Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz GAbre #21073 üzenetére

    Húú. Kérlek ne vedd bántásnak de nagyon laikus vagy a témában, nagyon sok mindent összekeversz és ebből vannak gondok a hiba feltárás terén, amikor fel kell vázolni a helyzetet.
    A "80 A-t felvesz": nem felvesz, hanem a kimeneti oldalon, 12V-on ennyit adhat ki.
    A bemeneti 230 V feszültségszintű oldalon ennél jóval kevesebbet igényel, ugye az 1000W-ot elosztod a 230-al, de mint Te is írod átlagos üzemállapotban jóval alatta lesz.
    Tehát ha a vilanyász 3x1,5mm2 vezetékezést vagy vastagabbat húzott be akkor tényleg nem szabad a fenti terhelést túlterhelésként érzékelnie, ezt határozod meg az alapvető paraméterekkel.
    Ami valóban lehet, hogy induláskor, amikor teljesen le volt előzőleg áramtalanítva (pl kapcsolós hosszabbító kapcsolóját lenyomtad) akkor valóban van egy indításkori löket. Ez nem túláram, más szempontból fontos.

    A "B16" írás azt jelenti, hogy "B" karakterisztika, azaz gyorsabb kioldású, míg a "16" jelenti a fenti kérdést, tehát hogy hány amperes. A "C" karakterisztikájú, lassabban old le, rövidebb időtartamon tovább engedi túlterhelni a vezetéket.
    De ezen 1000 W-os kategóriában a fentinek semmiképpen nem kéne így jelentkeznie.

    Ott valami kötési hibára tippelnék, ami a hirtelen rángatások miatt a nullán olyan ingadozást produkál ami miatt leold a megszakító. Ezt így elsőre elmondani a villanyásznak hülyét fog kapni hogy hülyeségeket beszélsz, mert a megszakító nem a nullára van kötve, de hidd el ez egy összetett probléma.
    Egyik irodaházban 1 db zárlatos PC tápegység nem csak ahhoz az 1 szobához tartozó kismegszakítót verte le, hanem további 4-5 szobáét is, mert közös nulla vezeték volt behúzva mindenhova és a zárlati áramot nem szerette a rendszer.

    Itt sajnos a hálózati leágazó ponttól indulóan (ez az a pont, ahonnan a betáp vezetékezés indul a fogyasztásmérőhelyedhez, nem pedig utána) kellene leellenőrizni a teljes betáplálást és az ingatlanon belüli többi áramkört, mert így látatlanban távsegíteni nem lehet eredményesen.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák