Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz 04ahgy #5954 üzenetére

    Sejtésem - kételyem beigazolódott. Az IC hibátlan, és valóban zárlat volt. Az adatlap segített, és a 3-as Vfb láb magas feszültsége. A folyton resetelő, és rezegni kezdő IC miatt tudott lenni némi VSB feszültségmaradék. Alant látható sematikusan a primerköri segédüzemi táprésze a készenléti tápnak. A nyilak az IC tápfeszültsége, azokon tápláltam meg a primerről vett zenerrel is. A párhuzamos zener gondolom a megszaladások miatt van. Az volt zárlatos. De valami kis SMD szutyok.

    Zener nélkül 16,4V a tápfesz az IC-nek. Ezt, és a 20V-os maximális tápfeszültséget figyelembe véve beépítettem egy BZX55C18-at, az is elég lesz, ha túlfeszültség lép fel.

    És ezen a ponton gondolkodtam el. Most fogtam fel, hogy induktív csatolásnál most még mindig szopnék. Most láttam meg, miért is szereti stol az FSP tápokat. A kerámiakondi, a védő-zener és a soros védődióda is feleslegesnek tűnhet, egy gagyi tápból kihagyták volna, ha egyáltalán ilyen IC vezérelné azt. És mégis milyen jó, hogy ott vannak. Az IC helyett egy 50Ft-os alkatrész ment csak tönkre, és megvédte ami mögötte van.

    A szekunder oldalon a 40V/5A Schottky dióda helyett egy FR303-at tettem be, az is elegendő lesz, valamint a nagyobb nyitófeszültség, és ezáltal disszipáció miatt jó hosszú lábbal hagytam. 67kHz csak nem kottyan meg neki. Viszont a 40V helyett 200V záró feszültséget kaptam. Szerintetek maradhat?

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák