 óta itt!

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #7114 üzenetére

    Akkor miért mutat olyan nagy százalékban egyezést a DNS-ük? Az egér és az ember génállományában a különbség meglepően csekély. Mindössze 1 százalék. Tehát egy egér genomjával 99%-ban egyezünk. Egy csimpánzzal 99,8%-ban.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #7106 üzenetére

    De akár érdekelhetne is téged.

    Szerintem nagyon fontos kérdés, és az emberiség hasznára válik a kérdés megválaszolása. Szerintem az, hogy téged hidegen hagy, nem a vallásosságodtól függ, hanem egyszerűen kívül esik az érdeklődési területeden.

    Vallási szempontból teljesen mindegy a módszer, evolúció, teremtés, és még mást is ki lehetne találni. Egyszerűen nem ez a lényeg, ahogy te is mondtad.

    Ahogy talán mégis össze lehet kötni a dolgokat, az az Isten munkájának minél jobb megértése és megismerése lehet. Érdekel a teremtés mikéntje, mert meg akarom ismerni azt, amit és ahogy Isten alkotott.

    Abban viszont igazad van, hogy a hit működik e kérdések megválaszolása nélkül is. És szerintem pont ezért nem igaz cucka állítása, miszerint a keresztények be vannak zárkózva, és kvázi el vannak tiltva a dolgok megismerésétől. Ugyanis tudományos kérdésekben nem foglal állást a Biblia. Jézus nem beszél tudományról. Egy keresztény hitét nem rengeti meg, ha kiderül, hogy A módon keletkezett a világ, vagy rájönnek, hogy B volt a helyes teória.

    A hit szempontjából mindegy, hányféle kvark van, és milyen erők hatnak az univerzumban. Így a hit nem is gátol senkit abban, hogy ezeket a kérdéseket kutassa és megfejtse. A kereszténység nem béklyó, hanem egy többlet. De ezt inkább cuckának kellett volna címeznem.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #7116 üzenetére

    De ez ugye már érdeklődés kérdése? Mert ha mindenkit minden érdekel, akkor valójában senkit nem érdekel igazán semmi...

    www.refujvaros.hu

  • cucka

    addikt

    válasz JJános #7113 üzenetére

    Ezt egy ateista írta le. Ehhez annyit fűznék, hogy az evolúció egy elmélet. Mint olyan nincs bizonyítva. Ha elindulunk az evolúcióval, van egy pár érdekes dolog, amit az evolúció kihagyott a számításból.
    Itt álljunk meg egy kicsit. A tudományos nyelvben az "elmélet" szónak más a jelentése, mint amit a köznapi nyelvben használsz. A tudományos elmélet egyik alapvető feltétele, hogy bizonyítva van. Ha nem lenne bizonyítva, akkor arra a "hipotézis" szót használnák. A tudományban a gravitáció vagy az elektromosság is csak egy elmélet.
    Ha köznapi nyelvben gondolkozol, akkor a "tudományos elmélet" fogalom megfelelője a "bizonyítékokkal alátámasztott tény".

    Amúgy mindig lehet majd találni olyan példát, ahol az evolúció működése nem ismert. Lehet, hogy van olyan faj, amelynél nem is fogjuk soha megtudni, hogyan alakulhatott ki, mert nem áll rendelkezésre elég bizonyíték. Évmilliók alatt lezajló folyamatokról beszélünk.
    Amúgy egyszerű átlagemberként talán egyetlen kérdésem van: a vakbelünk vajon milyen tervezési elgondolás eredménye lehet? Rengeteg állatnál vannak hasonló, csökevényes, nem használt szervek. Az intelligens tervező pusztán azért alkotta ezeket a semmire nem jó szerveket, hogy megtévesszen minket? :)

    Egy biológus azt mondta, hogy a legkisebb szervezet is annyira bonyolult, hogy nem jöhetett létre evolúció által.
    Valami link esetleg, hogy ki volt ez a biológus? Ez az "egy biológus egyszer azt mondta, hogy.." kicsit tág fogalom. Szerintem találunk a történelemben olyan csillagászt, aki egyszer azt mondta, hogy a Föld nem foroghat a nap körül.

    Tudósok egy csoportja optimális "őslevest" hoztak létre.
    A végére értél a magnószalagnak, jönnek sorba az 1 hónappal ezelőtti butaságok. A tudósok nem tudják, hogy milyen az optimális ősleves. Csak találgatnak, hogy milyen lehetett. Nem hozhattak létre optimális őslevest, amikor bevallottan nem tudjuk, hogy milyen is volt az ősleves összetétele. Amit írtál az egyszerű csúsztatás.

  • kymco

    veterán

    válasz cucka #7119 üzenetére

    Szerintem találunk a történelemben olyan csillagászt, aki egyszer azt mondta, hogy a Föld nem foroghat a nap körül.
    És őt anno tudósnak hívták, a kor tudományos szintjének megfelelően állított valamit.... amit az akkori megfigyelések alátámasztottak.... ;)

    www.refujvaros.hu

  • cucka

    addikt

    válasz kymco #7105 üzenetére

    Ebben nagyon nem értünk egyet, mert szerintem a szekularizációnál kevés társadalom romboló társadalmi jelenséggel találkoztam.
    A világ országai között a legjobb, társadalmilag legfejlettebb helyek mind erősen szekularizáltak. Skandinávia, Franciaország, Anglia, Kanada, Hollandia. Soroljam? Teokráciából a jelenkorban néhány muszlim köztársaságot lehetne felhozni, mint Irán, Szudán vagy Afganisztán.

    A teokrácia pedig köszöni szépen, jól van...
    Bár a földi leképezései nem nevezhetők annak, mert inkább az uralkodó istenmajmolásává vált

    Kevered a fogalmakat. A teokrácia nem azt jelenti, hogy az ország uralkodója Isten, hanem hogy az országot szervezett vallások vezetői irányítják, a saját vallási elveik alapján.

    A birka lét abból a szempontból igaz, hogy a fontos kérdésekben a pásztor szavára hallgatnak és a pásztor itt most nem a lelkipásztor. Anno pont itt bukott el az ember, magának akarta a jó és a rossz eldöntését
    A birka létnek vannak jó oldalai is, viszont vagyunk páran, akik nem szeretnénk birkák lenni. Például számomra sokkal tetszetősebb érték/cél a teljes szellemi szabadság, mint a birka lét. Annak minden következményével. A szellemi szabadság előre viszi az emberiséget, a társadalmunkat, a birka lét pedig a meglévő helyzetet konzerválja.

    Ezt az álláspontot általában diktatúrák képviselik... tényleg nem egyezik az értékrendünk... én nem szeretnék olyan országban élni, ahol a kendermag egyesület közösségként politizálhat, de egy vallási közösség nem....
    Amennyiben a vallási közösség úgy érzi, hogy valamilyen joga csorbult, esetleg valamilyen jog jár neki, akkor ugyanúgy képviselheti az érdekeit. Ha a közösségnek elég sok a támogatója, akkor akár parlamenti képviselői is lehetnek, még akkor is, ha nekem nem tetszik vagy nem értek egyet azzal, amit képviselnek. A szekuláris demokráciában ez mind lehetséges. De azért engedd meg, hogy felháborodjak, amikor az EU-s alkotmányba bele akarják írni Istent vagy a kereszténységet. (pár éve volt téma)

    Tényleg nem túl etikus... de a kereszténység nem is ezt teszi. Azt mondja a bűnös latornak Jézus, hogy ma velem leszel a Paradicsomban, azt mondja a házasságtörőnek, hogy én sem ítéllek el...
    Túlvilági jutalom = mennyország. Túlvilági büntetés = pokol. Vagy lemaradtam valamiről, és ez a két fogalom már nincs benne a kereszténységben? Lehet mellé írni mindenféle magyarázatot és tanulságos történetet, ez az alapötlet, ami szerintem etikátlan.

    Az egyszerű gondolkozású emberek tömegének a vallás választ ad az emberiség nagy kérdéseire,
    Ezt kikérem magamnak....

    Miért vagyunk itt? Van-e célja az életünknek és ha igen, akkor mi? Van-e valami a halál után, és ha igen, akkor mi? Van-e természetfölötti, vagy csak az anyagi és megismerhető világ? Az emberiség csak egy fejlett faj, vagy van-e bennünk valami több is? Pusztán a véletlennek köszönhető, hogy itt vagyunk, vagy tudatos tervezés eredménye?
    Ezek azok a nagy kérdések, amelyekre a kereszténység választ ad. Mit kérsz ki magadnak ezen?

  • cucka

    addikt

    válasz kymco #7120 üzenetére

    Igen. Ez a tudomány szépsége. Nincsenek dogmák, nincs meggyőződések. Ha valamilyen állításról bebizonyosodik, hogy tévedés, akkor azt az állítást kidobjuk. Lehet, hogy később ez az új állítás is hamisnak bizonyul. Ez a racionális gondolkozásra és bizonyítékokra alapozott tudásunk fejlődése. Nincs olyan állítás, aminek ne tudnánk bebizonyítani az ellenkezőjét. És ebben tér el a vallásoktól, ahol leginkább csak olyan állítások vannak, amelyeket sem pro sem kontra nem tudunk bizonyítani.

  • kymco

    veterán

    válasz cucka #7121 üzenetére

    Mit kérsz ki magadnak ezen?Nem vagyok egyszerűbb gondolkodású nálad....
    A demokrácia azt jelenti, hogy a társadalom irányítása a demos-nép kezében van a teokrácia pedig azt, hogy a teosz-Isten kezében.... Azt, hogy te mire használod a fogalmat még nem tesz engem fogalamat keverővé....

    A pásztor hasonlat nem minden eleme felel meg... ezért hasonlat... hanem csak egy-egy.... rághatod még ezt a témát, de ettől még nem jutunk előrébb...

    A szellemi szabadság pld most oda vezet, hogy a termelt termékeink 70% vagy alapból szemét (csomagolóanyag) vagy rendkívül mértékben szennyezi a környezetet... a szabadság már ott tart, hogy az óceánokban vannak olyan területek, ahol nincsenek halak, mondhatnánk steril, mert tökéletesen lehalászták.... stb köszönöm szépen az ilyen szekularizált szabadságot...

    A szekularizáció eredménye az, hogy nem lesznek közösségek... és az a kiszolgáltatottság... mert egyedül nem fogsz tudni kiállni az érdekedért...

    Keresztény fogalmakkal dobálózol, (pokol, mennyek országa) de nem tudod bibliai összefüggései között kezelni... Ez kb olyan, mintha kiemelném, hogy a magyar btk akár 20 évre is ítélheti a polgárt, és ez mekkora nagy diktatúra, mert csorbítja a jogokat.
    A keresztény fogalmak igazak, így van, ahogy írtad... Csak épp kiérdemelni nem lehet a jót. Ez nem érdem kérdése... és itt bukik az elméleted...
    Kérnék tőled a fogalomdobálás helyett tartalmasabb érveket...

    www.refujvaros.hu

  • kymco

    veterán

    válasz cucka #7122 üzenetére

    Nem fogom a tudományt szembeállítani, bár hogy erőlködsz a tudománnyal, mint ahogy nem vetem össze a szeretetet a bablevessel, mert nem azonos kategória.
    Azt hiszem a tudományos összevetés alapja a hasonló kategóriák összevetése :)

    www.refujvaros.hu

  • cucka

    addikt

    válasz kymco #7123 üzenetére

    Nem vagyok egyszerűbb gondolkodású nálad....
    Soha nem mondtam ilyet, leginkább azért, mert hozzászólásaid alapján úgy gondolom, értelmes ember vagy.

    A demokrácia azt jelenti, hogy a társadalom irányítása a demos-nép kezében van a teokrácia pedig azt, hogy a teosz-Isten kezében....
    A teokrácia szó etimológiája stimmel, viszont köznapi értelmezés szerint azt jelenti, hogy a hatalom Isten, Isten emberi inkarnációjának, vagy az Istent képviselő szervezetek (=egyház) kezében van.

    A szellemi szabadság pld most oda vezet, hogy a termelt termékeink 70% vagy alapból szemét (csomagolóanyag) vagy rendkívül mértékben szennyezi a környezetet...
    Az erőteljes iparosodás vezet ide, nem a szellemi szabadság. A szellemi szabadság oda vezetett, hogy nem küldjük máglyahalálra azokat az embereket, akik nem értenek velünk egyet. (Én is tudom, hogy ez egy extrém példa, nem kell kihangsúlyozni :) )
    A környezetvédelem amúgy véleményem szerint nem vallási, hanem tisztán társadalmi kérdés.

    A szekularizáció eredménye az, hogy nem lesznek közösségek... és az a kiszolgáltatottság... mert egyedül nem fogsz tudni kiállni az érdekedért...
    Hogyne lennének, most is vannak. Mondjuk az utóbbi évszázadban az emberi kommunikációs formák gyökeresen átalakultak (telefon, internet), ez valóban közösségromboló. Ez a technikai fejlődés következménye. Mind ahogy az is, hogy halálos betegségeket fékeztünk meg, vagy hogy a csecsemőhalandóság minimális. Nem hinném, hogy akár a negatív, akár a pozitív következményeket a szekularizáció rovására kéne írnunk.

    Keresztény fogalmakkal dobálózol, (pokol, mennyek országa) de nem tudod bibliai összefüggései között kezelni...
    Az Istennek tetsző életet élő ember a mennyországba jut (ez a jutalma), a többiek a pokolba (ez a büntetés). A bibliai összefüggésekkel legfeljebb lehet árnyalni a képet.

    A keresztény fogalmak igazak, így van, ahogy írtad... Csak épp kiérdemelni nem lehet a jót. Ez nem érdem kérdése... és itt bukik az elméleted...
    Miért ne lehetne kiérdemelni? Ha tudatosan jó, Istennek tetsző életet élsz, akkor azzal kiérdemled az örök boldogságot/bejutást a mennyországba/nevezd ahogy akarod. Mi fölött siklottam át, ami miatt bukik a gondolatom?

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #7117 üzenetére

    Pont ezt mondom én is. :)

    [ Szerkesztve ]

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz cucka #7126 üzenetére

    Soha nem mondtam ilyet, leginkább azért, mert hozzászólásaid alapján úgy gondolom, értelmes ember vagy.
    Köszönöm a bizalmat :) Biztos félreértettelek...

    A teokrácia a Biblia értelmezésében nem az intézményesített papság vezetését jelenti.
    Izgalmas már Izrael életében is ez. Isten elhív embereket a szolgálatra, de nem intézményesen, és sok esetben csak meghatározott ideig (bírák)... Az intézményesített dolgok főleg a kultuszt és egyáltalán nem a hatalmat szolgálták. Szvsz a királyság és az intézményesülés félresiklás, ami ellen perel is Isten...
    A Bibliai teokrácia Isten vezetését jelenti... a muzulmán példára hagy ne reagáljak...

    Miért ne lehetne kiérdemelni? Ha tudatosan jó, Istennek tetsző életet élsz, akkor azzal kiérdemled az örök boldogságot/bejutást a mennyországba/nevezd ahogy akarod. Mi fölött siklottam át, ami miatt bukik a gondolatom?
    Az egyik legalapvetőbb keresztény tanításon, hogy a kegyelmet nem lehet kiérdemelni, mert azért hívják kegyelemnek.... különben érdem lenne a neve... :)

    www.refujvaros.hu

  • JJános

    addikt

    válasz bronin7 #7118 üzenetére

    Én megpróbáltam, a te kedvedért valamit leírni.
    Gondoltam, hogy nekem fogsz esni, ahelyett, hogy végiggondoltad volna az érveket. De nem bántalak érte, a te dolgod.
    Egyből az én felfogóképességemmel lett gond. Akkor minek állsz szóba velem.
    Én ki akartam kerülni ezt a témát. És akkor én olvassak utánna. nem érted, hogy nem a tudományt vetem el, hanem csak az evolúciót?
    Számomra most, és ha agyonüttök is csak teremtés volt.

    És akkor én vagyok sötét. Innentől viszont ugrik a vita, a beszélgetés, és minden más kommunikáció. És ne undorodjak? Mert az érveimre az a válasz, hogy sötét vagyok?
    :(((

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz bronin7 #7135 üzenetére

    Éjfél után írtam neked. Szépen összeszedtem pár példát, ami az intelligens tervezést támasztja alá. Még csak nem is említetted meg. Sajnállak.

    Sajnos tudtam, hogy ez lesz a vége, ezért szerettem volna ezt a témát kikerülni.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz bronin7 #7145 üzenetére

    Felesleges bármit írni neked innentől. Sajnálom, hogy ilyen könnyen dobálod el azokat, akikkel kapcsolatot teremtettél. Ez nem te vagy!

    Soha nem gondolkodtál el ilyen dolgokon, mint például a postagalamb?
    Hogy sok mérföldről hogyan talál haza? A természetben élő galambok kis területen, max egy-két hektáron élnek. Nem látod az intelligens tervezést, mert nem akarod!
    Neked is sok sikert, és viszlát!

    2007-05-06 óta itt!

Új hozzászólás Aktív témák