Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz kymco #3760 üzenetére

    Az ateizmus meggyőződés alapú. Nem véletlenszerű agyi tevékenységnél fogva nem hisz Istenben, hanem nem fogadja el a meglapozottságát a dolog feltevésének. Tehát egy ateista nyugodtan győzködhet bárkit, nem mintha győzködésről lenne itt szó, most pusztán a logikusság, ésszerűség szentségét védem.

    "Nem tekintem hívő embernek azt, aki bár azt mondja, hogy hisz Istenben, de valójában teljesen közömbös felé"
    Ez megintcsak az értelmetlen definícióitok egyike. A hit definíciója olyan egyszerű hogy ki az aki valóban hisz Istenben. Az hogy mellette bűnöző, gyilkos, az lényegtelen attól még hívő. Egyedül az nem tekinthető hívőnek aki bár azt mondja magáról (pl politikusok) de igazándiből nem hisznek benne.

    "De fordítva is igaz szerintem, nem tekintelek nem hívő ateistának"

    Jahj, Te egyáltalán érted hogy miről beszélsz? Mert én igen. Kár hogy ennyire gyengén tudjátok használni a fogalmakat. Még egyszer: teizmus=istenhit, ateizmus=non-istenhit. A meggyőződés az egy másik szó, amit te összekeversz a hittel. Nekem meggyőződésem hogy értelmetlen hinni ezekben.

    "mivel nem vitatkozom senkivel ezekről szvsz nem tekinthető a nemlétükben való hitnek."

    Vicces, milyen rossz fogalmakat kutyultok itt össze.:)

    Elmagyarázom nektek érthetően hogy milyen kategóriák vannak, bár régebben már leírtam ezt...
    1.teista: Isten hívő.
    2.ateista: nem hisz Istenben
    3. agnosztikus: nem fogadja el Isten létét, de nem zárja ki, szerinte nincs elég információ a döntésre, ő nem foglal állást (az ateistával ellentétben!!!) (több változata van az agnoszticizmusnak)
    4. militáns ateista: nem hisz Istenben, és úgy gondolja hogy az Istenben való hit káros/fölösleges a civilizációnkra nézve ezért ellene van.

    Na ez kb a korrekt kategorizálás.

    szerk:

    Ha azt mondanám hogy nem hiszek abban hogy hiszek, az értelmetlen lenne. Talán paradox is :U (márpedig ti ezt állítjátok...)

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák