- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Sony LinkBuds Clip – trendigazodás
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Zártam is.
-
Tim82
félisten
Lassú vagyok.

-
Levboy
újonc
Üdvözletem minden kedves fórumozónak!

Asztali konfiguráció vásárlása előtt állok, két konfiguráció keltette fel érdeklődésem, mindkettő megfelel az anyagi és minőségi elvárásaimnak, ám az egyik gép használt körülbelül 1,5 éves. A másik teljesen új konfigurációt én állítottam össze és nem tudok dönteni. Célom, hogy a megvásárolandó gép még körülbelül 3-4 évig megállja a helyét a komolyabb gépigényű játékok körében. Szóval a két gép:
- Gyári új általam konfigurált gép: http://www.bluechip.hu/pckonfigurator/HSVAE46 - 157.000 ft
- Használt gép: http://www.jofogas.hu/fejer/I7_3770_Gamer_config__42818757.htm?first=1 - 140.000 ft
Nyilván az I7-es processzor erősebb és ez lenne a fő szempont, ugyanis azt nem kell majd egy ideig cserélni a gépben, mert még jó pár évig csúcskategóriának fog számítani. Azonban használt gépről beszélünk szóval lehetnek benne rejtett hibák, valamint a videokártya is régebbi, de az előnye, hogy 128 bites. A lényeg, hogy inkább vegyem meg a régebbi gépet és még körülbelül 1,5 - 2 évig jó lesz és utána csak a videokártyát és RAM-ot kell kicserélni majd benne vagy vegyek egy teljesen új gépet amelynek minden alkatrésze gyári új, ám a processzora (ami a legdrágább alkatrész az ilyen erős gépeknél) hamarabb fog elévülni, mint egy I7-es processzor.
Mindent egybevetve, az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne gazdaságosabb vétel hosszú távra nézve, valamint, hogy a használt gépek milyen gyorsan használódnak el, tudják-e azt a teljesítményt, mint egy új PC.
Ha esetleg tud valaki hasonló erősségű gépet jobb árral, vagy valamelyik konfigurációban kifogást talál az kérem keressen meg itt kommentben vagy privát üzenetben.
Lényeg: Melyiket vegyem meg?
A válaszokat, a regényem elolvasásába fektetett energiát előre is köszönöm!

Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OTP Bank topic
- SSD kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- AMD RYZEN 3700X MSI RTX 3700Ti 32GB DDR4 3600MHz 250GB M.2 SSD 1.5TB SSD
- I7-4790K, 16Gb Ram, Sapphire RX550 2Gb Videókártya, 480Gb SSD, Komplett Számitógép
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER OPTIMUM PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 S 6GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS B760 CORE I5 14400F GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest